بهبود نامتوازن اقتصاد های برتر دنیای عرب

 به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از بلومبرگ، شرایط تجاری در امارات متحده عربی رو به رشد است ولی در عربستان سعودی بدتر شده است که نشان می دهد روند بهبودی در بزرگترین اقتصاد های دنیای عرب پس برداشته شدن تعطیلی های اعمال شده جهت مهار گسترش ویروس کرونا، نامتوازن است.

 اطلاعات آی اچ اس مارکت نشان می دهد فعالیت بخش خصوصی در زمینه غیر نفتی در امارات متحده عربی برای اولین بار طی شش ماه گذشته در ماه ژوئن رشد داشته و به بالاترین حد از اکتبر 2019 رسیده است. ولی شاخص مدیران خرید برای عربستان سعودی پایین تر از آستانه 50 قرار دارد. رقم پایین تر از 50 نشان دهنده رکود اقتصادی است.

 دورنمای فعالیت تجاری عربستان سعودی تا پایان سال جاری میلادی منفی است. شاخص مدیران خرید عربستان در ماه گذشته تا 47.7 کاهش یافت در حالی که در ماه مه 48.1 ثبت شده بود.

آی اچ اس مارکت شاخص مدیران خرید در امارات متحده عربی را 50.4 اعلام کرد در حالی که در ماه مه 46.7 ثبت شده بود. دورنمای فعالیت‌های اقتصادی در امارات برای اولین بار از ماه مارس رشد کرده است.

کارخانه ها از اروپا گرفته تا چین با تسهیل محدودیت های اعمال شده جهت مهار ویروس کرونا رونق گرفته اند و زندگی به تدریج به حالت طبیعی باز می گردد. ولی در شرایطی که قیمت پایین نفت جلوی رشد اقتصادهای نفتی حاشیه خلیج فارس را گرفته و آمار ابتلا به ویروس کرونا هنوز روند کاهشی پیدا نکرده است، هزینه مصرف کنندگان و تجارت همچنان در سطح پایینی قرار دارد.

عربستان سعودی علی‌رغم افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا همچنان سعی دارد شرایط اقتصاد را به حالت طبیعی بازگرداند. این کشور قبل از 3 برابر کردن مالیات بر ارزش افزوده تا 15 درصد در هفته گذشته، برخی اقدامات محرک بخش خصوصی را افزایش داده بود.

امارات متحده عربی که مقر قطب تجارت دبی در منطقه است، محدودیت های خود را برداشته و حالا گردشگری و سفر را آزاد کرده است. آمار ابتلا به ویروس کرونا در امارات در ماه مه از روزانه 900 مورد جدید گذشت. این رقم در ژوئن تا 300 پایین آمد و حالا آمار ابتلای روزانه به ویروس کرونا در روز شنبه 716 نفر اعلام شده است.

انتهای پیام/218

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.