فرصت‌ها و چالش‌های کرونا برای دیپلماسی بین‌الملل

یک رسانه عرب‌زبان در گزارشی به تأثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌های دیپلماتیک در سطح جهان و تعطیلی بی‌سابقه این فعالیت‌ها پس از جنگ جهانی دوم پرداخته است.

به گزارش خبرآنی، روزنامه فرامنطقه‌ای القدس‌العربی در گزارشی درباره تأثیر شیوع کرونا بر روابط دیپلماتیک میان کشورها نوشت: روابط دیپلماتیک از برجسته‌ترین بخش‌هایی است که کاملاً تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است. کنفرانس‌ها و دیدارهای دوجانبه‌ میان مقامات کشورهای مختلف بسیار کم شده و چنین اتفاقی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بی‌سابقه بوده است.

در همین راستا، یک مقام دیپلماتیک اسپانیایی به القدس‌العربی گفت: سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور در شرایط جنگی قرار دارند. ما با تیم کوچکی از دیپلمات‌ها و دستیاران کار می‌کنیم و کارمندان به دلیل تعطیلی بیشتر فعالیت‌ها، کشور را ترک کرده‌اند. دیگر ویزا صادر نمی‌کنیم و دیگر نظارتی بر جلسات اقتصادی و سیاسی نداریم و فعالیتمان حول محور تلاش برای دستیابی به تجهیزات و لوازم پزشکی و همچنین کمک به شهروندانی است که متمایل به بازگشت به اسپانیا هستند.

پیرو مأموریت‌های مختلف هیأت‌های دیپلماتیک و حتی وزارت خارجه کشورها، این‌گونه به نظر می‌رسد که آنها به صلیب سرخ و یا هلال احمر تبدیل شده‌اند که درصدد خارج کردن شهروندان خود از کشورهایی هستند که پس از شیوع کرونا تمامی مرزهای خود را بسته‌اند. این هیأت‌ها و وزارت خارجه کشورها در کنار این اقدام برای دستیابی به تبادلات پزشکی و دستیابی به تجهیزات به ویژه ماسک تلاش می‌کنند.

کنفرانس‌های بین‌المللی و دیدارهای دوجانبه پیش از این سهم اصلی را در اخبار روزانه منتشر شده توسط رسانه‌های بین‌المللی داشتند اما اکنون این رویدادها تقریباً منتفی شده، به تاریخ نامشخصی موکول شده‌ و یا جایشان را به دیدار از طریق ویدئوکنفرانس داده‌اند.

اتحادیه اروپا تنها نهادی است که فعال است و جلسات آن از طریق ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود و این درحالی است که نشست‌های جهانی دیگر تقریبا به طور کامل تعطیل شده‌اند.

در گذشته بحث درباره صلح، گفت‌وگو و پایان دادن به منازعات دوجانبه بر قاموس روابط دیپلماتیک بین‌المللی حاکم شده بود اما اکنون به ندرت درباره پرونده‌های مهم و داغ مانند لیبی، یمن و یا افغانستان صحبت می‌شود و در مقابل مقابله با شیوع ویروس کرونا به یک نگرانی بزرگ تبدیل شده و عمده دغدغه‌های دیپلمات‌ها هم در این زمینه است.

پیش‌بینی می‌شود فعالیت‌های دیپلماتیک بین‌المللی، دیدارهای دو جانبه، کنفرانس‌ها و فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی در مدت زمانی حداقل دو ساله یعنی پس از پیدا کردن واکسن کرونا بار دیگر احیا شوند.

ویروس کرونا به نوعی منجر به برقراری صلح جهانی شده است و برخی درگیری‌ها به دلیل مشغول بودن تمامی جهان به دشمن مشترک یعنی ویروس کرونا کاهش یافته است. این درحالی است که سازمان ملل به دلیل عدم توانایی فرستادگانش به کشورهای مختلف برای سفر و انجام دیدار با مقامات این کشورها، قادر به بهره گرفتن از این آرامش برای برقراری صلح نیست.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.