وزارت جهاد کشاورزی خود را برای حذف ارز نهاده‌های دام و طیور آماده می‌کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار کرد: عیوب سامانه بازارگاه که اقدام به توزیع نهاد ههای دام و طیور می‌کند احصا شده و در حال طراحی سامانه جدیدی هستیم که با عملکردی متفاوت ظرف یک هفته تا دو هفته آینده رونمایی می‌شود.

وی با اشاره به لزوم تغییر در شیوه توزیع نهادهای دام و طیور افزود: نهادهای دامی به صورت خام وارد چرخه تولید می‌شود، اما با توجه به  اینکه 500 کارخانه خوراک دام معتبر در کشور داریم لازم است که این نهاده‌ها در اختیار این صنایع زنجیره‌ها و صنایع سنگین قرار گیرد تا نهاده‌ها با اثربخشی بیشتری در اختیار تولیدکننده قرار گیرد.

* استفاده از خوراک دام در صنایع دام و طیور اجباری می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: براین اساس فرمولی تهیه شده و تا دو، سه روز دیگر بر روی آن کار می‌شود تا استفاده از خوراک دام در صنایع دام و طیور اجباری شود.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که با اجرای این طرح صرفه‌جویی مناسبی در مصرف نهاده‌های دامی صورت گیرد همچنین ضریب تولید صنایع مختلف بالا خواهد رفت.

خاوازی در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت تأمین مسکن پرسنل جهاد کشاورزی گفت: تفاهمنامه‌ای با وزیر راه به تازگی به امضا رسیده که براساس آن واحدهای مسکونی در اختیار پرسنل  قرار می‌گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع در سال جاری گفت: بیش از 400 آتش‌سوزی در سالجاری در کشور اتفاق افتاده که تنها 6 مورد آن کنترل نشد که دلیل آن صعب‌العبور و دور از دسترس بودن است.

وی افزود: برای این مناطق صعب‌العبور تجهیزاتی نیاز داشتیم که در آن شرایط نمی‌توانستم عملکرد سریع داشته باشیم زیرا بالگرد هواپیما برای اطفای حریق نبود.

* جنگل‌ها خسارت سنگینی از آتش‌سوزیهای اخیر ندیدند

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت با توجه به آنکه آتش‌سوزی‌ها با باد همراه بود بیشتر زیرشکوب درختان جنگلی را آتش زده بود و بیشتر مراتع طعمه حریق شدن و خسارت کمی به درختان و سرشاخه‌ها وارد شد.

وی افزود: برهمین اساس می‌توان عنوان کرد که جنگل‌ها خسارت زیادی از آتش‌سوزی نداشتند و بیشتر قسمت‌های زیرشکوب جنگل‌ها و مراتع خالی از درخت طعمه حریق شدند.

خاوازی ادامه داد: بخش هوایی وزارت جهاد کشاورزی نیازمند تجهیز توسط دولت است به همین منظور برنامه‌ریزیهای صورت گرفته تا برای استفاده در چنین مواردی تجهیز شود..

وی در پاسخ به سوالی درباره ورود پدیده جدید کویرخواری در کشور گفت: این موضوع چیزی جدید است اما برای ما فرقی نمی‌کند که کویر باشد یا غیرکویر در صورتی که چنین اتفاقی افتاده باشد سازمان امور اراضی و سازمان جنگل‌ها پیگیری می‌کند.

بنابراین گزارش منصور رئیس سازمان جنگل‌ها در واکنش به این سوال گفت: طرح‌های بیابان‌زدایی در کشور انجام می‌شود، اما تاکنون تغییر غیرمجازی در کاربری بیابانها نداشتیم بلکه تنها طرح‌های اکوسیستمی و مجوزدار در مناطق کویری اقدام به فعالیت می‌کنند.

بنابراین گزارش خاوازی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی درباره گرانی‌های اخیر برخی محصولات کشاورزی گفت: تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باید به طور همزمان مورد حمایت قرار گیرند که در این ارتباط مسئولیت در اختیار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان قرار گرفته که نماینده ما نیز در آنجا حضور دارد.

وی افزود: به عنوان یک شهروند این گرانی‌ها مانند گرانی قیمت تخم‌مرغ دغدغه ما نیز هست و ما به آن اهمیت می‌دهیم.

خاوازی گفت: ستاد تنظیم بازار و دستگاه نظارتی در این ارتباط فعالیت دارند و این  موارد رفع خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با ایجاد زنجیرهاهی تولید در بخش کشاورزی گفت: با ایجاد زنجیره‌های تولید در کشورهای پیشرفته 50 درصد از سود حاصل از فروش محصولات کشاورزی عاید تولیدکنندگان می‌شود ولی این در کشور ما 20 تا 30 درصد است که ما به دنبال بالا بردن سود تولیدکنندگان هستیم که برای تحقق این امر ابزاری نیز در اختیار داریم.

وی افزود: بنده به طور کل مخالف دلالی نیستم زیرا واسطه‌گری نقش مهمی در توزیع کالا دارد اما این مهم باید با ایجاد ارزش افزوده ایجاد شود و نباید تنها دلال‌گری‌هایی ایجاد کشور که کالایی را گرفته و با قیمت بالاتری به فروش برساند.

خاوازی گفت: برای ایجاد زنجیره‌های تولید تسهیلات کم بهره‌ها به زنجیره‌ها تزریق می‌شود تا خود بتوانند به شکل مناسب‌تری اقدام به تولیدفرآوری و توزیع کنند.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با اسراف بالای مواد غذایی در کشور گفت: در مصرف مواد غذایی نظیر برنج و نان اسراف بالایی صورت می‌گیرد که برای مشاهده این امر تنها کافی است که به رستورانها سر زده و مشاهده کنید که چقدر برنج و نان دور ریخته می‌شود که این امر منجر به هدررفت منابع آبی کشور می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در صورتی که هدررفت مواد غذایی در کشور کاهش یابد و در نتیجه مصرف آب نیز کاهش می‌یابد و از فشار بر تولید کاسته خواهد شد.

خاوازی در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری خبرآنی در ارتباط با وابستگی به واردات کالای اساسی و مشکل اختصاص ارز در سالجاری، گفت: دولت در سالجاری با تمام قوا پشتیبانی لازم از بخش کشاورزی انجام می‌دهد تا بتواند نیاز آنها را به واردات نهاده‌های دام و طیور تأمین کند و واردات کنجاله، یونجه، ذرت و جو در حال انجام است.

وی افزود: برای تولید کالاهای اساسی در کشور که به واردات آن وابسته هستیم برنامه‌ریزی شده اما تا پایان سال 99 محقق نخواهد شد.

* وزارت جهاد کشاورزی خود را برای حذف ارز نهاده‌های دام و طیور آماده می‌کند

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرآنی مبنی بر اینکه با توجه به حضور شما در جلسات هیئت دولت آیا موضوعی در ارتباط با حذف ارز نهادهای دام و طیور و روغن در سالجاری مطرح شده است یا خیر، گفت: دولت از بخش کشاورزی بسیار حمایت می‌کند و اکنون بخش کشاورزی اولویت اول دولت است.

خاوازی افزود: دولت تلاش می‌کند که پشتیبانی لازم برای تأمین نهادهای دام و طیور را انجام دهد اما ما نیز به عنوان وزارت جهاد کشاورزی همه جوانب امر را در نظر می‌گیریم تا اگر به هر دلیلی ارز به واردات کالاهای نهاده‌های دامی اختصاص نیافت آمادگی کامل را داشته باشیم.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.