وعده‌ای که وفا شد/ گزارشی از پویش الف_ب_ایران در سال 98

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، 227 پروژه بزرگ آب و برق و فاضلاب با سرمایه گذاری 33 هزار و 453 میلیارد تومان در نیمه دوم سال 1398 در 31 استان کشور افتتاح شد که در بخش منابع آب 13 پروژه با ارزش سرمایه‌گذاری 1490 میلیارد تومان در بخش آبفا 70 پروژه با سرمایه 3264 میلیارد تومان و در بخش برق و انرژی 144 پروژه با سرمایه 28 هزار و 699 میلیارد تومان افتتاح شد. مجموع تعداد پروژه‌ها 227 پروژه با سرمایه 33 هزار و453 میلیارد تومان بوده که از این رقم 13 هزار و 670 میلیارد تومان آن سرمایه گذاری دولتی و یا منابع داخلی و 19 هزار و 783 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

پویش هر هفته الف – ب – ایران رسما از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد اما افتتاح طرح‌ها در تابستان داغ و درست مدتی قریب به یک ماه بعد از فروکش کردن سیلاب‌هایی که در فروردین چندین استان کشور را دربرگرفت و بخش زیادی از توان وزارت نیرو را به خود معطوف ساخت از تیرماه سال گذشته آغاز شده بود.

هفته اول

تهران پایتخت و نقطه آغاز حرکت‌های مهم در جامعه ایرانی و بازتابی از کل کشور و آیینه‌ای است که تحولات را به همه کشور بازتاب می‌دهد. پویش الف – ب - ایران نیز رسما از 16 مهر ماه درتهران آغاز شد. البته می‌دانستیم که قطار پویش قطعات دیگری نیز به ایستگاه تهران باز می‌گردد. طرح‌هایی که هفته اول در تهران افتتاح شده است، شامل سه طرح به ارزش 73.4 میلیارد تومان بود اما استان تهران بزرگتر و مهمتر از آن است که فقط این مقدار طرح در این استان داشته باشد. هفته اول در حالی که 174 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب با اعتباری افزون بر 35 هزار میلیارد تومان در استان تهران برای توسعه زیرساخت‌های نعت آب و برق در دست ساخت داشت، آغاز شد.

هفته دوم

طبق اعلام وزارت نیرو، در 21 مهر ماه هفته دوم، پویش آغاز شد و هفت طرح افتتاح شده در استان ایلام برای آب‌رسانی به 91 روستا باجمعیت 33 هزار و 125 نفر بالغ بر 30 یلیارد تومان ارزش سرمایه گذاری داشت. استان ایلام میزبان 58 پروژه دیگر با اعتبار بیش از 4820 میلیارد تومان برای توسعه زیر ساخت‌های آب و برق است که همگی درحال اجرا هستند. هفته دوم پویش درحالی در ایلام پایان یافت که چشم به آینده داشتیم تا قطار پویش بار دیگر به این استان بازگردد.

هفته سوم

هفته سوم الف_ ب_ ایران دراستان قم در تاریخ 30 مهرماه برگزار شد ،جمع اعتبار سه طرح افتتاح شده در استان قم نزدیک به 160 میلیارد تومان می‌شد و عملیات اجرایی یک طرح به ارزش 67 میلیارد تومان دراین هفته در قم آغاز شد. طرح‌های دیگری در بخش‌های آب و فاضلاب و برق در استان قم به جز موارد ذکر شده درحال ساخت و اجرا هستند که 17 طرح با اعتباری افزون و 343 میلیارد تومان را در بر می‌گیرد.

هفته چهارم

هفته چهارم پویش هر هفته الف – به- ایران در 14 آبان ماه در آذربایجان غربی صورت گرفت، چهار طرح به ارزش حدود 499 میلیارد تومان در سردشت استان آذربایجان غربی افتتاح شد، نیروگاه برقآبی سردشت با اعتبار 390 میلیارد تومان، تصفیه خانه آب مهاباد با جمعیت تحت پوشش 246 هزار نفر، تصفیه خانه فاضلاب گلمان با جمعیت تحت پوشش 45 هزار نفر و تصفیه خانه آب پلدشت با جمعیت تحت پوشش 12 هزار نفر از جمله طرح های افتتاح شده در استان آذربایجان غربی بوده است. استان آذربایجان غربی به جز این طرح‌ها میزبان 141 طرح دیگر نیز هست که با اعتباری افزون بر 16 هزار و 102 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخته ای آب و برق در حال اجرا است.

