به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول هشدار داد پیشبینی میشود اقتصاد آمریکا 6.6 درصد در 2020 به خاطر شوک همه گیری ویروس کرونا کوچک شود ولی اوج دوباره ابتلا به این ویروس و افزایش فقر احتمالاً این دورنما را بدتر خواهد کرد.
صندوق بین المللی پول با بررسی شرایط بزرگترین اقتصاد دنیا خطرات دیگری را برای آن برشمرد که شامل افزایش بیش از حد بدهی دولتی و شرکتی و دورنمای یک دوره طولانی مدت تورم پایین یا حتی منفی هم می شود.
کارکنان صندوق بینالمللی پول طی یادداشتی اعلام کردند:« بی ثباتی های بسیاری در مورد آسیب های اقتصادی شوک ویروس کرونا وجود دارد. احتمالا ترمیم شرایط اقتصادی و بازگشت به سطح قبل از بحران کرونا مدتها طول خواهد کشید».
در یادداشت این گروه آمده است سیاست گذاران آمریکا اقدامات فوری و موثری در حمایت از زندگی و کسب و کار مردم اتخاذ کرده اند ولی برای تقویت تقاضا و حمایت از گروههای آسیب پذیر جامعه نیاز به اقدامات بیشتری است.
ویروس کرونا بیش از 3.5 میلیون آمریکایی را مبتلا کرده و جان حدود 140 هزار نفر را گرفته است. آمریکا از این نظر رتبه اول را در دنیا دارد. آمار ابتلای روزانه به این ویروس در آمریکا در روز پنجشنبه رکورد زد و به 77 هزار نفر رسید.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد این بحران به طبقه فقیر آمریکا و اقلیتهای نژادی آسیب بیشتری رسانده است و باعث افزایش سیستماتیک فقر می شود. به این ترتیب خطر بحران کرونا برای کل اقتصاد افزایش یافته و می تواند باعث ناآرامی های اجتماعی شود.
در گزارش این صندوق آمده است آمریکا باید محدودیتهای تجاری فعلی را بردارد و افزایش عوارض را که تعادل تجارت جهان را برهم میزند، متوقف کند. سیستم مالی آمریکا تا الان مقاومت کرده ولی به نظر میرسد این بحران تازه در مراحل اولیه به سر میبرد و بانکها باید همچنان طرح های خود در محدود کردن توزیع سرمایه را ادامه دهند.
انتهای پیام/85