روحانی: طرح الزام استفاده از ماسک ابلاغ می‌شود/ آغاز سال تحصیلی از ۱۵ شهریور

رئیس جمهور با بیان اینکه سال تحصیلی آموزشی از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود، گفت: طرح الزام استفاده از ماسک ابلاغ می‌شود.


حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت: یکی از تصمیمات امروز این است که برای یک الی دو هفته آینده طرح الزام ماسک در مناطقی که مورد نظر است آماده و اینجا تصویب شود.


وی افزود:  فعالیت می‌تواند آزاد باشد. فعالیت آموزشی، اقتصادی و فرهنگی و معنوی می‌تواند آزاد باشند؛ البته با توجه به دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت و درمان روی آن تأکید دارد. پس حرف ما این نیست که همه چیز تعطیل شود که این نه شدنی است و نه مردم می‌پذیرند.


رئیس‌جمهور همچنین از آغاز سال تحصیلی جدید از 15 شهریور خبر داد.


روحانی در این جلسه اظهار داشت: امروز می‌توانیم بگوییم 123 روز از شروع ابتلا به کرونا گذشته است؛ شروع ابتلا به کرونا که وزارت بهداشت ما توانست تشخیص بدهد، آخرین روز بهمن سال گذشته بود و تا امروز 123 روز گذشته و در این مدت مردم عزیز ما، کادر درمانی و همه مسئولین مقابله خوب و جانانه‌ای در برابر این ویروس داشته‌اند.


وی افزود: همه باید بدانیم که اینجا پایان مواجهه نیست و متأسفانه نه سازمان بهداشت جهانی، نه دنیا و نه بهداشت و درمان ما امروز زمان خاصی را برای پایان این بیماری نمی‌توانند پیش‌بینی کنند. این ویروس هنوز واکسن و درمان قطعی ندارد و رفتارش نیز کمی در حال تغییر است و کامل و ثابت نیست و این ویروس علی‌الظاهر طبق گفته محققین، خود به خود از بین نخواهد رفت.


رئیس‌جمهور با بیان "ما باید خودمان را برای یک مقابله بلندمدت آماده کنیم"، تصریح کرد: . این ویروس نه می‌رود و نه قابل ریشه‌کنی در زمان کوتاه است و نه در شرایط فعلی می‌توانیم کاری کنیم که مردممان مصونیت کامل داشته باشند.


روحانی گفت: متأسفانه ممکن است خودمان کمک بزرگی به این ویروس انجام بدهیم؛ یعنی این ویروس به خودی خود منتقل نمی‌شود و «پرِ پرواز» ندارد و توسط خود ما انتقال می‌یابد. فرد بیمار مراعات نکرده و از ماسک استفاده نمی‌کند و حدود 10 نفر را مبتلا می‌کند. همین قسمت مسئولیت سنگینی بر دوش ما گذاشته که به ویروس کمک نکنیم. خصوصاً باید مراقب افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای باشیم و باید آنها را یاری کنیم.


وی اظهار داشت: آنچه وزارت بهداشت و درمان ما می‌گوید فاصله‌گذاری است و باید به آن توجه شود؛ وقتی ضرورت ندارد در تجمعات حضور نیابیم. ماسک می‌تواند پیشگیری و کمک کند که این زنجیره قطع شود.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یکی از تصمیماتی که امروز اتخاذ شد این است که برای یک الی دو هفته آینده طرح الزام ماسک در مناطقی که موردنظر است آماده و اینجا در ستاد ملی تصویب شود.


روحانی گفت: تجربه ما در ماه پنجم این است که فعالیت می‌تواند آزاد باشد، فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی، معنوی می‌تواند آزاد باشد؛ ولی با توجه به دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت و درمان بر آن تأکید دارد. ما نمی‌گوییم کارها تعطیل شود و این شدنی نیست و مردم هم نمی‌پذیرند و در دنیا هم آنها که این مسیر را رفتند، بازگشته‌اند؛  فعالیت آری ولی تجمع غیرضروری، نه.


وی تصریح کرد: ما تا امروز درگیر موج اول این بیماری هستیم و موج اول در برخی استان‌ها عبور کرده است و  برخی استان‌ها درگیر آن هستند و ممکن است تا چند روز دیگر عبور کنند و هم‌چنین امکان دارد که استان‌های قبلی دوباره دچار موج بشوند.


رئیس‌جمهور گفت: امروز درباره فشار روانی و روحی که این ویروس در جامعه ایجاد می‌کند، بحث شد و ممکن است بسیاری دچار بیماری روحی و روانی شوند و از مختصصان روان‌شناسی، علوم حوزوی، هنرمندان، صدا و سیما و دستگاه‌های تبلیغاتی می‌خواهم که همگی مردم را آماده کنیم و اولین آمادگی این است که درگیری ما با این ویروس کوتاه‌مدت نیست و باید خود را برای بلندمدت آماده کنیم؛ مثلاً اگر فکر کنیم که روزه سه روز است، روز چهارم سخت می‌شود، ولی اگر بدانیم 30 روز باید روزه بگیریم خود را برای 30 روز آماده خواهیم کرد.