در این میان وزارت نیرو موفق شد قبض‌های برق کاغذی را حذف کند وکلیه اطلاع رسانی درباره‌ی قبوض برق از طریق تلفن همراه صورت می‌گیرد که همین امر باعث صرفه جویی در هزینه ها شده است. وزارت نیرو از محل صرفه‌جویی، بسته‌های از لوازم التحریر تهیه و بین دانش آموزان کشور توزیع می‌کند.تعدادی از این بسته‌های هدیه نیز به دانش آموزان در سردشت اهدا شد.

هفته پنجم

هفقته پنجم پویش الف – ب- ایران در استان یزد برگزار شد . جمع اعتبار 9 طرح افتتاح شده در این استان‌ها 19 هزار و 178 میلیارد تومان و7 طرح کلنگ زنی شده 2222 میلیارد تومان است. طرح‌های توسعه‌ زیر ساخت آب وبرق در هر دو استان علاوه بر طرح‌های افتتاح شده و کلنگ زنی شده شامل 136 طرح در استان یزد با اعتبار 2178 میلیارد تومان و 54 طرح به ارزش 18هزار و 168 میلیارد تومان در استان کرمان در حال ساخت هستند.

کرمان سرزمینی که از سردسیر تا گرمسیر را در خود جای داده است، در ایستگاه پنجم پویش الف – ب – ایران جلوه‌های زیادی برای شادمانی و امیدواری داشت. واحد دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمان که با ارزش 20 میلیارد تومان ساخته شده و جمعیت 120 هزار نفر را تحت پوشش داده است. نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی، نیروگاه خورشیدی چهار مگاواتی قلعه گنج، بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان و پسته ای متعدد برق از مواردی بود که در استان کرمان افتتاح شد ارزش این طرح‌ها به یبش از 1800 میلیارد تومان می‌رسد. عملیات اجرایی 6 طرح دیگر در زمینه تکمیل سیستم فاضلاب کرمان و توسعه پست‌های برق در این استان نیز به ارزش 1867 میلیاردتومان آغاز شده است.

هفته ششم

هفته ششم پویش در استان سمنان با افتتاح دو طرح با ارزش سرمایه‌ گذاری بالغ بر 89 میلیارد تومان و یک پروژه کلنگ‌زنی شده با ارزش بیش از 9 میلیارد تومان برگزار شد، استان سمنان نیز مانند بقیه استان‌ها در مجموع دارای 111 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب نیز هست که با اعتباری افزون بر 1598 میلیارد تومان در زمینه‌ی توسعه زیرساخت‌های آب و برق در حال اجرا هستند.

اجرای طرح‌های توسعه و بهبود زیرساخت برق برای استان سمنان بهبود وضعیت ولتاژ، تامین برق برای مشترکان جدید صنعتی، افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبکه و در نهایت کاهش تلفات شبکه را میسر می‌کند. همچنین آغاز عملیات اجرایی برای تامین آب شرب سالم 3600 نفر و افتتاح پروژه‌های آبرسانی به 20 روستا با جمعیت حدود 4000 نفر از مهم‌ترین طرح‌های پویش در استان‌ سمنان است.

هفته هفتم

هفته هفتم پویش شامل افتتاح یک تصفیه‌خانه به عنوان بخشی از آبرسانی به داراب و زرین دشت در استان فارس با اعتبار 120 میلیارد تومان آغاز شد. همچنین کلنگ‌زنی طرح خط انتقال آب به شهر زرین دست نیز با اعتبار 85 میلیارد تومان در هفته هفتم انجام شد. استان آذربایجان شرقی نیز به مانند استان‌هایی که شاهد افتتاح طرح‌هایی در قالب پویش بودند در مجموع میزبان اجرای 114 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب نیز است که با اعتباری افزون بر 5073 میلیارد تومان در دست اجرا هستند.

