سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که کشورش توازن را به لیبی بازگردانده است و آنکارا خواهان توقف درگیری ها در این کشور است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه ضمن تاکید بر همکاری کشورش در راستای "تحقق صلح و ثبات" در لیبی، خاطرنشان کرد: بحران در لیبی از حدود ۹ سال پیش ادامه دارد. "ترکیه توازن را به لیبی بازگردانده و خواهان توقف درگیریها در این کشور است و از هرگونه راه حلی که تمامیت ارضی لیبی را به عنوان یکی از اولویتهای خود قرار دهد، حمایت میکند."
کالین همچنین تصریح کرد، شهروندان لیبیایی به کنفرانس برلین در خصوص لیبی که در ماه ژانویه در پایتخت آلمان برگزار شد، امیدوار هستند.
وی مجددا تاکید کرد: ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته میشود، حمایت میکند و سال گذشته میلادی میان دو طرف توافق نظامی امضا کردیم.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرد ناتو باید نقشی یکپارچه و متحد را در لیبی ایفا کند.
وی گفت: سیاست آمریکا در قبال آنچه که در لیبی رخ میدهد، سیاستی بیثبات و ناپایدار است و ما نمیخواهیم همان اشتباهات سوریه در این کشور رخ دهد.
ابراهیم کالین در خصوص سوریه نیز تصریح کرد: به رغم اقدامات تحریکآمیز، آتش بس در ادلب همچنان ادامه دارد.
وی در خصوص پیامدهای بحران سوریه بر ترکیه تاکید کرد که کشورش به دلیل این بحران، بیشتر از هر کشور دیگری در جهان به استقبال پناهجویان رفته و چنین وضعیتی ناعادلانه است و احتمال دارد که این وضع ادامه پیدا نکند.
این مسئول ترک در خصوص ویروس کرونا نیز اظهار داشت: ترکیه و آلمان در مقابله با شیوع ویروس کرونا "موفقترین" کشورها در سطح جهان بودهاند.
وی با اشاره به این که آلمان به شهروندان خود نسبت به سفر به ترکیه به دلیل شیوع ویروس کرونا هشدار داده است، ابراز اطمینان کرد که مقامات آلمانی از این تصمیم صرفنظر خواهند کرد.
از سوی دیگر، فؤاد اوکتای، معاون رئیس جمهوری ترکیه در جریان سخنرانی خود در نشست اتاق بازرگانی ترکیه- آمریکا خاطرنشان کرد: موضع "قاطع و اصولی" ترکیه در سوریه و لیبی قدرت و جایگاه گروههای تروریستی از جمله داعش و حزب کارگران کردستان ترکیه ( پ ک ک) را در هم شکسته است و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در جریان گفتوگوی تلفنی خود در اوایل ماه جاری میلادی به توافق رسیدند، تعمیق همکاریها و مذاکرات دوجانبه در خصوص لیبی، میتواند تغییرات مثبتی در روند این کشور داشته باشد.
معاون رئیس جمهوری ترکیه ضمن اشاره به قدمت هفتاد ساله روابط دوجانبه آنکارا _ واشنگتن، بر تداوم افزایش همکاریهای تجاری میان آمریکا و ترکیه تاکید کرد.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب و دیگری در شرق بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه حمایت میشود.
انتهای پیام