روحانی بیان کرد: در این زمینه باید برای بلندمدت آماده شویم، چون پایان این را دقیق نمی‌دانیم و نمی‌توانیم بگوییم یک یا دو ماه دیگر تمام می‌شود و همه باید در این زمینه کمک کنند.


وی اظهار داشت: به ملت عزیزمان می‌گویم آغاز این امر را خوب شروع کردیم و بهداشت و درمان، نیروهای مسلح، خود مردم و صدا و سیما همه در اواخر اسفند، فروردین و اوایل اردیبهشت خوب همکاری کردیم و در آن روزهای سخت توانستیم عبور کنیم، ولی این کار نیاز به استمرار و استقامت دارد. اگر استقامت رها شود و بر استمرار فکر نکنیم ممکن است دستاوردهای گذشته مورد تردید قرار بگیرد یا حتی از بین برود.


رئیس‌جمهور گفت: به عنوان رئیس‌جمهور مردم بزرگوار ایران از مردم می‌خواهم که به‌خاطر پاسداری از دستاوردهایمان و به‌خاطر ایران عزیزمان شکیبایی‌مان را ادامه بدهیم. نگران و مضطرب نشویم و نگوییم که نمی‌توانیم، ما می‌توانیم؛ ما ملت بزرگی هستیم و با این ویروس مواجه شدیم و مقابله ما نیز خوب بوده است. این ویروسی نیست که فقط در بخش درمان و اپیدمی وجود داشته باشند بلکه روابط انسانی و بین‌المللی را تحت تأثیر قرار داده است.


روحانی گفت: عده‌ای با مرگ عزیزان خود و عده‌ای با رنج مردم مواجهند؛ سختی معیشت برای بخشی از مردم است و مشاغل برخی رسته‌ها تعطیل شده یا مدتی تعطیل بوده است. ضربه سختی به حمل و نقل، گردشگری، مراودات بین و تجارت بین‌الملل، صادرات و واردات، آموزش و فرهنگ وارد و حتی بخش‌هایی از پزشکی نیز دچار مشکل شده است و حتی شاید دندان‌پزشکی ما برای فعالیت خود مشکل داشته باشد.


وی ادامه داد: ما به یُمن فداکاری جبهه سلامت و به یُمن همکاری همه نیروهای مسلح و سایر قوا و به یُمن همکاری مردم تا امروز در مقابله با کرونا سرفراز بوده‌ایم و در مقایسه با کشورهای پیشرفته می‌بینیم که کارنامه قابل قبولی داریم؛ علت این پیشرفت نیز همدلی و اتحاد و باهم بودن است و این اساس است ولی زیربناهای مستحکمی هم داشته‌ایم. اگر زیرساخت پزشکی و درمانی ما آماده نبود، یعنی اگر زیرساخت سال 91 بود، نمی‌توانستیم پیش برویم. کاری که در این 7 سال انجام شد و زیرساخت‌ها، طرح تحول سلامت، تعداد تخت‌ها، پزشکان و پرستاران با گذشته قابل مقایسه نیست.


رئیس‌جمهور افزود: زیرساخت دیگر ما ارتباطات بود و اگر فضای مجازی ساماندهی نشده بود و اگر پهنای باند نداشتیم و موبایل هوشمند در اختیار مردم نبود، کار ما سخت می‌شد. الان آموزش و خرید و فروش در فضای مجازی است و حتی در سوگواری نیز می‌گوییم از فضای مجازی استفاده شود. این زیرساخت‌ها کمک بزرگی به ما کرد. زیرساخت بعدی، شرکت‌های دانش‌بنیان بود، تعداد این شرکت‌ها 50 عدد بود و الان 5000 شرکت دانش‌بنیان داریم و این کار بزرگی است.


روحانی بیان کرد: اگر  در بخش کشاورزی تلاش‌های این چندساله نبود امروز باید 6میلیون تن گندم می‌خریدیم؛ چه کسی به ما می‌فروخت؟ همچنین اقدامات بزرگی در بخش انرژی انجام شده که اگر در این زمینه دچار مشکل می‌شدیم کار ما سخت می‌شد.


وی خاطر نشان کرد: از بخش اقتصاد کشور علیرغم اینکه می‌دانم مردم در اقتصاد و معیشت همچنان مشکل دارند، تشکر کنم. ما در فروردین و اردیبهشت صادرات نداشتیم؛ در این شرایط و شرایط تحریم، اینکه ارز برای کالاهای اساسی و مواد اولیه تأمین شده کار ساده‌ای نیست. پرداخت به‌موقع حقوق‌ها، بسته‌های معیشتی و یارانه‌ها به موقع انجام شده که کار مهمی است. ما برای چهارماه به سه میلیون خانواری که در شرایط معیشتی مناسب نبودند، بسته ویژه کرونا دادیم.