دستاورد ویژه هفته هفتم راه‌اندازی نیروگاه بادی 50 مگاواتی در منطقه محروم روستای آقکند موجب تامین برق حدود 104 هزار خانوار و تامین بار کامل منطقه کاغذکنان و برخی از بار پایه میانه شده است. این نیروگاه همچنین سالانه سبب صرفه‌جویی 49 میلیون مترمکعب کاغذ طبیعی، 38 هزار مترمکعب آب و کاهش انتشار حدود 120 هزار تن آلاینده زیست محیطی می‌شود.

هفته هشتم

هفته هشتم پویش در استان کرمانشاه برگزار شد که چهار طرح با ارزش سرمایه‌ گذاری بیش از 1358 میلیارد تومان افتتاح و عملیات اجرایی دو طرح به ارزش 107 میلیارد تومان آغاز شد. حجم بسیار زیاد طرح‌های آب، برق و فاضلاب در استان کرمانشاه در حال ساخت است، 191 طرح با اعتباری افزون بر 18 هزار و 127 میلیارد تومان در زمینه‌ی توسعه زیرساخت‌های آب و برق این استان در جریان است که به شرط بهره‌گیری مناسب و بهره‌ور از آب و برق می‌توان به اتکای آنها نرخ بیکاری در استان را کاهش داد.

دستاورد ویژه این هفته آبرسانی به 55 روستا با جمعیت حدود 12 هزار نفر و کلنگ‌زنی افتتاح دو تصفیه‌خانه فاضلاب با اعتباری بالغ بر 107 میلیارد تومان بوده است که هدف اصلی آن افزایش زیرساخت‌های صنعت آب و برق بوده است.

هفته نهم

هفته نهم پویش در استان کردستان شاهد افتتاح 572.8 میلیارد تومان پروژه‌های مختلف بود، علاوه بر این وزارت نیرو 34 پروژه در بخش‌های مختلف آب، برق و فاضلاب در سطح استان کردستان در دست اجرا دارد که هزینه‌های آن بالغ بر 9103 میلیارد تومان است. استان کردستان نیز به غیر از طرح‌های افتتاح شده میزبان 34 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب است که با اعتباری افزون بر 9103 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌ها در حال اجرا است.

هفته دهم

هفته دهم پویش الف – ب – ایران در سه استان بوشهر، خراسان رضوی و گیلان برگزار شد. در این هفته شاهد بهره‌برداری یا کلنگ‌زنی 955 میلیارد تومان پروژه‌ صنعت آب و برق در استان خراسان رضوی بودیم. در این استان عملیات اجرایی پست برق 400 کیلوولتی امام رضا (ع) برای تامین برق پایدار و مطمئن در مرکز مشهد مقدس آغاز شد.

هفته دهم پویش در استان گیلان در تاریخ پنجم دی‌ماه 1398 برگزار شد. افتتاح 10 طرح برق با اعتبار قریب به 120 میلیارد تومان و افتتاح یک سد لاستیکی برای استفاده بهینه از رواناب‌ها و کمک به توسعه و بهبود کشاورزی منطقه و آبرسانی به 15 روستا جمعا با اعتباری بالغ بر 26 میلیارد تومان از جمله برنامه‌های این سفر در هفته دهم پویش الف – ب – ایران بود. در مجموع 461 میلیارد تومان طرح در سفر به استان گیلان افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.

سدهای لاستیکی کوچک و کم‌هزینه، یکی از امکان‌های مناسب برای مدیریت و تنظیم منابع آب در استان گیلان و در عین حال اجتناب کردن از خسارات ناشی از سدهای مخزنی بزرگ است. استان گیلان با 1020 میلی‌متر بارش به سالیانه 2.9 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد، این در حالی است که منابع آب شیرین استان 5.5 میلیارد مترمکعب است.

سدهای لاستیکی این امکان را فراهم می‌کنند که بدون تخریب جنگل، زیرآب رفتن روستاها و خسارات متداول ناشی از سدسازی، ذخیره آب صورت گیرد و قدرت تنظیم آب افزایش یابد و ضمن حفظ محیط زیست، مناقشات آبی نیز کاهش یابد.

