به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ علی اعطا در چهارمین نشست خبری آنلاین با بیان اینکه امسال روز جهانی کارگر با روز معلم مصادف بود، اظهار کرد: در واقع همزمانی این دو روز در شرایطی که کارگران و معلمان از جهاتی شبیه به یکدیگر هستند، معنادار است؛ سه ماه بعد از حمله ویرانگر ویروس کرونا و جهانی شدن آن که منجر به تعطیلی مدارس و نیمه تعطیل شدن اصناف شد، لازم است نسبت به مسائل کارگران توجه بیشتری صورت گیرد، البته مدیریت شهری هم به این موضوع توجه داشته است.
سخنگوی شورای شهر در ادامه به موضوع اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی شرایط بهتری حاصل شده، ما در شرایطی بودیم که به شیوه کج دار و مریز پیش میرفتیم زیرا به واسطه شرایط اقتصادی نمیتوانستیم تعطیلی فراگیر داشته باشیم و اما سیاست فاصله گذاری اجتماعی تاثیر گذار بود و به کاهش آمار جانبختگان منجر شد.
اعطا تأکید کرد: طرح فروش ماسک با نرخ مصوب در طرح سفر به سلامت بر اساس دستور مصوب ستاد ملی کرونا با مشارکت معاونت فرهنگی شهرداری تهران در ایستگاههای منتخب به اجرا درآمده و امیدواریم همچنان با توسعه این خدمات بتوانیم سیاستهای فاصله گذاری اجتماعی را ادامه دهیم.
سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه مقدمات انجام یک تفاهم در رابطه با عمارت کلاه فرنگی که تحت عنوان عمارت عشرت آباد شناخته میشود و مربوط به دوران قاجار است، انجام شده است، گفت: سالهاست به این بنا رسیدگی نشده و مقدمات امضای تفاهم نامه بین مدیریت شهری و سپاه تهران صورت گرفته تا این بنا مرمت شود و کاربری ویژهای پیدا کند.
وی با بیان اینکه این امکان وجود دارد که در روزهای محدودی ( پنج شنبه و جمعهها) بازدید عمومی هم صورت گیرد، اضافه کرد: یکی از گزینهها این است که از این عمارت تحت عنوان موزه سلاح استفاده شود، جا دارد از همکارمان نظری تشکر کنم که این موضوع را پیگیری کرد. همچنین از سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران که برای انجام این تفاهم همراهی کرد تشکر میکنم و امیدواریم مقدمات این کار فراهم شود.
اعطا در پاسخ به سوال دیگری درباره رویکرد انسان محور شدن شهر تهران، توضیح داد: انسانمحور شدن نحوه اداره شهر مورد توجه شورای شهر در دوره پنجم بوده و ما از ادامه یک روند اشتباه که منجر به فروش سرمایههای آینده شهر جهت انجام پروژههایی که معلوم نیست چقدر نیاز شهر بوده پیشگیری کردهایم، البته متاسفانه در اکثر شهرها این رویه در جریان بوده اما شورای پنجم پایتخت اجازه نداد که این روند ادامه پیدا کند.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره جریمه 26 ملیاردی سازمان ورزش شهرداری توسط سازمان تعزیرات توضیح داد: مناسب بود که با توجه به شرایط شیوع کرونا در کشور و به ویژه اقداماتی که شهرداری تهران در بحث مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام داده است این موضوع پیش از ابلاغ، رسانهای نمیشد.این موضوع هنوز به شهرداری تهران و یا شورا که تصویب کننده این مصوبه بوده ابلاغ نشده است.
وی با بیان اینکه این موضوع به صورت بدوی مورد رسیدگی قرار گرفته به شعبه عالی تجدید نظر ارسال شده است، اضافه کرد: در نهایت این پرونده مطابق ماده ٢٣ آیین نامه قانون تعزیرات حکومتی و با صلاحدید وزیر دادگستری به محکومیت دو برابر درآمد حاصله منجر شده است.
اعطا با اشاره به اینکه این موضوع مربوط به سال ١٣٩4 است، عنوان کرد: برخی از رسانهها ذوق زده شدند و این موضوع را به کرات تکرار کردند و این ابهام را ایجاد کردند که شهرداری گران فروشی میکند.بررسیها نشان میدهد بدون این که رای مذکور ابلاغ شده باشد در آن مقطع وفق مصوبه شورای شهر عمل شده است.شورا مطابق بند ٢6 ماده 80 در حوزه بهای خدمات این صلاحیت را دارد که به عنوان مرجع رسمی قیمت گذاری کند.
سخنگوی شورای شهر تهران تأکید کرد: این سوال ایجاد میشود که چرا یک رویه به صورت پراکنده بین وزارت دادگستری و وزارت کشور وجود دارد، فراتر از هیات تطبیق وزیر کشور راسا این اختیار را دارد در صورتی که مصوبات مربوط به اخذ عوارض و بهای خدمات مغایر با ضوابط و مقررات جاری بداند آنها را راساً لغو کند اما این اتفاق نیافتاده است.
اعطا گفت: تا زمانی که رای ابلاغ نشود امکان بررسی دقیق تر وجود ندارد و مناسب تر این بود که بعد از ابلاغ رای رسانهای شود. گفته میشود رای در مرحله اجراست اما مشخص نیست رای که ابلاغ نشده، چگونه در مرحله اجرا است؟
انتهای پیام/