به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اسلش گیر، گوشیهای هوشمند اطلاعات زیادی را از کاربران خود ذخیره میکنند و همین مساله میتواند خطرات و مشکلات زیادی را برای امنیت و حریم شخصی افراد به وجود آورد. اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند باید برای استفاده از منابع و دادههای گوشیها از کاربران اجازه بگیرند، اما عرضه سیستم عامل به روزشده آی او اس ۱۴ نشان میدهد دهها اپلیکیشن تلفن همراه این کار را انجام نمیدهند.
کاربرانی که از آی او اس ۱۴ استفاده کردهاند میگویند دهها برنامه تلفن همراه مانند گوگل نیوز، رد ایت، تیک تاک، لینکدین و غیره بدون اجازه مالکان گوشیها به کلیپ برد اطلاعات گوشی، رمزها و تمام دادههای امنیتی آن دسترسی یافته و از این طریق از کاربران تلفنهای همراه جاسوسی میکنند.
سیستم عامل آی او اس ۱۴ که یک ماهی است عرضه شده به کاربران در صورت استفاده اپلیکیشنهای ثالث از کلیپ بورد گوشی برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در آن اخطار میدهد. کلیپ برد حافظه کوتاه مدت گوشیهای هوشمند است که اطلاعات کپی شده توسط کاربر اعم از متن، عکس و غیره را نگهداری میکند. با توجه به اینکه بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند اطلاعاتی همچون کلمات عبور، شمارههای کارتهای بانکی، شمارههای تلفنهای همراه و غیره را در کلیپ بورد نگهداری میکنند، دسترسی برنامههای ثالث به چنین اطلاعاتی امنیت و حریم شخصی افراد را به خطر میاندازد.
جاسوسی برنامههای ثالث از کلیپ بورد گوشیهای هوشمند به طور دائم و پی در پی صورت میگیرد و با توجه به همگام سازی دادههای کلیپ بورد برخی گوشیها و رایانههای شخصی این نوع دسترسی به دادههای خصوصی میتواند به طور جدی مشکل آفرین باشد.
نکته جالب اینکه برنامههای مانند لینکدین و رد ایت حتی در صورت فعال نبودن هم به روند سرقت اطلاعات از کلیپ بورد ادامه میدهند و حتی برنامههای ساده ای مانند برنامه پیش بینی آب و هوای AccuWeather و بازیهای کال آو دیوتی و فورت نینجا هم این نوع سرقت اطلاعات را انجام میدهند.