به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری خبرآنی؛ دکتر کیانوش جهانپور با بیان اینکه تمام کشورهای جهان به سمت بازگشاییها رفتهاند، اظهار کرد: بازگشایی مشاغل هیچ جایگزینی ندارد و دولتها توان ادامه تعطیلیها را ندارند البته این به معنی این نیست که وضعیت سفید و عادی شده است و کرونا از بین رفته است و اتفاقا رعایت موازین بهداشتی باید بعد از بازگشاییها بیش از پیش رعایت شود؛ از بازگشایی مرحلهای و تدریجی گریزی نیست و هر مسئله بهداشتی که رعایت نشود نتیجهاش چند روز آینده مشخص میشود.
وی افزود: رفت و آمدهای ضروری اجتناب ناپذیر است؛ مشاغل آموزشی و مدارس و دانشگاهها هنوز تعطیل است و این یعنی 20 میلیون نفر میتوانند هنوز در منزل بمانند.
چرا مرگ و میر در ایران کمتر از کشورهای غربی است؟
وی درباره علت کمتر بودن آمار مرگ و میر کرونا در ایران نسبت به سایر کشورها تشریح کرد: در کشورهای غربی علیرغم اینکه به ظاهر تست زیادی میگیرند اما در زمینه شناسایی، موفق عمل نکردهاند و به همین دلیل نسبت مرگ و میر آنها بیش از ایران بوده است همچنین بهبودیافتگان ایران، سهم بالایی از مبتلایان را تشکیل میدهند؛ ابعاد فاجعه در اروپا و آمریکا به قدری بزرگ است که هنوز سهم شناسایی افراد مبتلا کمتر از کشور ماست. از سوی دیگر اعلام شده است که احتمالاً رابطهای بین شدت و حدت کرونا و دریافت واکسن ب ث ژ وجود دارد؛ این واکسن در برنامه کشوری ما وجود دارد اما در کشورهای اروپایی در پروتکلهای همگانی، دریافت واکسن ب ث ژ وجود ندارد و یکی از علل احتمالی کمتر بودن مرگ و میر در کشور ما میتواند همین مسئله باشد؛ از سوی دیگر پروتکلهای درمانی و آزادی نسبی پزشک در ایران برای تجویز دارو میتواند از عوامل کاهش مرگ و میر در ایران نسبت به کشورهای غربی باشد.
وی ادامه داد: تدبیر و تجویز پزشکان متخصص ما در بسیاری از مراکز، برخی از بیماران را نجات داد و اگر طبق گایدلاینهای اروپایی با آنها برخورد میشد احتمالاً این افراد در فهرست فوتشدگان قرار میگرفتند؛ راهاندازی سامانههای سلامت، در مدیریت بیماری و کاهش بار مراجعان به بیمارستانها و اقدام زودهنگام بسیار موثر بود البته نواقص و کاستیهایمان را میپذیریم اما محاسن نسبی نیز داشتهایم که در آینده نیز میتواند توسعه یابد.
رسانههای معاند مانع واردات کیت به کشور شدند
وی درباره ادعاهای مطرح شده در رسانههای معاند در خصوص کیتهای وارداتی اظهار کرد: زمانی که این گزارش ناقص و ضد و نقیض را منتشر کردند اطمینان حاصل کردیم که برای کیت تشخیصی کرونا نقشه کشیدهاند و سؤال ما این است که اگر تجهیزات پزشکی و دارو تحریم نیست، چرا کیتها وارد نشد؟ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با مشارکت وزارت بهداشت به افزایش سریع تولید ماسک و راهاندازی سامانه 4030 پرداخت و تمام مسائل مطرح شده توسط رسانههای سعودی کذب است.
وی با اشاره به استفاده از ادرار شتر برای پیشگیری از کرونا اظهار کرد: این مشکلات روانی، اجتماعی وجود دارد و استفاده از داروی منسوب به ائمه و... نیز به این دلیل است که برخی افراد برای اینکه نمیتوانند ادعاهای خود را به صورت علمی ثابت کنند، مغالطه با انتساب به منبع مقدس را انجام میدهند و از روایاتی که صحت ندارند و توسط مراجع عظام تقلید نیز تأیید نشده است تحت عنوان مسائل درمانی استفاده میکنند.
