به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از فوربز، تحقیقات صنعتی نشان می دهد به خاطر تاخیر در سرمایه گذاری توسط شرکت ها در نتیجه همه گیری ویروس کرونا، عرضه جهانی نفت در پایان این دهه 6 درصد کاهش خواهد داشت.
در هفته های اخیر شاهد منفی شدن قیمت نفت و کاهش سرمایه صنعت و هزینه های عملیاتی بوده ایم. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت و برنت به ترتیب 80 درصد و 60 درصد پایین تر از قیمت آن ها در ابتدای 2020 معامله میشود که دلیل آن سقوط تقاضا و تعطیلی چندین کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا است.
شرکت ریستاد انرژی در گزارشی اعلام کرد به تأخیر افتادن تصمیم گیری های نهایی در مورد سرمایهگذاری در پروژههای نفت و گاز به خاطر شرایط بی ثبات بازار، احتمالاً باعث 5.6 درصد کاهش جهانی عرضه نفت و گاز تا 2025 می شود. تعجبی ندارد که اکثر این کاهش در پروژه های بلند مدت از طرف بازیگران نفت شیل آمریکا خواهد بود.
این شرکت تحقیقاتی همچنین تخمین می زند 195 میلیارد دلار از پروژه های غیر نفتی در همین دوره زمانی کنار گذاشته شوند که بیشتر آنها مربوط به سرمایهگذاری های پاک در توسعه میادین گازی و میعانات گازی است.
اوضاع نامناسب بازار تنها محدود به بخش نفت و گاز نمی شود بلکه احتمالاً وسیع تر از آن بوده و به پروژه های گاز طبیعی مایع هم خواهد رسید و این پروژه ها هم از کاهش جهانی تقاضا آسیب خواهند دید.
تخمینهای اولیه از کاهش بازار عرضه جهانی نفت و گاز نشان میدهد تولید احتمالاً 6.3 درصد نسبت به آنچه قبل از همه گیری ویروس کرونا و سقوط تقاضا پیشبینی میشد، تا 2030 کاهش می یابد.
این پیش بینی در شرایطی انجام میشود که شرکت های نفت کشورهای عضو اوپک بسیاری از طرحهای سرمایهگذاری خود را معلق کرده و آماده کاهش تاریخی تولید تا 9.7 میلیون بشکه در روز می شوند تا به تعادل بازار کمک کنند.
شرکت های بین المللی نفت از اکسون موبیل گرفته تا رویال داچ شل هم پروژههای خود را کنار گذاشته و تولید خود را پایین آوردهاند تا با رکود بازار مقابله کنند.
انتهای پیام/146