نبردهای طولانی در یمن منجر به توقف امور روزمره شده، بیماریهای عفونی فصلی هر ساله جان هزاران نفر را میگیرند و تورم باعث گرانی غذا، دارو و دیگر کالاهای اساسی شده است. کووید ۱۹ هم نگرانی دیگری برای مردمی است که خود از قبل آسیبپذیر بودهاند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ از صنعا، مردم یمن امسال در میان درگیری، بیماریهای فصلی، سیل و قیمتهای صعودی، در کشوری که در آن به دلیل شرایط اقتصادی دو سوم کل جمعیت به غذای کافی دسترسی نداشته و یا قدرت خرید آن را ندارند، وارد ماه مبارک رمضان شدهاند.
خطر بیماری کووید ۱۹ هم در گوشه ذهن مردم هست، چرا که یک مورد تأیید شده ابتلا در این کشور ۲۹ میلیونی وجود داشته است. نظام درمانی یمن شکننده و تحت فشار است. نیمی از تمامی تأسیسات درمانی فعال نیستند و فقط در هفته جاری ۵۰۰ بیمار مبتلا به وبا درعرض ۲۴ ساعت به بیمارستان تحت حمایت کمیته بینالمللی صلیب سرخ در صنعا مراجعه کردند.
به گفته فرانز راخناشتاین، رییس دفتر نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در صنعا "مردم یمن هر روز باید با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کنند. نبردهای طولانی در بخشهایی از کشور منجر به ناتوانی در انجام امور روزمره شده، بیماریهای عفونی فصلی هر ساله جان هزاران نفر را میگیرند و تورم بالا بر قیمت غذا، دارو و دیگر کالاهای اساسی تأثیر گذاشته است. کووید ۱۹ هم یک نگرانی جدید برای مردمی است که خود از قبل آسیبپذیر بودهاند."
شروع فصل بارندگی هم باعث مصیبت بیشتر برای هزاران نفر شده است. صنعا، اِب، حَجَه و شهر عدن در طول دو هفته گذشته شاهد بارانهای شدید و سیلهای مرگباری بودهاند که بر زندگی هزاران انسان و وضعیت خانهها و دکانهای نیمه ویران تأثیری جدی گذاشته است.
داوطلبان جمعیت هلال احمر یمن با نجات مردم و تخلیه خانوادهها و نیز ارائه اقلام امدادی خانگی مانند پتو در صنعا، نسبت به سیلهای اخیر واکنش نشان دادند.
با حمایت کمیته بینالمللی صلیب سرخ و دیگر شرکای نهضتی آن، جمعیت هلال احمر یمن در حال ارزیابی نیازها در عدن هم است تا به مردم آنجا کمکرسانی کند.
در همین حال، در استان مأرب هم سیل چادرهای متعلق به هزاران نفر را در اردوگاههای آوارگان تخریب کرد. خیلی از این مردم که ماه پیش از کمیته بینالمللی صلیب سرخ کمک دریافت کرده بودند، دوباره به کمک فوری نیاز پیدا کردند. سیل همچنین به بسیاری دیگر در شهر مأرب خسارت زده است.
از طرف دیگر خطر کووید ۱۹ بر جشنهای ماه رمضان سایه انداخته است، یعنی زمانی که اعضای خانواده و دوستان گرد هم میآیند تا نمازشان را ادا کرده، روزه خود را افطار و با هم مراوده داشته باشند.
آوریل پَترسون، مسئول هماهنگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای امور درمانی در یمن گفت: «بیمارستانهای یمن هم اکنون و قبل از ورود ویروس کرونا هم تحت فشار خیلی زیادی فعالیت میکنند. در این بیمارستانها مجروحان جنگی زیادی مداوا میشوند و در ضمن امسال شروع ماه رمضان با آغاز فصل بارندگی و افزایش شیوع بیماریهای عفونی، از جمله وبا، دیفتری و بیماری دانگ یکی شده است. با جدی شدن خطر بیماری کووید ۱۹ لازم است که به حمایت از تأسیسات درمانی و زندانها ادامه دهیم تا بتوانیم اقدامات تسکینی لازم را به منظور حفظ روند خدمات درمانی حیاتی در یمن انجام دهیم.»
کمیته بینالمللی صلیب سرخ از مسئولان حمایت میکند تا در زندانها و واحدهای ارائه خدمات آب و فاضلاب اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند تا بدین وسیله سطح بهداشت و دسترسی به آب پاک ارتقا یابد و با اهدای مواد ضدعفونی و ارائه آموزشهای لازم به تأسیسات درمانی تحت حمایت خود مانند بیمارستانها، مراکز مراقبتهای درمانی اولیه و مراکز دیالیز کمک میکند. این سازمان مواد مصرفی بیمارستانی و در برخی موارد داروهای لازم را برای ۵۵ بیمارستان، ۱۴ مرکز دیالیز و ۲۶ مرکز مراقبتهای درمانی پایه در سطح کشور، از جمله در صنعا، عدن و باجِل تأمین میکند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در همراهی با شرکای صلیب سرخ و هلال احمر خود، از جمعیت هلال احمر یمن در توزیع اقلام بهداشتی، خانگی و آشپزخانه در تأسیسات تحت قرنطینه توسط مقامات محلی پشتیبانی میکند و به منظور مقابله با شیوع کووید ۱۹ در یمن، مواد آموزشی و اطلاعرسانی لازم برای پیشگیری را در تأسیسات درمانی تحت حمایت خود و زندانها و نیز بین اعضای جوامع محلی جنگزده توزیع نموده است.
طی سال گذشته، کمیته بینالمللی صلیب سرخ به تامین غذا برای بیش از ۶۵۰ هزار نفر در یمن کمک کرد و توانست از طریق برنامههای آب و بهداشت خود برای بیش از ۵ میلیون نفر آب پاک فراهم آورد. همچنین این سازمان بیش از ۲۵هزار مجروح جنگی را درمان وخدمات لازم را به بیش از ۸۹هزار معلول ارائه کرد.
انتهای پیام