دیدگاه‌های ضد و نقیض درباره افغانستان پسا جنگ درون رده‌های طالبان

فرماندهان و نیروهای طالبان اکنون از صلح صحبت نمی‌کنند، بلکه حرف از سرنگونی دولت افغانستان در کابل و پیروزی نظامی بر نیروهای آمریکایی در این کشور در میان است.

به گزارش خبرآنی، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، در جریان مذاکرات دوحه و کابل، رهبران طالبان لحن آشتی‌جویانه‌ای داشتند. آن‌ها گفتند مسائل حقوق بشری، دموکراسی و تقسیم قدرت قابل بحث است و در روند مذاکرات با دولت افغانستان روی آن‌ها کار می‌شود.

اما اینجا، در یکی از مناطق تحت کنترل همیشگی این شبه‌نظامیان در شرق افغانستان، فرماندهان و نیروهای طالبان از صلح صحبت نمی‌کنند بلکه حرف از سرنگونی دولت افغانستان در کابل است. آن‌ها از "پیروزی نظامی" بر نیروهای آمریکایی در این کشور حرف می‌زنند.

دیدگاه‌های ضد و نقیض درباره افغانستان پسا جنگ درون رده‌های طالبان، وظیفه دشواری را که رهبران این گروه با آن مواجه هستند، فاش می‌کند؛ آن‌ هم در شرایطی که آن‌ها در تلاش برای جلب حمایت درباره توافقی با دولت کابل پیش از مذاکرات رسمی هستند. بسیاری نگرانند که حتی با وجود عقد توافق صلح، یک طالبان تکه تکه می‌تواند افغانستان را به دوره خشونت همیشگی بازگرداند.

تشخیص اینکه دیدگاه این شبه‌نظامیان طالبان در دیگر نقاط تحت کنترل طالبان در افغانستان چه بازتابی دارد، دشوار است چرا که دسترسی به آن مناطق به شدت محدود شده است. خبرنگاران واشنگتن پست اوایل همین ماه به ولسوالی مره وره در شرق افغانستان که در کنترل طالبان بود، با اجازه همین گروه وارد شدند. شبه‌نظامیان طالبان این روزنامه‌نگاران را به این منطقه اسکورت کردند و آن‌ها با غیرنظامیان مصاحبه کرده و از یک مدرسه و یک کلینیک بازدید کردند.

در جریان این سفر، شبه‌نظامیان طالبان و حامیان آن‌ها بر اهمیت ادامه مبارزه علیه دولت افغانستان برای گرفتن کنترل کل این کشور تاکید کردند. اما حتی در ولسوالی کوچکی مثل مره وره که بیش از ۹ سال است تحت کنترل طالبان قرار دارد، این گروه عملکرد مناسبی در مدیریت آنجا نداشته است.  

مره وره در ولایت کنر مابین شهرک تحت کنترل دولت موسوم به اسدآباد و مرز پاکستان واقع است. خدمات آموزشی و درمانی در مره وره ساخته دست دولت افغانستان است، با وجود اینکه خارج از کنترل دولت کابل است. شبه‌نظامیان طالبان در آنجا شعار "مرگ بر برده‌های آمریکایی" که اشاره‌ای به دولت افغانستان است و "مرگ بر اشرف غنی" سر می‌دهند.

در شرایطی که ایالات متحده از تعداد نیروهایش می‌کاهد، این شبه‌نظامیان می‌گویند گرفتن کنترل کامل این کشور فقط مساله زمان است. یکی از فرماندهان این منطقه امضای توافق صلح در فوریه را به عنوان تحقق "رویای شکست کافران" توصیف می‌کند.  

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.