هفته دهم پویش همچنین شاهد افتتاح سد قیزقلعه دشتی در تاریخ دو دی‌ماه 1398 بود. طرح ساختمان سد و شبکه آبیاری زهکشی زنگلانلو (ابیورد) در استان خراسان رضوی در محدوده شرقی و جنوب شرقی شهرستان درگز با با حجم کل 43 میلیون مترمکعب و حجم تنظیمی 31 میلیون مترمکعب که ساخت آن در سال 1385 آغاز شده بود، تکمیل و افتتاح شد. هدف از احداث این سد و تاسیسات، تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی است. تامین آب شرب شهرهای درگز، لطف آباد، نوخندان و مجتمع‌های روستایی محدوده و پایین دستی با جمعیتی بالغ بر 15300 خانوار (قریب 70 هزار نفر) از همین سد است.

«طرح جایگزینی پساب با آب کشاورزی» که در آن بناست با افزایش کیفیت پساب فاضلاب، زمینه استفاده بهزینه از این ظرفیت ایجاد شود و با حفظ جاده‌های مهم آب ارزشمندی که به مصرف کشاورزی می‌رسید، آبرسانی پایدار در این استان توسعه یابد با اعتبار 25 میلیارد تومان محقق شد.

هفته یازدهم

هفته یازدهم پویش الف – ب – ایران شاهد افتتتاح طرح‌هایی از گرمسیر کرمان تا سردسیر اردبیل در روزهای نهم و یازدهم دی‌ماه بود. مراسم افتتاح در استان اردبیل برگزار شد. کرمان در هفته یازدهم پویش نیز میزبان پویش الف – ب – ایران بود و افتتاح و شروع عملیات اجرایی 14 طرح بزرگ آب و برق با اعتبار 4194 میلیارد تومان در آن صورت گرفت.

دستاورد ویژه این هفته نیروگاه خورشیدی ماهان با اعتبار 60 میلیارد تومان بود که از چند جهت برای آینده کشور اهمیت دارد. اول، تولید برق تجدیدپذیر پاک، برای کاهش مصرف آب جهت تولید بخار در نیروگاه‌های حرارتی و کاهش آلایندگی ناشی از مصرف سوخت برای تولید برق اهمیت دارد. ایران – بالاخص در بخش شرق، جنوب شرقی و کویری کشور – همچنین مستعد توسعه نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر برای مصارف داخلی و صادراتی و تسهیل ترانزیت انرژی است. نیروگاه ماهان هر چند گام ابتدایی باشد، گامی در مسیری طولانی، ثمربخش و امیدوارکننده است.

هفته یازدهم پویش در استان اردبیل بیشتر رنگ و بوی توسعه زیرساخت‌های آب داشت، اما از توسعه زیرساخت‌های برقی خالی نبود. اتصال رینگ 63 کیلوولت شهر اردبیل به پست 330 آرتا و خطوط ارتباطی و پست 230 کیلوولت خلخال، برق‌رسانی به 17 روستای زیر 10 خانوار و اصلاح و ساماندهی روشنایی معابر، برجک‌ها و پاسگاه‌های مرزی اردبیل با اعتبار 51 میلیارد تومان طرح‌های برقی افتتاح شده در این استان بود. استان اردبیل نیز به مانند همه دیگر استان‌هایی که میزبان پویش بوده‌اند، دارای 41 طرح در حال ساخت دیگر است که با اعتبار 8336 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌های آب و برق اجرا می‌شوند.

هفته دوازدهم

هفته دوازدهم پویش در استان سیستان و بلوچستان در 24 دی‌ماه سال 1398 انجام شد. جمع اعتبار پنج طرح افتتاح شده برای آبرسانی به 216 روستا با جمعیت 60 هزار 203 نفر بیش از 185 میلیارد تومان و جمع 11 طرح شروع عملیات اجرایی برای آبرسانی به 126 روستا با جمعیت 36 هزار و 518 نفر بالغ بر 143 میلیارد تومان است. استان سیستان و بلوچستان به جز طرح‌های ذکر شده، میزبان 60 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب با اعتبار 800 میلیارد تومان در زمینه‌ی توسعه زیرساخت‌های آب و برق نیز است.

