به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ مهندس محسن فرهادی گفت: در جلسات ستاد ملی کرونا تصمیمات خوبی گرفته شده و تأکید شده تمام پروتکلهای بهداشتی باید اجرا شوند و مسئول اجرا هم تمام دستگاهها هستند. نظارت کماکان بر عهده وزارت بهداشت است و این وزارتخانه باید اقدامات کنترلیاش را تشدید کند.
وی تصریح کرد: خدمت دهنده و خدمت گیرنده و فضایی که کار و خدمات در آن صورت میگیرد مورد هدف هستند. معنایش این است که خدمت دهنده و خدمت گیرنده هر دو وظایفی دارند. یعنی اگر من خدمتی را از یک فروشگاه زنجیرهای میگیرم این فروشگاه باید در صورتی به من خدمت دهد که پروتکل بهداشتی را رعایت کرده باشم. در فضای سربسته ماسک زده باشم و فاصله اجتماعی خود را رعایت کرده باشم.
فرهادی تأکید کرد: در نظر است که با توجه به افزایش بیماری در برخی مناطق تشدید نظارت و کنترل توسط دانشگاههای علوم پزشکی اعمال شده و با همکاری دستگاههای مربوطه خصوصاً ناجا و مقامات قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی نظارت صورت گیرد.
وی ادامه داد: آنچه که ستاد مصوب کرد این است که رنگبندیها و فعالیت گروههای شغلی مطابق الگوی کشوری انجام نشود. یعنی اینکه ما ابتدای شیوع کرونا مثلاً میگفتیم رستورانها در کل کشور تعطیل هستند، اکنون چنین نیست. تصمیم خوب ستاد ملی کرونا در این مرحله این است که اختیار داده با توجه به رنگبندیها و تعیین گروههای شغلی، محدودیتها در سطح شهرستان و حتی شهر و روستا اعمال شود.
وی افزود: به عبارت دیگر اگر یکی از شهرهای یکی از شهرستانهای یک استان قرمز شده است، ما محدودیتهای گروههای شغلی را فقط در آن شهر اعمال میکنیم و دلیلی ندارد که مثلاً تالارهای پذیرایی در کل کشور تعطیل شوند. طبیعتاً درجایی که وضعیت قرمز و در مرز هشدار است محدودیتها اعمال میشود.
فرهادی بیان کرد: مزیت دیگر این تصمیم این است که زمانی که پروتکلها را رعایت کنیم گشایشها هم ایجاد میشود و کسبوکارها رونق پیدا میکند. زمانی که رعایت نکنیم و شرایط به مرز خطر برسد، محدودیتهای شغلی اعمال میشود و رونق کسبوکار کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: یکسری واحد صنفی مثل تالارهای پذیرایی، استخرهای شنا و مراکز تفریحی آبی، شهربازیها و باغوحشها و ... داریم که این واحدها بنا به طبیعت کارشان مخاطرات بیشتری دارند. طبیعتاً چون جمعیت در این مکانها تردد میکند، حتی با رعایت پروتکلها در مناطق قرمز نیز این مکانها دچار مشکل خواهند شد؛ در یک مرکز تفریحی آبی که مردم خانوادگی برای تفریح میروند نمیتوان محدودیت ایجاد کرد زیرا جمعیت متمرکز خواهد بود لذا در مناطق قرمز فعالیت این مراکز ممنوع است.
فرهادی گفت: حتی در مناطق سفید و زرد هم این مراکز باید با رعایت دقیقتر پروتکلها باز باشند. برای همین طی هماهنگیهایی با وزارت ورزش و فدراسیون پزشکی ورزشی و جلسات فیمابین توافقاتی انجام و به استخرها در مناطق سفید و زرد اجازه فعالیت داده شد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار گفت: دغدغه درباره آب استخرها در این مناطق نداریم. البته اگر سیستم تصفیه آب و PH و کلر آزاد آب در حد استاندارد باشد، ویروس کووید 19 نمیتواند فعالیت کند. نگرانی ما سطوح مشترکی است که این مراکز دارند. رختکن و سرویسهای بهداشتی، راهروهای تردد، بوفه، سطوح لبه استخرها میتواند ویروس را منتقل کند و زدن ماسک هم برای شناگر معنا ندارد.
وی افزود: برای همین در مناطق سفید فعالیتهای استخرها آزاد و در مناطق زرد با تائید مرکز بهداشت شهرستان میتواند فعال باشد. لذا استخرها و باشگاههای ورزشی که امکان فاصلهگذاری داشته باشند در این مناطق میتوانند فعال باشند. چون برخی مراکز حتی اگر بخواهند هم امکان فاصلهگذاری و رعایت پروتکلها را ندارند.
فرهادی تأکید کرد: تالارهای پذیرایی هم در مناطق سفید و زرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه باز هستند. این به این معنی نیست که این تالارها جمعیت کثیری در خود جای دهند و ارتباطات نزدیک برقرار باشد. در واقع فعالیت تالارهای پذیرایی شبیه یک رستوران خواهد بود و با حداکثر نصف ظرفیت تالارها میتوانند جمعیت بپذیرند.
وی گفت: یک تالار زمانی میتواند نصف گنجایش خود جمعیت بپذیرد که فاصله یک تا دومتری بین میزها رعایت شده باشد.وی گفت: قرار است جاهایی که فاصلهگذاریها را رعایت نمیکنند برخورد قضایی و حقوقی انجام شود. بررسیهای اخیر نشان میدهد عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی منجر به افزایش بیماری و بستریشده است. لذا دو روش ساده بیشتر برای این بیماری نمیشناسیم. یک رعایت بهداشت و زدن ماسک و دوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، این دو مورد را اگر همه رعایت کنند طبیعتاً شرایط به شرایطی که بیماری کنترل شده بود برمیگردد.
انتهای پیام/