مولود چاووشاوغلو درباره مناقشات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت، ترکیه با تمامی امکانات خود در کنار آذربایجان ایستاده است. وزیر خارجه ترکیه همچنین اعلام کرد که در صورت عدم عقبنشینی ارتش "ملی" لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر از شهر ساحلی سرت لیبی، عملیات نظامی انجام خواهد شد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه "تی آر تی" ترکیه گفت: باید سرت و الجفره به دولت وفاق ملی لیبی تحویل داده شوند و در صورتی که عقبنشینی از سرت صورت نگیرد، ممکن است عملیات نظامی انجام شود.
وی تحویل سرت و الجفره به دولت وفاق را به عنوان شرطی اساسی جهت آتشبس و آغاز مذاکرات سیاسی عنوان کرد و گفت که عقبنشینی حفتر از سرت و الجفره شرط طرابلس برای آتشبس است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه تصریح کرد: پیشنهادهای دولت وفاق درباره بحران لیبی به مسکو ارائه شده است و ما ممکن است نشستی را در سطح کارشناسان و نشست دیگری را در سطح وزیران برگزار کنیم.
مولود چاووشاوغلو عنوان کرد که کشورش آماده است حفاری را در منطقه شرق مدیترانه بر اساس توافق آنکارا با دولت وفاق آغاز کرده و همچنین آماده است با شرکتهایی از کشورهای دیگر در این خصوص همکاری کند.
وی تاکید کرد که سیاست ترکیه در مورد شرق مدیترانه و حفاری نفت و گاز در آنجا، امری ثابت و علنی است.
وزیر خارجه ترکیه با انتقاد مجدد از موضع پاریس در خصوص مساله لیبی، عنوان کرد، بعد از شکست حفتر در لیبی، فرانسه شروع به رفتار هیستریک در لیبی کرده است.
مولود چاووشاوغلو با بیان اینکه باید مزدوران از لیبی بیرون رانده شوند، خاطرنشان کرد: ترکیه امیدی برای افراد ستم دیده شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه افزود: اعلام آتشبس در حال حاضر در لیبی به نفع دولت وفاق ملی نخواهد بود.
وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد: همچنین سیاست ما درخصوص لیبی بر اساس توافقهایی است که با دولت وفاق لیبی امضا کردهایم.
وی عنوان کرد: یونان و قبرس نقشه مرزهای دریایی در مدیترانه را منتشر کردند اما بر اساس این نقشه، هیچ چیزی را برای ما در دریای مدیترانه باقی نگذاشتهاند و نمیتوان به هیچ وجه آن را پذیرفت.
وزیر خارجه ترکیه همچنین به مساله موزه ایاصوفیه پرداخت و گفت که کشورش با هرگونه اظهاراتی درخصوص مسجد ایاصوفیه مخالف است و این اظهارات را به منزله مداخلهای در حقوق حاکمیتی ترکیه به حساب میآورد.
وی افزود: ترکیه گامهایی را که در آینده در مورد ایاصوفیه در استانبول اتخاذ خواهد کرد، به هیئت فرهنگی سازمان ملل، یونسکو، ابلاغ خواهد کرد.
مولود چاووشاوغلو در ادامه این مصاحبه در مورد مناقشات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت که ترکیه با تمامی امکانات خود در کنار آذربایجان ایستاده است و به هیچ وجه حملات ارمنستان به خاک آذربایجان را نمیپذیرد.
چاووشاوغلو گفت که نیروهای جمهوری آذربایجان پاسخ مناسبی را به حمله ارمنستان در روز گذشته دادند.
وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد: ارمنستان با حملاتی که انجام میدهد، میخواهد توجه جهانیان را از مناطق جمهوری آذربایجان که اشغال کرده، منحرف کند. ارمنستان تا به الان تمایلی به راه حل سیاسی برای اختلافات موجود نداشته است و ترکیه حمایت لازم را برای حفظ تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان ارائه خواهد داد.
مولود چاووشاوغلو عنوان کرد که ارمنستان باید به مسیر درست بازگردد و به رفتار عاقلانه پایبند باشد و از تعدی به اراضی آذربایجان دست بردارد.
وی گفت که ترکیه از گزینههای جمهوری آذربایجان برای حل مناقشه قره باغ و سایر مناطق اشغال شده از سوی ارمنستان حمایت میکند.
روز گذشته، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که درگیریهای مرزی با ارمنستان رخ داده است.
انتهای پیام