هفته سیزدهم

هفته سیزدهم پویش در استان همدان د تاریخ یکم بهمن‌ماه سال 1398 برگزار شد. ویژگی متمایز هفته سیزدهم آن بود که 4237 طرح توسعه‌ای شرکت‌های توزیع برق در سراسر کشور که ارزش سرمایه‌ گذاری بالغ بر 1913 میلیارد تومان داشت، همگی با ارتباطات راه دور افتتاح شدند. افتتاح نیروگاه 7 مگاواتی خورشیدی در کبودرآهنگ موجب می‌شود تا 14 هزار مگاوات ساعت انرژی الکتریکی در یک سال به شیوه‌ی تجدیدپذیر تولید شده و به واسطه آن در حدود 9600 تن گاز آلاینده دی‌اکسید کربن در طول یکسال کمتر تولید شود.

همچنین صرفه‌جویی 3.95 میلیون مترمکعبی سوخت‌های فسیلی و صرفه‌جویی حدود 3000 مترمکعبی مصرف سالانه آب از دیگر مزایای این طرح است. راه‌اندازی نیروگاه مقیاس کوچک نیز سبب شد کاهش تلفات شبکه به همراه ایجاد اشتغال 30 نفر در زمان نصب و 14 نفر در زمان بهره‌برداری فراهم شود. استان همدان همچنین میزبان 104 طرح دیگر با اعتبار 3000 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌های آب و برق نیز است.

دستاورد ویژه این هفته افتتاح همزمان 4297 طرح توسعه‌ای شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور علاوه بر توسعه ظرفیت‌های اتوماسیون و هوشمند سازی، منجر به افزوده شدن 721 هزار مشترک جدید خانگی، صنعتی و کشاورزی در شبکه برق کشور شد. افتتاح این طرح‌ها سبب افزایش پایداری بیشتر شبکه‌های برق و رفع سریع خرابی‌های شبکه در عرصه ملی نیز می‌شود.

هفته چهاردهم

هفته چهاردهم پویش الف – ب – ایران در تاریخ هشتم بهمن‌ماه سال 1398 به افتتاح 27 طرح در استان تهران با اعتبار بیش از 1078 میلیارد تومان اختصاص داشت، طرح‌هایی که در نزدیکی پایتخت اجرا شده‌اند. طعم آب جنوب و شمال با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته در گذشته تا حدودی فرق می‌کرد. هفته چهاردهم پویش اما شاهد دستاورد بزرگی بود. آب آشامیدنی دو میلیون نفر هموطن، در جنوب و جنوب شرقی استان تهران، جایی بین حاشیه و متن، جایی که شمال نیست، طعم و رنگ عدالت گرفت و آن اندک تفاوت آب جنوب و شمال هم دیگر وجود ندارد. آب یکسان با بقیه مناطق تهران که از منابع سطحی (سدها) استفاده می‌کنند در رگ‌های خانه‌های پاکدشت، ورامین، پیشوا، قرچک، باقرآباد، خیرآباد، قیام دشت و مناطق 15 تا 21 شهر تهران جاری است.

تامین آب شرق دو میلیون نفر از هموطنان تهرانی با افتتاح واحد دوم تصفیه‌خانه هفتم و دسترسی 72 روستا با جمعیت حدود 145 هزار نفر به آب سالم و پایدار سبب می‌شود تا یکپارچگی کیفیت آب مصرفی در تهران و شهرهای اطراف گامی مهم به سمت تحقق عدالت اجتماعی را رقم زند. هم چنین افزایش ظرفیت تامین آب تهران و شهرهای جنوب شرقی آن در قالب تکمیل رینگ جنوبی بزرگ سبب می‌شود تا زیرساخت‌های آب شهری ایمن و تاب‌آور شده و رضایت مردم منطقه را در بر داشته باشد.

افتتاح پروژه‌ها در هفته چهاردهم پویش الف – ب – ایران فقط مختص به بخش آب نبود و در بخش برق نیز مجموعه‌ای از طرح‌ها افتتاح شدند. بهره‌برداری از 20 طرح تامین شبکه برق استان تهران با ارزش سرمایه‌ گذاری 275 میلیارد تومان آغاز شد. همچنین دو طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی 10 و 2.7 مگاواتی در شهر ری و پروژه 8.4 مگاواتی برق خورشیدی دماوند نیز با سرمایه‌ گذاری 127 میلیارد تومان افتتاح شدند که مجموعا 21 مگاوات به ظرفیت نصب شده برق خورشیدی کشور افزودند. افزایش ظرفیت عملی نیروگاه‌های برق استان نیز با هزینه 72 میلیارد تومان صورت گرفته و در خدمت پایدارسازی تامین برق در استان قرار گرفته است.