ماجرای درج پنومونی در پرونده بیماران کرونایی
جهانپور در واکنش به فیلمی منتشر شده در فضای مجازی که ادعا میکند برای بیمار مبتلا به کرونا علت فوت را پنومونی ذکر کردهاند، تصریح کرد: هر فردی که در اثر کرونا فوت میکند باید فرم پنومونی برایش پر شود و در پرونده پزشکیاش قرار بگیرد و به معنای این نیست که بیماری دیگری در پرونده بیمار درج شده است اما وقتی گواهی فوت صادر میشود سه علت زمینهای، ثانویه و نهایی برای آن درج میشود و علت ثانویه آن را باید کرونا درج کنند و اگر پزشکی علت فوت را چیز دیگری بنویسد، تخلف مرتکب شده است و هیچ مسئولی در وزارت بهداشت به هیچ پزشکی ابلاغ نکرده است و اجازه ندارد ابلاغ کند که پزشک برای بیمار کرونایی علت مرگ را مشکل حاد تنفسی درج کند.
وی افزود: تشخیص علت فوت بر عهده پزشک است و اگر پزشک نتوانست علت را تشخیص دهد باید جسد به پزشکی قانونی فرستاده شود.
ماجرای تکمیل پرونده بیماران مبتلا به کرونا چیست؟
وی درباره نامه روز گذشته وزیر بهداشت در خصوص موارد محتمل ابتلا به کرونا و تکمیل پرونده این بیماران بیان کرد: قبل از اینکه دکتر نمکی این ابلاغیه را داشته باشد، معاونت درمان این ابلاغیه را برای مشکل ترخیص متوفیان کرونا ارسال کرد و از درج مورد مشکوک به کرونا برای متوفیان خودداری شد و گفته شد که آنها را با شرح حال، علائم و سیتیاسکن تحت عنوان موارد ابتلا به کرونا درج کنند تا جسد زودتر به خانوادهها تحویل شود و مراحل اداری و پزشکی قانونی جسد کاهش یابد و این موضوع باعث شد که اجساد تعیین تکلیف شوند؛ دکتر نمکی نیز برای تکمیل پروندهها این مسئله را دوباره بخشنامه کردند و جواب تستهای پیسیآر چه مثبت و چه منفی باشد باید حتماً در پرونده بیماران درج شود زیرا این شائبه مطرح شده بود که برای رایگان نشدن درمان بیماران کووید 19 ممکن است کد دیگری برای بیمار ثبت شده باشد.
بازگشایی اماکن مذهبی فعلاً در دستور کار نیست
وی در خصوص بازگشایی اماکن متبرکه تصریح کرد: بازگشایی این اماکن جزو اولویتهای بعدی خواهد بود و افراد فعلاً اعمال مذهبی خود را در منزل انجام دهند و بازگشایی مراکز تجاری به دلیل مسائل اقتصادی بوده است؛ سلامت یکی از منافع عامه است و افراد متشرع پاینبدی بیشتری به حقوق عامه دارند.
کمبود اقلام بهداشتی در بخش خصوصی نخواهیم داشت
وی درباره کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده در بخش خصوصی تصریح کرد: بخش عمدهای از این اقلام تأمین شده است و نگرانی خاصی برای تأمین اقلامی که رئیس سازمان نظام پزشکی در بخش خصوصی گفته بود، نخواهیم داشت.
عدم تمکین برخی ایرانیان مقیم اروپا به تبعیت از پروتکلهای بهداشتی
جهانپور در پاسخ به سؤالی درباره بازگشت دانشجویان ایرانی از سایر کشورها و انجام پروازها یادآور شد: پروتکلها را برای هر گروهی از دانشجویان ایرانی که وزارت بهداشت در زمینه بازگشت آنها اطلاع داشته، اجرایی کردیم؛ البته برخی ایرانیان مقیم در کشورهای اروپایی به دلیل مشکلات زیادی که در کشورهای اروپایی وجود داشت تقاضای برگشت به کشور را داشتند اما به تبعیت از پروتکلهای وزارت بهداشت تمکین نکردند.
ایران مدل خاص خود را برای مقابله با کرونا دارد
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه انتقال تجربیات چین در هفتههای ابتدایی سودمند بود، تصریح کرد: این امر به این معنا نیست که ما کاملاً از مدل چین پیروی کردهایم و خودمان به هر حال، محققانی در کشور داریم که تدبیرهایی را در نظر میگیرند و ما مدل خودمان را داریم؛ تا امروز هم مدل ایران برای مقابله با کرونا قابل دفاع است؛ تاکنون 8 هفته از آغاز این بیماری در کشور میگذرد و روند افزایشی و ثبات نسبی و کاهش داشتیم البته همه کارها مطلوب و صد در صدی نیست، اما نمره قابل قبولی دارد.
انتهای پیام/