نخستوزیر رژیم صهیونیستی درصدد آغاز هرچه سریعتر روند اجرای طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی است اما مخالفتهای بینالمللی و اختلاف با واشنگتن در این زمینه ابهاماتی را درباره جدیت این طرح ایجاد کرده است.
به گزارش خبرآنی، خبرگزاری آناتولی در گزارشی درباره طرح دولت رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی و موضع اروپا در قبال آن نوشت: " اسرائیل قصد دارد تا برای پیشبرد طرح موسوم به "معامله قرن"، به طور رسمی "حاکمیت" خود را بر منطقه غور اردن و تمامی شهرکهای صهیونیست نشین کرانه باختری اعمال کند. به همین منظور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل درصدد آغاز هرچه سریعتر روند اجرای طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی است اما مخالفتهای بینالمللی و اختلاف با واشنگتن در این زمینه ابهاماتی را درباره جدیت این طرح ایجاد کرده است.
در همین راستا، اوویر اکونیس، وزیر همکاری منطقهای دولت اسرائیل به رادیو ارتش این رژیم گفت که طرح الحاق قطعاً در ماه ژوئیه اتفاق میافتد اما این طرح باید با مشارکت آمریکا اجرا شود.
وی افزود: این طرح تنها پس از اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اجرایی خواهد شد.
طبق قانون بینالمللی، کرانه باختری و از جمله قدس شرقی اراضی اشغالی هستند و همین مسأله باعث شده است که تمامی شهرکهای یهودی نشین آن و مناطق برنامهریزی شده برای الحاق آنها غیرقانونی باشند.
همچنین مقامات فلسطین، اسرائیل را تهدید به خروج از تمامی توافقنامههای امضا شده با این رژیم در صورت اجرای طرح مذکور کردهاند؛ مسألهای که به معنای پایان تحقق راه حل دو کشوری است.
اتحادیه اروپا نیز مانند ترکیه و شمار دیگری از کشورهای جهان حاکمیت اسرائیل بر اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷ میلادی را به رسمیت نمیشناسد.
آلمان: طرح الحاق تهدیدی برای ثبات خاورمیانه است
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در سخنانی در این باره گفت که طرح الحاق ثبات خاورمیانه را تهدید میکند. همچنین پارلمان آلمان به شدت مخالفت خود را با این طرح دولت اسرائیل اعلام کرد.
ماس در جریان نشست پارلمان کشورش در این باره اظهار کرد: نمیتوان صلح را با اقدامات یکجانبه محقق کرد.
وی همچنین متعهد شد که این مسأله را در رأس برنامههایش به ویژه با به دست گرفتن ریاست اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل توسط برلین قرار دهد. وزیر خارجه آلمان همچنین رپیم صهیونیستی را به بازنگری در این تصمیم تشویق کرد.
انگلیس: الحاق گامی به عقب است
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس نیز در این باره تأکید کرد: انگلیس هرگونه تغییرات در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت نمیشناسد و فلسطینیها نیز با آن موافقت نکردهاند.
وی در مقالهای که در روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت منتشر شد، به اسرائیل نسبت به اجرای این طرح هشدار داد و خواستار احقاق عدالت برای فلسطینیها و اسرائیلیها شد.
جانسون همچنین تصریح کرد که طرح الحاق اسرائیل را یک گام به عقب بازمیگرداند و پیشرفت آن در برقرارری روابط با جهان عرب و اسلام را به خطر میاندازد؛ چراکه منافع اسرائیل و اعراب به یکدیگر گره خورده است.
بلژیک؛ تحریم اسرائیل و احتمال به رسمیت شناختن فلسطین
پارلمان بلژیک نیز ۲۶ ژوئیه تصمیمی را اتخاذ کرد که دولت این کشور را موظف به تهیه لیستی از تدابیر احتمالی علیه اسرائیل در صورت اجرای طرح الحاق میکند.
مخالفت نمایندگان اروپایی با طرح اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
در همین حال، بیش از ۱۰۰۰ نماینده در سراسر اروپا در نامهای برای دولتهای اروپایی، مخالفت خود را با طرح اشغالگرانه رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری رود اردن به سرزمینهای اشغالی اعلام کردند.
این نمایندگان اعلام کردند که هر گونه اقدام اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری رود اردن به اراضی اشغالی، برای طرح سازش خاورمیانه، مرگبار خواهد بود و در صورت لزوم باید با تدابیر متقابل متوقف شود.
این نامه ۲۳ ژوئن از سوی بیش از ۱۰۸۰ نماینده در ۲۵ کشور اروپایی امضا شد.
نمایندگان مذکور در این پیام از بیانیه جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا حمایت کردند. بورل در این بیانیه هشدار داده بود که طر الحاق نمیتواند بدون مخالفت اجرا شود.
بورل در بیانیه خود گفت: طرح الحاق، بر ثبات و امنیت منطقه و روابط اتحادیه اروپا با اسرائیل و روابط تلآویو با کشورهای عربی تاثیر خواهد گذاشت.
بورل افزود، هرگونه نقض قوانین بینالملل به ویژه زمانی که بحث الحاق اراضی مطرح باشد، تاثیرات و پیامدهایی ناگوار بر نظام بینالملل و نزاع در دیگر مناطق دارد.
وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا تحت هیچ شرایطی هیچ تغییری را در مرزهای اراضی اشغالی ۱۹۶۷ مادامی که با توافق دو طرف فلسطینی و اسرائیلی نباشد، نخواهد پذیرفت.
بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا به راهکار تشکیل دو کشوری با تکیه بر قوانین و قطعنامههای بینالمللی ذیربط پایبند است و این تنها راه حل ممکن برای پایان دادن به نزاع در فلسطین است.
ژان اسلبورن، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ، در گفتوگو با هفتهنامه آلمانی اشپیگل اظهار کرد، چنانچه رژیم صهیونیستی به طرح جنجالی خود برای الحاق کرانه باختری عمل کند، اتحادیه اروپا به شکلی اجتنابناپذیر فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت خواهد شناخت.
وی خواستار آن شد که اتحادیه اروپا موضعی سرسختانهتر در قبال طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی در پیش بگیرد.
واتیکان؛ نه به طرحهای یکجانبه اسرائیل
واتیکان هم بار دیگر بر مخالفت خود با طرح الحاق تأکید کرد. کاردینال پترو پارولین، وزیر خارجه این کشور در این باره اظهار کرد: اقدامات یکجانبه اسرائیل میتوانند منجر به پیچیده شدن وضعیت حساس خاورمیانه شوند.
وی همچنین ابراز نگرانی کرد که اجرای طرح الحاق گفتوگوهای صلح فلسطین و اسرائیل را به خطر بیندازد.
پارولین از تمامی طرفها خواست که روند مذاکرات مستقیم را از سر بگیرند.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز پیشتر در بیانیهای بر حق اسرائیل و فلسطین برای زندگی در صلح و امنیت در داخل مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی تأکید کرده بود.
انتهای پیام