اهمیت تحت پوشش آب شرب و بهداشتی قرار گرفتن دو میلیون نفر، وقتی بیشتر آشکار می‌شود که به سهم این جمعیت از 13.3 میلیون نفر جمعیت استان تهران (بنا به سرشماری سال 1395) توجه شود. اگر افزایش سالانه 250 هزار نفری جمعیت استان تهران لحاظ شود. این تعداد معادل 14.2 درصد جمعیت استان تهران در حال حاضر است. اهمیت آب شرب و بهداشت در استان تهران به جهت دیگری نیز هست. ترکیب مصرف آب در کل کشور به گونه‌ای است که هشت درصد آب تولیدی صرف شرب و بهداشت می‌شود، اما این میزان در تهران 40 درصد و پنج برابر سهم نسبی آب شرب و بهداشت در مصارف آبی کل کشور است و همین امر ویژگی دستاورد حاصل شده را در زمینه‌ی توسعه تصفیه‌خانه‌ها و تاسیسات تامین، انتقال و توزیع آب در پایتخت نشان می‌دهد.

هفته پانزدهم

مجموعه طرح‌هایی که در 78 ماه دوران دولت تدبیر و امید در بخش‌های آب، برق و فاضلاب در استان خوزستان اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده‌اند، بالغ بر 23 هزار و 700 میلیارد تومان هزینه سرمایه‌ گذاری در برداشته است و این یعنی که در هر ماه، فقط در این بخش‌ها بیش از 300 میلیارد تومان سرمایه‌ گذاری شده است. این میزان سرمایه‌ گذاری به ویژه در یکی از سخت‌ترین شرایط مالی کشور ناشی از تحریم‌های آمریکا، نشانی از امیدواری و تلاش برای آبادانی وقفه‌ناپذیر ایران دارد. گویی در سرزمین الف – ب – مقاومت، توسعه زیرساخت‌ها نیز الهام‌ گرفته از تاریخ دفاع مقدس، در سخت‌ترین شرایط موفقیت‌آمیز پیش می‌رود.

هفته پانزدهم پویش در استان خوزستان (15 بهمن‌ماه 1398) برگزار شد. خوزستان در این پویش شاهد افتتاح 10 طرح و آغاز عملیات اجرایی طرح (آبرسانی به هشت روستا با جمعیت تحت پویش 2500 نفر) بود که جمع اعتبارات آنها 2507 میلیارد تومان می‌شد. استان خوزستان همچنین میزبان 299 طرح دیگر با اعتباری افزون بر 50 هزار و 947 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌های آب و برق است.

آبرسانی به شهر شادگان با سرمایه‌ گذاری 150 میلیارد تومان که در سال 1397 آغاز شده بود، 150 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد و تامین آب شرب تا افق 1425 را میسر می‌کند. آبرسانی به شهر رفیع با اعتبار 25 میلیارد تومان و پوشش 4600 نفر و آبرسانی به 22 روستا با جمعیت 3200 نفر نیز از دیگر طرح‌های آبرسانی افتتاح شده در این هفته از پویش الف – ب – ایران بود.

افتتاح سد تنظیمی آریوبرزن در بهبهان با اعتبار 175 میلیارد تومان که آب خروجی از نیروگاه مارون را برای مصارف کشاورزی تنظیم می‌کند و بازیابی و توسعه تصفیه‌خانه آب بهبهان که ظرفیت تصفیه 50 هزار مترمکعب آب در شبانه‌روز را داراست و جمعیت 130 هزار نفر را تحت پوشش دارد نیز اهمیت ویژه دارند.

