"گاردین اخیرا طی مقالهای دست به افشاگری زده و عنوان کرده است که دولت بریتانیا در تامین و تدارک تجهیزات کرونایی کوتاهی کرده و در ارائه آمار واقعی مبتلایان به کرونا در این کشور هم صداقت کافی را به خرج نداده است."
به گزارش خبرآنی، رضا رسالت، کارشناس مسائل بینالملل در یادداشتی نوشته است: این در حالی است که دولت بریتانیا نه تنها از سه برنامه اصلی خرید عمده تجهیزات در اروپا غایب بوده است، بلکه در نشست مربوط به سفارش خریدهای آتی نیز شرکت نکرده است. طبق این سفارش خرید، قرار بوده است محمولهای از تجهیزات مراقبت فردی و پزشکی به ارزش یک و نیم میلیارد یورو بین 25 کشور اروپایی توزیع گردد و طی هفتههای آتی تحویل این کشورها شود، اما انگلیس از این برنامه بیرون مانده و تلاشی برای سهیم شدن در این خرید مشترک نداشته است.
دولت انگلیس در توجیه این اتفاق، ابتدا اعلام نمود که دعوتنامهای از اتحادیه دریافت نکرده و به این دلیل از نشست یاد شده بی اطلاع بوده است، اما گاردین با رد این ادعا نوشت: اتحادیه اروپا نه تنها از انگلیس دعوت کرده بلکه برای تمهید شرکت انگلیس، برنامه 28 فوریه را به 15 مارس تغییر داده بود اما با این وجود دولت انگلیس باز هم ارادهای برای شرکت نداشته است.
گاردین برای اثبات ادعای خود به اعترافات دومنیک راب، وزیر خارجه انگلیس تمسک جسته است که نخستین بار در روز دوشنبه 24 فروردین به کمبود تجهیزات مقابله با کرونا اعتراف کرده بود.
در همین حال پاول برند، خبرنگار شناخته شده تلویزیون ITV news انگلیس در یک پیام توئیتری در مورد درست و دقیق بودن آمار مبتلایان کرونایی اعلام شده توسط دولت انگلیس، ابراز تردید شدید کرده و با استناد به اظهارات مقام عالی پزشکی که گفته بود حدود 13.5 درصد از مراکز مراقبتی گزارش دادهاند که میزبان بیماران کرونایی هستند، این طور استنباط کرده است که در انگلیس بیش از 11 هزار مرکز نگهداری وجود دارد که حدود 1500 مرکز موارد ابتلا به کرونا را گزارش دادهاند. طبق این آمار، در صورت فوت دو نفر در هر مرکز، 3 هزار مورد فوتی در این مراکز در آمارهای روزانه ثبت نشده است، حال آنکه بسیاری از این مراکز بیش از دو مورد فوتی را گزارش کردهاند. افزون بر این باید در نظر داشت بسیاری از مبتلایان در خانهها ماندهاند، بنابراین این آمارها بسیار در هم ریخته است.
تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده است که شبکههای فارسی زبان مستقر در لندن دولت ایران را به ناکارآمدی در مواجهه با ویروس کرونا متهم میکنند. تعدادی از آنها حتی ابتلای معاون وزارت بهداشت به کرونا را به سخره گرفتند، در حالیکه در مقابل ابتلای نخست وزیر و ولیعهد این کشور، وضعیت را عادی جلوه دادند. خصومت این شبکهها وقتی عیانتر میشود که آنها بدون ارائه هیچ سندی درصدد القای این ادعا هستند که دولت ایران آمار واقعی مبتلایان به کرونا را پنهان میکند. این رسانهها با اثرگذاری بر مخاطبین ایرانی خود همواره با ارعاب افکنی درصدد سلب اعتماد مردم از تلاشها و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، با این وجود افشاگری گاردین به خوبی مشخص میسازد خود دولت انگلیس که حامی این دروغ پردازیها در فضای رسانهای است، از ناکارامدی مزمن در مقابله با ویروس کرونا رنج میبرد.
انتهای پیام