به گزارش خبرنگاراقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، شهرستان ساحلی و توریستی چابهار با قدمت و فرهنگ دیرینه از دیر باز عرصه تولید هنرهای دستی سوزن دوزی، صدف کاری و سکه دوزی بوده است که به طور مثال قدمت هنر سوزن دوزی به پیش از اسلام بر می گردد امروزه با تبدیل شدن چابهار به یکی از قطب های گردشگری کشور، تولید و فروش این محصولات هنرِ دست از رونق خوبی برخوردار است. در ادامه این گزارش به برخی از اطلاعات جالب این فعالیت ها می پردازیم.
امرار و معاش 500 خانواده
در این شهرستان 17 کارگاه تولیدی محصولات هنری فعال هستند که 1000 نـفر در چـابـهار و تـوابـع آن اشتغال دارند و امرار معاش حدود 500 خانواده منطقه از این طریق می گذرد.
درآمد هر فرد
با توجه به مشکلات عدیده مردم در بیکاری و عدم استفائده از ظرفیت های موجود به صورت مناسب و نیز آب و هوای گرم و مرطوب منطقه اما سوزن دوزی، صدف کاری و سکه دوزی توانسته است درآمد سالانه برای هر فرد شاغل 18 میلیون تومان به همراه داشته باشد و گردش مالی سالانه 1 میلیارد تومانی برای هر کارگاه توانمند و گسترده پیش بینی می شود.
انواع عرصه های تولیدی عبارتست از:
سوزن دوزی: دوخت انواع کوسن، رومیزی، تور، زیور آلات و تزیینات پوشاک
صدف کاری: زیورآلات با استفاده از محصولات دریایی، محصولات تزیینی و دکوری
سکه دوزی: تلفیق با چرم، تولید کیف، تزیین پوشاک، دکوری و...
میزان تولیدات
10،000 قطعه تولید سالانه محصول سکه دوزی
10،000 متر مربع تولید سالانه محصول سوزن دوزی
500،000 قطعه تولید سالانه محصول صدف کاری
300،000 قطعه صادرات سالانه محصولات عرصه
صادرات محصولات این قطب هنر-صنعتی
متاسفانه محصولات سوزن دوزی، صدف کاری و سکه دوزی صرفا به صورت چمدانی و یا سفارشی و در حجم نسبتا زیاد به کشورهای مثل ترکیه، ژاپن، آلمان، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، انگلیس، آمریکا و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
چابهار قطب سوزن دوزی، صدف کاری و سکه دوزی؛
هنر صنعتی با اشتغالزایی برای 1000 نفر و درآمد یک میلیاردی برای هر کارگاه اینفوگرافی
در این شهرستان 17 کارگاه تولید این محصولات هنری فعالیت هستند که 1000 نـفر در چـابـهار و تـوابـع آن اشتغال دارند و امرار معاش حدود 500 خانواده منطقه از این طریق می گذرد.
انتهای پیام/