به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، حبیب اله دماوندی مدیر عامل شرکت دانش بنیان گفت: عمده فعالیتهای این شرکت در زمینه طراحی و ساخت سیستمهای لایه نشانی تحت خلاء به کمک پلاسما و همچنین انواع منابع تغذیه متناسب با کاربردهای مهندسی سطح است. دستگاه لایه نشانی شیمیایی از بخار به کمک پلاسما از جمله تجهیزات دانش بنیان این شرکت است که پیش از این صرفاً از طریق واردات تامین میشد.
وی افزود: نیتروژن دهی پلاسمایی یکی دیگر از محروهای فعالیت این شرکت است. از جمله قطعاتی که به کمک نیتروژن دهی پلاسمایی تحت عملیات لایه نشانی سطحی قرار میگیرند عبارتند از چرخ دنده ها، میل لنگ ها، میل بادامک ها، قالب های دایکست، قالبهای اکستروژن، قالبهای فورج، قالبهای شکل دهی، قالبهای پلاستیک، حدیدهها، ابزارهای برشی، ماردونها، محورها و سایر قطعات صنعتی.
وی در تشریح بیشتر فعالیتهای این شرکت دانش بنیان افزود: مشتریان این واحد صنعتی، عموماً شرکتهای هستند که با قالبهای صنعتی سرو کار دارند. با کمک تکنولوژی ارائه شده از سوی شرکت، عمر این قالبها چند برابر میشود. از جمله این صنایع میتوان به صنعت خودروسازی و آلومینیومسازی اشاره کرد.
وی با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی شرکت، اظهار کرد: برای برخی صنایعی که تیراژ تولید بالایی ندارن، خرید دستگاه لایه نشانی شیمایی برای ارتقایی سطح کیفی قالبها برای آنان به صرفه نیست. به همین خاطر شرکت خود راساً با اخذ هزینه این کار را برای آنان انجام میدهد.
دماوندی تفاوت قیمت محصول تولد شده با نمونه مشابه خارجی در این شرکت را گاهاً تا ۶ برابر کمتر عنوان کرد و افزود: پس از اعمال تحریمهای ظالمانه اقبال بیشتری به خرید محصولات دانش بنیان از داخل ایجاد شده است. به ویژه آنکه با نوسان نرخ ارز و افزایش چند برابری قیمت محصولات خارجی و همچنین کیفیت قابل قبول محصولات دانش بنیان تولید شده در داخل واردات این محصولات دیگر توجیه چندانی ندارد.