به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، نبیالله میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: مصرف سرانه آبزیان در سال گذشته 13 کیلو و 20 گرم بوده است که توانسته سیر صعودی خود را طی کند.
وی در ارتباط با تأثیر کرونا در فعالیت تولیدکنندگان بخش شیلاتی کشور اظهار کرد: کرونا تولید، عرضه فرآوری و صادرات آبزیان را تحت تأثیر قرار داد؛ و تراز تجاری ما را تحت تاثیر قرار داد اما امیدواریم دوباره شرایط به قبل برگردد؛ تراز تجاری کشور با وجود شرایط کرونا همچنان مثبت بود.
میرزایی افزود: برای حمایت از تولیدکنندگان بخش شیلاتی خرید حمایتی آبزیان با همراهی شرکت پیشتیبانی مورد آن سازمان و تعاون روستایی انجامن میشود تا چرخ تولید همچنان در این بخش بچرخد.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: کرونا همچنین وقفهای در خاویارگیری ایجاد کرد اما امیدواریم که در سال جالی مشکلی برای استحصال و صادرات این محصول نداشته باشیم؛ کرونا باعث ایجاد وقفه در تولید و صادرات این محصول شده بود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره قیمت آبزیان گفت: انواع آبزیان شامل قیمت"گذاری دولتی نیستند و تنها کنسرو ماهی تن شامل این قیمتگذاری بوده و مابقی محصولات به صورت عرضه و تقاضا عرضه میشود.
میرزایی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنی در ارتباط با برداشته شدن ارز واردات ماهی تن و امکان خودکفایی در تولید این محصول در داخل کشور گفت: در جنوب کشورمان ذخایر سطحزیان درشت و خانواده تون ماهیها وجود دارد، همچنین ناوگان صیادی ایران در اقیانوس هند رتبه دوم صید این محصول را در اقیانوس هند در رتبه اول را در غرب آسیا در اختیار دارد.
وی افزود: 250 هزار تن ماهی تون در کشور صید میشود که بخش عمده آن در داخل مصرف و بخشی از آن نیز صادرات میشود.
رئیس سازمان شیلات ایران یادآور شد: 65 هزار تن از ماهی تن صید شده از آبهای فراساحلی به دست میآید.
وی اظهار داشت: میزان تقاضا برای تون ماهیان در کشور بالا است که برای تأمین این نیاز به دنبال به روز رسانی ناوگان فراساحلی کشور هستیم تا بتوانیم میزان صید را خود را در این ارتباط افزایش دهیم.
تولید 740 میلیون قطعه کنسرو ماهی تن در کشور
وی گفت: در سال گذشته 740 میلیون قطعه کنسرو ماهی تون در کشور تولید شد که توانستیم رکورد سال گذشته را بشکنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: وحود حوادث غیرمترقبه مثل سیل در افزایش تقاضا برای مصرف کنسرو تون ماهی تأثیرگذار بوده است.
میرزایی گفت: با توجه به علاقهمندی برای افزایش تقاضا و مصرف آبزیان در کشور علاقهمند هستیم که همچنان واردات این محصول ادامه پیدا کند تا زمانی که بتوانیم سهم ناوگان صیادی فراساحلی کشور را افزایش دهیم.
این مقام مسئول گفت: در حال حاضر نیز در صید تون ماهی خودکفا هستیم اما از آ«جا که به دنبال افزایش سرانه مصرف آبزیان هستیم از واردات این محصول نیز استقبال میکنیم و هر محصولی که با ارز 4200 تومانی و یا نیمایی به کشور وارد شده باشد تحت کنترل دستگاه نظارتی در بازار عرضه خواهد شد.
سازمان شیلات تنها پاسخگوی سهمیه سوخت صیادان مجاز است
وی در ارتباط با سهمیه سوخت بنزین شناورهای صیادی گفت: در ابتدای امر ستاد سوخت سهمیهای برای شناورهای بنزینسوز در نظر نگرفته بود اما براساس پیگیریهای انجام شده سهمیه سوخت به صیادان نیز اختصاص یافت.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: این سهمیه براساس استانداردهای فائو اختصاص یافته است که مورد رضایت اتحادیههای صیادی و سازمان شیلات است و حتی در صورتی که نیاز بیشتری وجود داشته باشند قابل بررسی است.
وی افزود: باید در نظر داشت که سهمیهای که به صیادان اختصاص مییابد تنها به صیادان مجازی است که مجوز صید دارد و ما در قبال آنها پاسخگو هستیم.
میرزایی در ارتباط با فیلم منتشر شده درباره صید ماهی با برق گفت: فیلمی که در ارتباط با صید محاصرهای منتشر و به ایران منتسب شده غیرواقعی است زیرا ماهیان صید شده مربوط به ایران نیست.
رئیس سازمان شیلات ایران همچنین در ارتباط با فعالیت کشتی های چینی در ایران گفت: کماکان هیچ مجوزی برای شناورهای چینی در ایران داده نشده و نیروهای انتظامی ما کنترل لازم را برای جلوگیری از ورود کشتیهای غیرایرانی به مرزهای ایران را انجام میدهند.
180 هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شد
وی در ارتباط با وضعیت تامین تخم چشمزده ماهی قزلآلا گفت: ایران رتبه نخست پرورش ماهی قزلآلا را در دنیا در اختیار دارد و 180 هزار تن از این محصول را تولید میکند.
وی افزود: از همان ابتدا که تولید ماهی قزلآلا در ایران شروع شد مراکز تکثیر آن نیز فعالیت خود را در این ارتباط انجام دادند اما تخم ماهی تولیدی در ایران براساس کیفیتهای جهانی نبود به همین منظور تولیدکنندگان به سمت بازارهای وارداتی رفتند.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: واردات تخم ماهی قزلآلا البته مخاطرات ویروسی نیز برای تولیدکنندگان کشور ایجاد کرد.
میرزایی گفت: در سال گذشته ارز 4200 تومانی واردات تخم ماهی چشمزده به دلیل محدودیتهای ارزی برداشته شد به همین منظور طی یک پروسه بلندمدت خودکفایی در تولید این محصول دنبال میشود که برای تحقق این امر نیازمند اعتبارات لازم و کمک دستگاههای مرتبط هستیم.
وی یادآور شد: درصد خودکفایی در تولید تخم چشمزده قزلآلا از 27 درصد به 33 درصد رسیده است که امیدواریم این رقم در سال 99 ارتقاء یابد.
انتهای پیام/