به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از دیلی میل، محققان ادعا می کنند آنتی بادی را کشف کرده اند که از ابتلا به ویروس SARS-CoV-۲ جلوگیری می کند.
این آنتی بادی۴۷D۱۱ نام دارد و پروتئین های اسپایک کووید۱۹ را هدف می گیرد. ویروس با استفاده از این پروتئین ها به سلول می چسبد و فرد را مبتلا می کند.
آزمایش در موش ها نشان داد این آنتی بادی به پروتئین اسپایک ویروس کووید۱۹ می چسبد و اجازه نمی دهد آنها به دیوار سلول متصل شوند. به عبارت دیگر آنتی بادی مذکور به طور موثر پروتئین اسپایک کووید۱۹ را خنثی می کند.
این کشف امیدها برای درمان کووید۱۹ را افزایش داده است.
به گفته محققان اگر این آنتی بادی به بدن انسان تزریق شود، مسیر ابتلا به عفونت را تغییر می دهد یا در برابر ویروس از بدن فرد محافظت می کند.
گروهی از محققان اروپایی با بررسی ۵۱ ستون سلولی در موش های مهندسی شده ( تا ژن انسان را حمل کنند) به این نتایج دست یافتند.
البته در اصل آنتی بادی مذکور ویروس کرونایی را در هدف می گیرد که SARS-CoV-۱ نام دارد و به شیوع سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد.
اما محققان ادعا می کنند این آنتی بادی می تواند ویروس SARS-CoV-۲ را نیز خنثی کند زیرا هر دو ویروس از یک خانواده هستند.
برند-جان بوش محقق ارشد این پژوهش و استاد دانشگاه Utrechtمی گوید: این تحقیق براساس فعالیت های پیشین ما روی آنتی بادی های ویروس SARS-CoVانجام شده است. با استفاده از مجموعه آنتی بادی های SARS-CoV ، نوع جدیدی از آنتی بادی را شناسایی کردیم که عفونت SARS-CoV-۲ را در سلول های کشت شده خنثی می کند.
او در این باره می افزاید: چنین آنتی بادی خنثی کننده ای می تواند مسیر عفونت در فرد مبتلا را تغییر دهد، به پاکسازی ویروس یا مقاوم کردن افراد سالم در برابر آن کمک کند.
به گفته بوش توانایی این آنتی بادی برای خنثی کردن دو رشته از ویروس SARS-CoVنشاندهنده پتانسیل آن برای مقابله با بیماری هایی است که در آینده از ویروس کرونا به وجود می آیند.
این تحقیق در نشریه Nature Communication منتشر شده است.