به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، مراسم امضای تفاهمنامه معاونت خدمات شهری و شرکت آب و فاضلاب استان تهران صبح امروز با حضور محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، پیروز حناچی شهردار تهران، صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران، مجتبی یزدانی معاون امور خدمات شهری شهرداری تهران، علی نوذرپور شهردار منطقه 22 ، ( ناهید خداکرمی، آرش میلانی و محمود میرلوحی از اعضای شورای شهر تهران) و محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران برگزار شد.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت آب اظهار کرد: اهمیت آب بر همه مشخص است و از برق و گاز هم اهمیتش بالاتر است.در استان تهران هم از پنج مخزن آب از جمله سد طالقان، کرج، لار، ماملو و لتیان آب تهران تأمین میشود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه باید به سمت کاهش مصرف آب حرکت کنیم، گفت: این یک فرضیه کلی است که غربیها به آن رسیدهاند که باید در مصرف هر چیزی کاهش داشته باشیم و اسراف نکنیم و اولویت اول کاهش مصرف آب است؛ به خصوص کاهش مصرف آب در حوزه آبیاری فضای سبز است که از آبیاری تحت فشار میتوان استفاده کرد.
هاشمی ادامه داد: همان قدری که موضوع مترو برای ما اهمیت داشته است، موضوع شبکه فاضلاب و تصفیه خانهها هم اهمیت ویژهای داشته است.
رئیس شورای شهر تهران همچنین به تفاهم نامه میان آب و فاضلاب و شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: این تفاهمنامه خوبی است اما کاش استفاده رایگان پساب از تصفیه خانه را زمانبندی 25 ساله نمیگذاشتید و این مسئله برای استفاده رایگان از پساب را مادام العمر میشد زیرا من نگرانم 25 سال بعد یکباره پول زیادی برای پساب پرداخت شود چرا که معلوم نیست پس از 25 سال چقدر پول به آب و فاضلاب پرداخت شود و باید مراقب باشیم 25 سال دیگر برای مردم آن زمان تهران ایجاد نگرانی نشود.
وی همچنین گفت: این تفاهمنامه با همه مناطق شهر تهران منعقد شود. همچنین از شرکت برق و گاز شهر تهران هم خواست تا در حوزه موضوع تاب آوری شهر تهران به مسیله برق اضطراری و گاز اضطراری بپردازند.
مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در مراسم امضای تفاهم میان شهرداری تهران و شرکت و آب و فاضلاب اظهار کرد: از سال 90 موضوع ساخت تصفیهخانهها در شهر تهران مورد توجه قرار گرفت. همچنین با شرکت آب و فاضلاب شهر تهران یک تفاهم نامهای برای حل مشکلات فی ما بین شهرداری تهران و آب و فاضلاب وجود داشت.
معاون شهردار تهران ادامه داد: احداث تصفیه خانه در شهرداری منطقه 22 به طور ویژه پیگیر و جلسات متعددی تشکیل شد تا به نتیجه مطلوب برسیم. به زودی کارهای اجرایی آغاز خواهد.
همچنین بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این مراسم گفت: هم اکنون ارتباط خوبی بین شهرداری تهران و شرکت آب و فاضلاب تهران وجود دارد در حالی که پیش از این برخی از مسائل بین این مجموعه به دادگاهها کشیده میشد. یکی از مواد این تفاهمنامه این است که در دادگاهها شکایتی مطرح نشود و در یک کمیته مشترک مشکلات مطرح و حل شود.
وی اضافه کرد: همچنین در رابطه با استفاده از پساب با شهرداری تهران به نقطه نظرات مشترکی رسیدهایم چرا که آبهای زیر زمینی همواره دغدغه مسئولان بوده است. همچنین عدم اجرای پروژه فاضلاب مشکلاتی برای شهرها ایجاد می کند اما عدم توجه به آبهای زیر زمینی مشکلات بیشتری برای شهر تهران ایجاد خواهد کرد که در این زمینه بنا داریم با احداث تصفیه خانههای در پایتخت این مشکل را برطرف کنیم.
بختیاری با اشاره به استفاده میزان آب در این ایام گفت: این روزها 850 میلیون متر مربع آب از حوزههای زیرزمینی آب برداشت میشود اما با اجرای طرح فاضلاب دیگر این آب به زیر زمین تزریق نمیشود. در نخستین گام ده میلیون مترمکعب آب ناشی از پساب به شهرداری منطقه 22 تعلق خواهد گرفت و تلاش خواهیم کرد ظرف پنج ساله آینده کل فضای سبز شهر تهران را با پساب ناشی از تصفیه فاضلاب آبیاری کنیم.
علی نوذرپور شهردار منطقه 22 در این مراسم اظهار کرد: توسعه تصفیهخانه فاضلاب در منطقه 22 از سال 90 در دستور کاری مدیریت شهری بود و پس از بررسیهای صورت گرفته در شورای شهر تهران در سال 91 مصوبهای در این بخش به تصویب رسید اما در اجرا با مشکلاتی همراه بود و در نهایتاً در سال 95 مصوبه دیگری در شورای شهر به تصویب رسید. نهایتا در شورای پنجم سه نوبت به موضوع فاضلاب شهری پرداخته شد که نشان از اهمیت بالای موضوع فاضلاب در منطقه 22 بوده است.
شهردار منطقه 22 ادامه داد: در سند آسیبشناسی فضای سبز سراسر کشور هم مسئله فاضلاب منطقه 22 مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد فاضلاب خام در اختیار شهرداریها قرار بگیرد. همچنین دولت و مدیریت شهری نگران مصرف درست منابع آبی هستند ضمن اینکه ضرورت داشتن فضای سبز برای شهروندان بر کسی پوشیده نیست.
نوذرپور افزود: در منطقه22، سه هزار هکتار فضای سبز موجود است که سرانه آن به جمعیت حدود 144 متر مربع است این در حالیست که سرانه فضای سبز در شهر تهران 16 متر است. همچنین نیمی از این 3 هزار هکتار فضای سبز فضای سبز عمومی است که متعلق به کل شهروندان است و در افق برنامه این عدد به 3250 هکتار خواهد رسید.
پیروز حناچی شهردار تهران نیز در مراسم امضای تفاهم نامه میان مدیریت شهری و شرکت آب و فاضلاب برای ساخت تصفیه خانه منطقه 22 گفت: ایده اولیه این بود که فاضلاب تهران جمع شود و در جنوب تهران و برای کشاورزی استفاده شود. این نکته محقق شدنی نبود و ایده ایجاد تصفیه خانههای محلی جایگزین این ایده و طرح شد و مقرر شد مدیریت شهری با آب و فاضلاب همکاری کند.
حناچی با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی تصریح کرد: نگاه زیست محیطی مدیریت پنجم شهری در همه ابعاد شهر به ویژه در موضوع آب و فاضلاب مشخص است.
شهردار تهران ادامه داد: در سال حدود یک میلیارد متر مکعب آب مصرف میکنیم که حدود 240 میلیون متر مکعب آن از ارتفاعات البرز برداشت میشود که درست مورد استفاده قرار نمیگیرد. همچنین تهران حدود 600 قنات داشته است که از آنها درست استفاده نشده است و تعداد آنها امروز به 160 قنات رسیده است.
انتهای پیام/