المرت: طرح الحاق "فاجعه" و کلید ثبات منطقه تاسیس کشور فلسطین است

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی اظهار کرد: الحاق مناطق کرانه باختری به اسرائیل فاجعه‌ای برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها خواهد بود.

به گزارش خبرآنی،‌ ایهود المرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با شبکه آر تی گفت: در صورتیکه اسرائیل تصمیم بگیرد گام‌های یک‌جانبه به منظور الحاق این اراضی بردارد آن منجر به نابودی هرگونه فرصت مذاکره بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره توافقنامه صلح فراگیر در آینده خواهد شد.

المرت خاطرنشان کرد: این برای ما و فلسطینی‌ها فاجعه خواهد بود نباید در برابر فرصت‌های تاسیس کشور فلسطین سنگ اندازی کرد.

به اعتقاد نخست وزیر اسبق اسرائیل، کلید اصلی برای آینده باثبات منطقه درک لزوم تاسیس کشور فلسطین است زیرا فلسطینی‌ها حق تعیین سرنوشت را دارند، این مساله‌ای است که کاملا آن را تایید می‌کند.

المرت تاکید کرد: طرح نخست وزیر اسرائیل درباره الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری منجر به فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد شد و این سناریو اوضاع خاورمیانه را به هم می‌ریزد.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی همچنین اظهار کرد: طرح الحاق اسرائیل منجر به بی‌ثباتی در اردن خواهد شد که بسیار به ضرر اسرائیل خواهد بود.

او به آر تی گفت، ملک عبدالله دوم،‌ پادشاه اردن از طریق رد تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو نشان داد که به رهبری کنونی اسرائیل بی‌اعتماد است و به تصور من، حق دارد.

المرت اضافه کرد: طرح الحاق نتانیاهو امری بسیار خطرناک در اردن است، نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن پیامدهای احتمالی سیاست‌هایمان در صحنه اردن عمل کنیم.

وی بیان کرد: آنچه دولت اسرائیل طرح‌ریزی کرده منجر به بی‌ثباتی در اردن می‌شود و نبود ثبات در اردن به منافع امنیت دولت اسرائیل ضرر می‌زند.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی همچنین به سید حسن نصرالله،‌ دبیرکل حزب‌الله لبنان هشدار داد. او گفت: به نصرالله توصیه نمی‌کنم در حال حاضر به هر مکانی که می‌خواهد، برود زیرا آن احتمالا برایش بسیار خطرناک باشد.

او درباره عملکرد در قبال حزب‌الله لبنان گفت: ما در آن مرحله تلاش می‌کردیم اهدافمان را محقق کنیم اهدافی که در حقیقت تحقق یافتند و آن " وارد کردن ضربه قوی به حزب‌الله بود که بار دیگر به فکر حمله به ما نیفتد" از پایان جنگ آنها به ما یک گلوله هم شلیک نکرده‌اند.

المرت تاکید کرد: زمانی که نخست وزیر بودم هیچ تلاشی برای هدف قرار دادن سید حسن نصرالله وجود نداشت این بدان معنی نیست که من در قبال این مرد انعطاف دارم یا موضعی مثبت دارم بلکه او را "دشمنی سرسخت و تندرو و متعصب می‌دانم". من تصور نمی‌کنم او اصل مشکل به عنوان یک شخصیت باشد.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی تاکید کرد، قدس عربی باید پایتخت کشور فلسطین باشد.

او تصریح کرد: محله‌ها و مناطقی نظیر بیت حنینا، شعفاط، الشیخ جراح، جبل المکبر، العیسویه، ابودیس و وادی الجوز باید جزو پایتخت کشور فلسطین باشند چراکه شهرهای عربی هستند که ما اسرائیلی‌ها به آنها نیازی نداریم، آنها را نمی‌خواهم و وابستگی به آن نداریم.  

وی درباره غور اردن نیز گفت: آن برای اسرائیل بسیار مهم بود زمانی که ما در جبهه شرق شاهد ارتش اردن بودیم که ارتشی قوی بود به اضافه ارتش عراق که در کمی دورتر در محور شرقی حضور داشت که حضوری بسیار قوی و خطری برای اسرائیل محسوب می‌شد.

وی اضافه کرد: اما امروز در اینجا دیگر ارتش عراق حضور ندارد، اردن هم که شریک و هم‌پیمان اسرائیل است از این رو میزان اهمیت غور اردن در شرایط کنونی به طور ریشه‌ای تغییر کرده است.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در ادامه تاکید کرد: اسرائیل تاسیسات هسته‌ای سوریه را نابود کرد و این تصمیم، تصمیم من بود و به دستور من اجرا شد.

وی به آرتی تاکید کرد: تاسیسات هسته‌ای سوریه خطری جدی برای امنیت اسرائیل است به نیروی هوایی اسرائیل دستور دادم آن را منهدم کند و آنها به خوبی دریافتند که من آن را بدون اینکه اعلام کنم،‌ انجام دادم.

المرت درباره موضوع مذاکره با سوریه نیز گفت: از رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌جمهوری ترکیه که در آن زمان نخست وزیر بود،  خواستم در مذاکرات بین اسرائیل و سوریه میانجی شود.

نخست وزیر اسبق اسرائیل اضافه کرد: در آن دوره تیمی را به استانبول فرستادم در حالی که‌ طرفی سوری هم نماینده‌ای فرستاد تصور می‌کنم که بسیار به امضای این توافق نزدیک بودیم به طوری‌که اردوغان از من خواست به ترکیه سفر کنم با فرض این‌که بشار اسد نیز به این کشور خواهد آمد تا کنفرانس خبری مشترکی داشته باشیم و روند مذاکرات را اعلام می‌کنیم اما در دقیقه نود اسد این سفر را لغو کرد.

وی خاطرنشان کرد: جورج بوش، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا به من گفت: "از نظر من اگر شما توافقی را با اسد امضا کنید بسیار مرا خوشحال خواهید کرد زیرا من می‌دانم بشار اسد می‌داند راه به واشنگتن از قدس می‌گذرد".

المرت همچنین از تماس‌هایش با کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج فارس پرده برداشت. او در این مصاحبه گفت: به شما خواهم گفت که روابط غیررسمی خوبی را با برخی کشورهایی که روابط دیپلماتیک نداریم، توسعه‌ داده‌ایم در حقیقت وزیر خارجه عربستان در کنفرانس آناپولیس حاضر شد زمانی که سخنرانی می‌کردم مرا تشویق می‌کرد این مساله درباره امارات،‌ بحرین، عمان و برخی کشورهای عربی نیز صدق می‌کند.

وی اضافه کرد: من با امیر سابق قطر در پاریس دیدار علنی داشتم مضاف بر اینکه سفرهای متعددی به مصر و اردن در راستای توسعه روابط با این دو کشور داشتم.

المرت تاکید کرد: به منطقه حوزه خلیج فارس سفر کرده‌ام، نمی‌دانم چند کاخ را بازدید کردم، من برخی خانه‌های زیبا را در آنجا دیده‌ام.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.