هفته شانزدهم

سرزمینی همچون نگین در فاصله گنبد گیتی، این دیو سپید پای در بند، این دماوند تا بزرگ‌ترین دریاچه جهان، دریای خزر بر تارک ایران جلوه‌گری می‌کند. مازندران این نگین سبز، به علت موقعیت جغرافیایی و وجود دریا، جلگه، جنگل و کوه، بهشتی است که فرصت‌های توسعه آنت را آکنده‌اند. همسایگی با چهار کشور ساحلی روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان، ظرفیت بالایی برای تبادل انرژی در این استان ایجاد می‌کند. وجود پنج سد بزرگ و چهار نیروگاه مهم و تامین کننده انرژی و رودخانه‌ها که بیشتر دائمی هستند، نشان از ظرفیت بالای منابع آبی در این استان دارد که با مدیریت صحیح امکان بهره‌برداری و تامین آب و برق پایدار و سالم را فراهم می‌سازد.

هفته شانزدهم در استان مازندران در تاریخ 24 بهمن‌ماه 1398 برگزار شد. این هفته شاهد افتتاح 9 طرح و شروع عملیات اجرایی طرح با مجموع اعتبار 4477 میلیارد تومان بود. استان مازندران همچنین میزبان 176 طرح دیگر آب، برق و فاضلاب است که با اعتباری افزون بر 20 هزار و 464 میلیارد تومان در زمینه‌ی توسعه زیرساخت‌های آب و برق در حال اجرا هستند.

طرح‌های پویش برای استان مازندران در بخش برق شامل افتتاح نیروگاه‌های مقیاس کوچک و توسعه پست‌های برق به منظور افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبکه، تامین برق مستمر و مطمئن، کاهش هزینه‌های تعمیرات خطوط و برق‌دار نمودن 12 خانوار روستایی بود. همچنین عملیات اجرایی نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی محمودآباد با اعتباری بالغ بر 5400 میلیارد تومان قصد دارد تا بخشی از تقاضای برق شمال کشور را فراهم ساخته و زمینه‌های اشتغال در منطقه را به وجود آورد.

هفته هفدهم

هرمزگان همچون نگینی بر تارک خلیج فارس نشسته است. تامین آب و برق در نقطه‌ای راهبردی برای جهان و زمینه‌سازی توسعه در استانی که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بندر کشور را در خود جا داده افتخارآفرین است. پویش الف – ب – ایران در استان هرمزگان در تاریخ 26 بهمن‌ماه 1398 با افتتاح چهار طرح با اعتبار بیش از 263 میلیارد تومان در هفته هفدهم ادامه یافت. استان هرمزگان به غیر از طرح‌های افتتاح شده میزبان 59 طرح دیگر است که با اعتباری افزون بر 4084 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌های آب و برق در دست اجرا هستند.

مناطقی در شمال بندرعباس تا پیش از افتتاح طرح آبرسانی مشکلاتی در زمینه‌ی تامین آب سالم و پایدار داشتند. این طرح انتقال که در برگیرنده شهر تازیان و 44 روستای شمال شهر بندرعباس است، جمعیتی افزون بر 102 هزار نفر را تحت پوشش آب سالم و پایدار قرار می‌دهد. سرشماری سال 1395 جمعیت شهر بندرعباس را حدود 527 هزار نفر نشان می‌دهد و این طرح آبرسانی دسترسی به آب سالم و پایدار برای حدود 20 درصد جمعیت بندرعباس را فراهم می‌کند.

هفته هجدهم

خراسان شمالی اگرچه در بین استان‌های مرکزی، شرقی و شمال شرقی ایران با مساحت حدود 28 هزار کیلومتر مربعی و جمعیت حدود 900 هزار نفری، استان بزرگی از نظر جمعیت و مساحت به حساب نمی اید، اما میزبان تنوع خیره‌کننده قومیت‌های کرد، کرمانج، بلوچ، ترک، ترکمن، فارس و گروه‌های زبانی و شیعیان و اهلت سنت است که هم‌زیستی تنوع را به زیبایی تصویر می‌کنند. خراسان شمالی نمودی از ظرفیت‌های فرهنگی وغنای تنوع سرزمین ایران است. خدمت به ایرانیان فارغ از هر نوع تفاوتی، آرمان صنعت آب و برق است.

خراسان شمالی با همه زیبایی تنوع‌هایش میزبان هفته هجدهم پویش الف – ب – ایران بود که مراسم آن در تاریخ 4 اسفندماه 1398 برگزار و چهار طرح با مجموع اعتبار 216 میلیارد تومانافتتاح شد. استان خراسان شمالی غیر از طرح‌های افتتاح شده دارای 42 طرح دیگر است که با اعتباری افزون بر 1754 میلیارد تومان در زمینه توسعه زیرساخت‌های آب و برق در حال اجراست.

