هاآرتص: ترکی فیصل، اولین مسؤول عربی که علنا درباره رویای اسرائیل حرف زد

یک روزنامه عبری زبان نوشت، شاهزاده ترکی فیصل، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان اولین مسؤول عربی بود که از رویای اسرائیل برای بهبود روابط با کشورهای عربی سخن گفت.

به گزارش خبرآنی، به نوشته روزنامه عبری زبان هاآرتص، شاهزاده فیصل هفتم ژوئیه ۲۰۱۴ در این روزنامه از اسرائیل خواست "کشوری" که پس از توافق دو ملت تشکیل می‌شود را تصور کنند.

با وجود اینکه رژیم صهیونیستی می‌گوید به دنبال بهبود روابط خود با مردم کشورهای عربی است اما از پاسخ به پیام‌های مشابه پیام این شاهزاده عربستانی خودداری کرد و در صورتی که این رژیم کار الحاق شهرک‌های کرانه باختری را آغاز کند، امید به صلح با فلسطینی‌ها از بین خواهد رفت و تمامی درهای روابط استراتژیک منطقه‌ای بسته خواهند شد و تمامی پیشرفتی که در روابط اسرائیل با برخی کشورهای عربی مشخص حاصل شد، نابود خواهند شد به شکلی که گویا هرگز وجود نداشته‌اند.

در این راستا باید اشاره کرد، برخی چهره‌های دیگر در کشورهای عربی نیز طرح‌های صلحی را ارائه کرده و برخی هم چهره‌های ورزشی، کارشناسان و یا دیپلمات‌های اسرائیلی را برای حضور در رخدادهای بین‌المللی در کشورهای حوزه خلیج فارس دعوت کرده‌اند. برخی کشورها نیز از مسؤولان اسرائیلی از جمله برخی وزرا و نخست وزیران آن برای انجام دیدارهای دوجانبه دعوت کرده‌اند.

اظهارات وزیر خارجه بحرین، فرستاده امارات در سازمان ملل و دیگر دیپلمات‌ها و آنچه در رسانه‌های داخلی این کشورها منتشر شدند، بیش از قبل توجه به فصل جدیدی در روابط با اسرائیل را نشان دادند.

علاوه بر این برخی اقدامات اولیه کوچک همانند کوتاه کردن مسیرهای پروازی به مقصد خاورمیانه را از طریق موافقت با عبور از حریم هوایی کشورهایی که روابط دیپلماتیکی با اسرائیل نداشتند، در پیش گرفته شدند.

تمامی این اقدامات بر محور تفکر صلح، همکاری، شکوفایی، امنیت و ثبات بوده و بر یک فرضیه متمرکز بودند که اسرائیلی‌ها درک می‌کنند پیام پنهان طرح صلح عربی سخنی بی‌محتوا نبوده بلکه از رای‌دهندگان می‌خواهد با تنها اقدامی که می‌تواند به اجرای طرح منجر شود، به طرح‌های صلح پاسخ دهند این اقدام نیز تعهد آشکار دولت اسرائیل به انجام مذاکراتی است که به راه‌حل تشکیل دو کشور و نشانه‌های قطعی تلاش آن برای تحقق این هدف منجر شود.

از سال ۱۹۸۱ که شاهزاده فهد، ولیعهد وقت عربستان طرح صلح اولیه را پیشنهاد کرد، تقریبا چهار دهه می‌گذرد. شکست‌های مکرر طرح صلح عربی مسؤولان کشورهای عربی را از این اندیشه دور نکرد که بیشتر اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها از رهبران شجاعی که تصمیم‌های شجاعانه مدنظر را بگیرند، حمایت خواهند کرد.

نهادهای عربی و رهبران عرب برای احیای طرح‌های صلح بار دیگر بر پایبندی خود به طرح صلح عربی تاکید کردند اما اسرائیل پاسخی در این خصوص نداد. جبهه عربی که از قدرت و نفوذ برخوردار است دست یاری خود را به سوی اسرائیل دراز کرد، ما باید امیدوار باشیم عقب‌نشینی لحظه آخر از طرح الحاق نشانه‌ای از این خواهد بود که اگر اعراب از صلح بگویند اسرائیلی‌ها نیز آماده شنیدن آن هستند.

اگر پیش‌نویس طرح الحاق کرانه باختری در کنست تصویب می‌شد، همه طرح‌ها و فرصت‌ها به یک نکته حاشیه‌ای در تاریخ تبدیل می‌شدند، الحاق یک جانبه کرانه باختری تنها این پیام آشکار را برای منطقه خواهد داشت که اسرائیل تصمیم گرفته درب مذاکراتی را که به راه‌حل تشکیل دو کشور منجر خواهد شد، ببندد و همزمان نیز به عادی‌سازی روابط خود با جهان عرب و اسلام امیدوار است.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.