رئیس‌جمهور با بیان "به مردم می‌گویم همه بازگشایی‌ها و فعالیت‌های اقتصادی ما منوط به رفتار عمومی است"، اظهار داشت: اگر همه مراعات کردیم به‌خوبی موفق خواهیم بود با کمترین تلفات و فوتی‌ها عبور کنیم و اگر رفتار عمومی ما خدای ناکرده منطبق بر دستورالعمل‌ها نباشد، کار سخت می‌شود.


روحانی تصریح کرد: دستگاهی که تشخیص داده فردی به کرونا مبتلا شده باید به خانواده و محل کارش اطلاع بدهد و هنوز هم این انجام نمی‌شود. کسی که مبتلا شده و خود او از ابتلایش خبر دارد، اگر در جامعه رفت و آمد کرد و عادی بود این خطرناک است. یک نفر مبتلا به کرونا به عروسی رفته، 100 نفر را مبتلا کرده است، این مهم است. اگر کسی متوجه شد که بیمار است، بزرگترین وظیفه‌اش این است که به گوشه‌ای رفته و از خود مراقبت کند.


وی به تصمیمات امروز جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت و گفت: مبنای اینکه یک منطقه را قرمز اعلام می‌کنیم، کل استان نخواهد بود، بلکه ما شهرها را اعلام می‌کنیم؛ این به‌خاطر دقت در عمل است و اینکه بدانیم در کجا باید فعالیت‌هایمان تشدید شود. هر استانی که بخشی از شهرهای آن دچار مشکل می‌شود، بلافاصله ستاد استانی‌اش پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد و محدودیت‌هایی را که فکر می‌کند ضروری است، برای ستاد بهداشتی و اجتماعی بفرستد و محدودیتی که وزیر بهداشت و  وزیر کشور به نتیجه رسیدند، با تأیید رئیس‌جمهور عملیاتی می‌شود. ممکن است محدودیت برای کل کشور یا کل استان نبوده باشد و برای شهر باشد.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بنا شد برای دو هفته آینده تصمیمی بگیریم که الزام ماسک در برخی موارد و اجتماعات وجود داشته باشد، الزام ماسک برای فضایی است که جمعیت دارد و سرپوشیده است و باید دقیق‌تر مشخص شود؛ ولی باید قبل از الزامی کردن، ماسک باید به وفور و با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد که وقتی الزام می‌شود ماسک در اختیار مردم قرار داشته باشد. ممکن است برای مناطق قرمز و و مناطقی که وزارت بهداشت و درمان لازم  بداند، ماسک را ضروری اعلام کنیم.


روحانی بیان کرد: وزیر بهداشت و درمان برای زندان‌ها دستورالعمل‌های خوبی تهیه و ابلاغ کرده است و زندان‌ها طبق آن عمل می‌کنند و خود وزارت بهداشت نیز بر این دستورالعمل‌ها نظارت می‌کند.


وی افزود: ما در دو مسئله شرایط خوبی داشته‌ایم؛ یکی خانه‌های سالمندان هستند که مراقبت‌های خوبی از آنها انجام شده است و شرایط خوبی دارند و دیگر هم زندان‌هاست که تلاش شده خلوت شوند و اگر هم لازم و ممکن باشد، به زندانی‌ها مرخصی داده شود.


رئیس‌جمهور درباره آغاز فعالیت‌‌های آموزشی گفت: امروز تصمیم گرفته شد دانشگاه‌ها از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز کنند و البته این آموزش در فضای حقیقی و مجازی توأمان است و بنا شد تسهیلات لازم را فراهم کنند. کلاس خلوت و خوابگاه خلوت برای ما اصل است و بنا شد برنامه‌ریزی شود اگر افرادی در دانشگاه دیگری قبول شدند بتوانند در محل زندگی خود ترم آینده را بگذرانند.


روحانی ادامه داد: همچنین افتتاح فعالیت‌های آموزش و پرورش از 15 شهریور خواهد بود و آغاز فعالیت‌ها در هر استان از 1 الی 15 شهریور به تناسب شرایط اعلام خواهد شد و ممکن است در برخی مناطق برای اینکه تعداد دانش‌آموزان تقسیم شوند، یا به‌صورت «یک روز در میان» باشند، تعطیلی پنج‌شنبه‌ها حذف شود.


وی تصریح کرد: کسانی که مرتب بحث پساکرونا را مطرح می‌کنند و می‌گویند بعد از کرونا چه خواهد شد و پیش‌بینی‌هایی دارند، قرار شد کمیته اطلاع‌رسانی چهارچوبی در این‌ باره داشته باشد و مردم را از این موضوع آگاه کند؛ مردم ایران در کنار بهداشت و درمان و کادر درمانی هستند و از این روزها عبور خواهیم کرد./ تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.