به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در روزهای اخیر مرکز پژوهشهای مجلس انتقادهایی را از نحوه واگذاری سهام دولت در شرکتهای بورسی مطرح کرده بود.
بر این اساس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به 8 ایراد استفاده از سازوکار صندوقهای ETF برای واگذاری سهام دولت تاکید کرد، درحالی بر اساس قانون، دولت مجوز عرضه 6700 میلیارد تومان سهام را بند «الف» تبصره «2» بودجه 99 داشته اما این رقم عرضهها در قالب etf بسیار بیشتر از سقف مذکور است.
اما بعد از مطرح شدن این موضوع در محافل مختلف کارشناسی و رسانهای دژپسند سعی کرد به این چالش پاسخ بدهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به رقم 6700 میلیاردی مربوط بهetfها در بودجه سال 99 گفت: در مجموع، مجوز 61 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از مولدسازی و واگذاری داریم، که محل خرج این در آمدها بر اساس ردیفهای مختلف عمرانی و هزینهای بودجه انجام میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مدیریت دولت بر صندوقها ادامه خواهد داشت و چرا این مدیریت به مردم واگذار نشد گفت: پارسال 6 شرکت را بدون واسطه و به صورت بلوکی عرضه کردیم، اما با این حال تقاضای مردمی برای آن وجود نداشت، اما در روش کنونی، مردم تقاضای زیادی دارند و هدف ما هم مردمی کردن اقتصاد و توزیع ثروت است و این موضوع به روش عرضه بلوکی، امکان پذیر نیست.
دژپسند افزود: قانون بودجه امسال این اجازه را به دولت داد که برای مدتی بتواند مدیریت این صندوقها را داشته باشد، زیرا این موضوع، تجربه نخست کشور در این باره است.
وی اضافه کرد: جامعه هدف ما خواص و فعالان خاص بازار سرمایه نیستند بلکه توده مردم هستند بنابراین ریسک باید مدیریت شود و به همین علت، این سهام در قالب صندوق و تحت مدیریت موقتی دولت عرضه شد.
دژپسند گفت: در اساسنامه این صندوق قید شده است که مدیریت دولت حداکثر تا پایان برنامه ششم توسعه خواهد بود و پس از آن به طور خودکار، مدیریت دولت از این صندوق حذف میشود.
انتهای پیام/