به گزارش پایگاه خبری خبرآنی فرزاد نیا، دبیر کمیته تخصصی شیر خراسانرضوی اظهار کرد: این روزها بازار شیرخام گاوداران و دامپروران وضعیت بغرنجی دارند؛ باکاهش تقاضا، کارخانجات لبنی ضمن کاهش قیمت و پرداخت چند ماهه پول شیر ، خریدشان را کاهش دادند و از سوی دیگربه رغم مصوبه ستاد تنظیم بازار و پیگیری های وزرات جهاد کشاورزی جهت صادرات شیر خشک هنوز اقدام مهمی انجام نشده ضمن اینکه برگشت شیر خام از کارخانجات رو به افزایش است.
وی افزود:شیوع ویروس کرونا اوضاع بازار شیرخام را وارد بحران بیسابقهای کرده است که خیلی از دامداران شیر موجود را بدون مصرف دور می ریزند یا برای دپوی شیرخشک به کارخانجات شیرخشک میدهند. علیرغم اینکه خیلی از این مسایل رسانهای هم شد، هنوز اقدام درخوری صورت نگرفته و بیش از یک ماه است که کشور در مساله شیر و شیرخشک به شکلی سردرگم و مبهم عمل میکند راه حل آن صادرات شیرخشک است.
دبیر کمیته تخصصی شیر خراسانرضوی ادامه داد: با تصمیمگیری ستاد مبارزه با آثار کرونا به ریاست محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری، صادرات 10 هزار تن شیرخشک صنعتی با معرفی دو انجمن شیر خشک و صنایع لبنی تا پایان فروردین 99 بلامانع شد و به رغم صدور مجوز صادرات در 26 اسفند ماه ، انباشت شیر خشک ادامه دارد و شرایط به گونه ای است که با اختلاف قابل توجه زیر نرخ مصوب نیز رسیده است و کارخانجات لبنی پرداخت روزانه قیمت شیر خام را به چک های مدت دار 3 ماه تغییر داده اند.
وی تصریح کرد: دامداران با خرید نقدی علوفه مجبورند شیر خام را به صورت مدت دار بفروشند تا شیر خام روی دستشان نماند و برخی دیگر که امید داشتند با تبدیل شیر خام به شیر خشک صنعتی و صادرات آن، می توانند هزینه هایشان را تامین کنند ، حدود یک ماه است که درگیر نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی و گمرک هستند تا مجوز صادرات را کسب کنند.
فرزاد نیا گفت: من فقط این را میگویم که خواهش میکنم به فکر 5 میلیون خانواری که به صنعت دامداری کشور وابسته هستند باشید. کار سختی نیست که با یک تصمیم درست در مقوله صادرات شیرخشک که تجربه بسیار موفقی هم در سالهای قبل در آن داشتهایم بتوانیم از بحران خارج شویم و این مساله توجه ویژه وزارت جهادکشاورزی را میطلبد.
انتهای پیام