به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ روند رو به رشد جمعیت تهران نیاز مردم را برای استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش داد و متناسب با این نیاز به تعداد اتوبوسهای پایتخت اضافه شد.
در حال حاضر حدود 6 هزار دستگاه اتوبوس در تهران وجود دارد اما حال و روز اتوبوسهای موجود مناسب نیست و 62 درصد ناوگان به سن فرسودگی رسیده است.
در حالی با حجم انبوه اتوبوسهای فرسوده مواجه هستیم که سالهاست پایتختنشینها با آلودگی هوا مواجه هستند و اقدامات صورت گرفته به جایی نرسیده است و با توجه به جابه جایی بیش از 3 میلیون نفر در روز توسط اتوبوسهای شرکت واحد، یکی از راههای موثر در کاستن از آلودکی هوا، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران است اما طی این سالها این حوزه مورد بیمهری مسئولان مربوطه به ویژه مسئولان دولتی قرار گرفته است و آمار اتوبوسهای ارائه شده توسط دولت طی سالهای اخیر مؤید این ادعاست.
دولت از سال 89 تاکنون هیچ اتوبوسی به شهرداری تهران تحویل نداده است و شهرداری تهران در سال گذشته تنها توانسته مبلغ 10 میلیارد تومان برای این حوزه از دولت دریافت کند اما این رقم بسیار ناچیز است و راه به جایی نمیبرد.
محمود ترفع؛ مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با تاکید بر اینکه بازسازی و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی پایتخت منوط به تامین بودجه و پرداخت منابع مالی مورد نیاز است، افزود: اگر منابع و قطعات تامین شود، آمادگی کامل داریم تا با تمام توان نسبت به بازسازی اتوبوسهای فرسوده اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه بازسازی اتوبوسهای مستهلک، یک راهکار موقت برای برون رفت از چالش موجود است و راه حل نهایی برای خروج از این بحران نوسازی ناوگان است، اظهار کرد: بر اساس ماده 8 قانون هوای پاک، میانگین سن اتوبوسهای دیزل 10 سال و اتوبوسهای گازسوز 12 سال است در صورتی که در حال حاضر متوسط عمر ناوگان اتوبوسرانی تهران از سن فرسودگی فراتر رفته و 12.4 سال است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اعلام اینکه در حال حاضر 5 هزار و 786 دستگاه اتوبوس در ناوگان اتوبوسرانی تهران وجود دارد که از این تعداد 3 هزار و 585 دستگاه یعنی 62 درصد به سن فرسودگی رسیدهاند و باید از رده خارج شوند، خاطرنشان کرد: از سال 89 تاکنون یعنی در 10 سال گذشته حتی یک دستگاه اتوبوس نیز از سوی دولت به پایتخت تحویل نشده است و در صورت ادامه روند موجود و عدم نوسازی ناوگان، اتوبوس های تهران حداکثر تا 6 سال دیگر دوام می آورند و تا آن زمان 100 درصد آنها به سن فرسودگی رسیده و از رده خارج میشوند.
انتهای پیام/