سازگاری با کم‌آبی و صیانت از محیط زیست در هر طرحی می‌تواند دستاورد ویژه باشد. تصفیه‌خانه فاضلاب آشخانه از هر دو ویژگی برخوردار است. بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی و نفوذناپذیری نامطلوب خاک در برخی از نواحی شهر آشخانه مشکلاتی برای دفع سنتی فاضلاب ایجاد کرده بود. این طرح 13500 نفر از جمعیت 27 هزار نفری شهر آشخانه (2730 خانوار) را تحت پوشش قرار می‌دهد و روزانه 5800 مترمکعب فاضلاب را تصفیه می‌کند.

این طرح باعث جلوگیری از ورود 2.1 میلیون مترمکعب فاضلاب خام به محیط زیست و پیشگیری از نفوذ و ورود انواع آلاینده‌های نیترات، دترجنت‌ها، عوامل میکروبی و بیماری‌زا به منابع آب و خاک خواهد شد و با کاهش نیترات موجود در آب از 44 به 14.1 میلی‌گرم بر لیتر، شاخص کیفی سلامت آب را ارتقاء می‌دهد. برآورد می‌شود مبلغ 25 میلیارد ریال از محل فروش حدود 2.1 میلیون مترمکعب پساب و 2.7 میلیارد ریال از محل فروش 1825 تن کود در سال، درآمد طرح باشد.

هفته نوزدهم

کرونا هم نتوانست قطار پویش را متوقف کند، برنامه های هفته نوزدهم پویش در تاریخ 13 اسفند ماه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به صورت ارتباط ویدئو کنفرانس با 6 استان آذربایجان غربی، اصفهان، زنجان، کرمان، قزوین و لرستان برگزار شد. هفته نوزدهم پویش به این دلیل که افتتاح طرح‌های متعدد در استان‌های مختلف را شامل می‌شد، دستاوردهای ویژه متعددی نیز داشت. بازسازی شبکه فرسوده فاضلاب شهر اصفهان با مجموع سرمایه‌ گذاری 951.5 میلیارد تومان که خود شامل 16 طرح می‌شد، اهمیت بسزایی در حفظ محیط زیست و صیانت از منابع آب دارد. آبرسانی به 80 روستای استان لرستان با جمعیت تحت پوشش 30 هزار نفر نیز طرح دیگری در حوزه آب بود که در هفته نوزدهم افتتاح شد. بخش برق نیز در هفته نوزدهم شاهد افتتاح واحد 1 بخش گاز سیکل ترکیبی نیروگاه خرم‌آباد با ظرفیت 162 مگاوات بود. پست 230 کیلوولت نیروگاه خرم‌اباد نیز در همین هفته افتتاح شد.

هفته بیستم

روز 20 اسفند 1398 آخرین هفته از پویش الف – ب - ایران به دلیل محدودیت‌های بهداشتی ناشی از همه گیری کرونا مانند هفته 19 با ارتباط از راه دور برگزار شد. کرونا باز هم نتوانست مانع رسیدن به ایستگاه آخر شود. نوروز 1399 اگرچه تحت تاثیر بیماری کرونا از راه رسید اما وزارت نیرو و صنعت آب و برق به وعده‌ی خود به مردم عمل کرد.

بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام به ظرفیت 307 مگاوات با اعتبار 1793 میلیارد تومان وارد مدار شد. بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند به ظرفیت 160 مگاات نیز با هزینه 2258 میلیارد تومان دست آورد مهم و بزرگ دیگری در هفته بیستم بود، اضافه شدن نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی لارستان در استان فارس نیز گام دیگری در جهت بهره برداری از مزیت های طبیعی و محیط زیستی کشور رای تولید انرژی خورشیدی بود. در طول شش ماه اجرای پویش هر هفته الف –ب – ایران و افتتاح هفتگی طرح‌های آب و برق و فاضلاب عملیات اجرایی 40 طرح دیگر نیز در استان‌های مختلف کشور آغاز شد.

انتهای پیام/

برچسب ها :

گزارشی ایران

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.