کارشناسان هشدار میدهند انگلیس به دنبال ملایم شدن تدابیر به اجرا در آمده با هدف مهار کروناویروس ممکن است شاهد تشدید دوباره خشونتهای تروریستی باشد. گروههای راست افراطی نیز به دنبال بهره برداری از روایتهای توطئه شایع شده پیرامون کووید ۱۹ هستند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از ایندیپندنت، در ۲۰ ژوئن در حالی که تعدادی از انگلیسیها در حال گرفتن حمام آفتاب تابستانی بودند، تروریسم بدون هشدار قبلی بروز پیدا کرد. یک جوان ۲۵ ساله مسلح به یک چاقو وارد پارکی در ریدینگ شد و سه دوستش را در یک حمله دیوانهوار به قتل رساند.
نیل باسو، رئیس سیاستگذار مبارزه با تروریسم انگلیس گفت که این "ظهور مجدد" یک بیماری یعنی افراطگری همزمان با فروکش کردن یک بیماری دیگر یعنی کووید ۱۹ است.
او تنها فرد نگران نیست. کارشناسان هشدار میدهند که افراد با ذهن آسیب پذیر و منفعل که دسترسی نامحدود به اینترنت دارند، ممکن است به آسانی طعمه گروهها یا افراد رادیکال در فضای مجازی واقع شوند.
نیک آدامز، یک افسر ارشد پلیس مبارزه با تروریسم انگلیس گفت: انزوا باعث بدتر شدن گله و شکایاتی میشود که مردم را در قبال به افراط کشیده شدن همچون مورد انزجار اجتماعی آسیب پذیرتر میکند.
او ادامه داد: افراطگران این مساله را میدانند و همچون همیشه به دنبال بهره بردن از هر گونه فرصتی برای کشاندن این افراد به سمت خطر بوده و اغلب از مسائل روز برای جذب آنها استفاده میکنند. لغزش پیدا کردن استراتژی مبارزه با تروریسم مهم انگلیس یعنی "پیشگیری" نیز هر چه بیشتر به این نگرانیها دامن میزند.
این سیاست هدفش پیش دستی کردن بر خشونت افراطگران از طریق مقابله با عاملان حمله احتمالی از طریق اشاعه صلح آمیز ضدروایتها است؛ برنامهای که طراحی شده تا به صورت محلی از طرف معلمان، مجریان بهداشت و درمان، کارمندان بهزیستی و اجتماعی و رهبران مذهبی ارائه شود.
با تشدید نگرانیها درخصوص شیوع کووید ۱۹، مدارس، خدمات عمومی و پرستشگاهها به ناگهان بسته شدند و ارجاع به "پیشگیری" به شکلی ناگهانی در ماه اول اجرای قرنطینه اجباری در انگلیس به میزان ۵۰ درصد کاهش یافت.
از طرف دیگر دورنمای تروریسم راستگرا نیز مطرح شده است. تهدید راست افراطی انگلیس مشابه با روند مشاهده شده در سراسر اروپا با سرعتی نگران کننده در حال رشد است. یک سری آمار رسمی که اوایل سال جاری میلادی منتشر شدند نشان دادند که حدود یک چهارم از افرادی که به خدمات افراط زدایی در انگلیس ارجاع داده شدند با ایدئولوژی راستگرا مرتبط بودهاند و این ۱۰ درصد بیشتر از آنهایی که تمایلات اسلامگرایی داشتند، بوده است.
کارشناسان گفتند: در حقیقت گروههای راست گرا بیشتر از دیگر گروههای افراطگر موقعیت بحران کووید ۱۹ را برای تبلیغ پیامهای شرورانه خود مورد استفاده قرار میدهند.
انتهای پیام