مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر تاکید کرد که طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، نقض صریح قوانین بینالمللی است و ضربه بزرگی به راهکار تشکیل دو کشوری خواهد زد.
به گزارش خبرآنی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیهای گفت: طرح الحاق، بر ثبات و امنیت منطقه و روابط اتحادیه اروپا با اسرائیل و روابط تل آویو با کشورهای عربی تاثیر خواهد گذاشت.
بورل در ادامه افزود، هرگونه نقض قوانین بینالملل به ویژه زمانی که بحث الحاق اراضی مطرح باشد، تاثیرات و پیامدهایی ناگوار بر نظام بینالملل و نزاع در دیگر مناطق دارد.
وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا تحت هیچ شرایطی هیچ تغییری را در مرزهای اراضی اشغالی ۱۹۶۷ مادامی که با توافق دو طرف فلسطینی و اسرائیلی نباشد، نخواهد پذیرفت.
بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا به راهکار تشکیل دو کشوری با تکیه بر قوانین و قطعنامههای بینالمللی ذیربط پایبند است و این تنها راه حل ممکن برای پایان دادن به نزاع در فلسطین است.
لازم به ذکر است که روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت اخیرا فاش کرد که اتحادیه اروپا قرار است در صورت اجرای طرح الحاق کرانه باختری، تدابیر و مجازاتهای بیشماری را علیه این رژیم اتخاذ کند، از جمله ممنوع کردن سفر وزرای خارجه اروپایی به فلسطین اشغالی، توقف مبادله دانشجو و لغو یا کاهش بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان اسرائیلی.
طبق نوشته این روزنامه، شماری از دیپلماتهای اسرائیلی که اخیرا دیدارهایی با سفرای برخی کشورهای اروپایی در بروکسل داشتهاند، سندی محرمانه را در این باره تحویل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی دادهاند.
برخی از کشورهای اروپایی از جمله کشورهای نزدیک به رژیم صهیونیستی همچون انگلیس این رژیم را به شدت از عواقب و پیامدهای الحاق کرانه باختری برحذر داشتهاند.
تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری و غور اردن با واکنشهای گسترده منطقهای و بینالمللی همراه بوده است، تا جایی که دولت آمریکا نیز که حامی اصلی رژیم صهیونیستی برای اجرای این طرح بود، مجبور شد محتاطانهتر عمل کرده و در موضع خود تجدید نظر و اعلام کند که هرگونه حمایت از این طرح، مشروط به توافق داخلی اسرائیلیها بر سر آن خواهد بود.
دو طرف ائتلاف دولتی رژیم صهیونیستی یعنی بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود و بنی گانتس، رهبر ائتلاف آبی سفید بر سر زمان و شیوه اجرای این طرح با هم اختلاف دارند و هنوز نتوانستهاند به توافقی در این زمینه دست یابند.
انتهای پیام