به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، قیمت مصرف کننده در آمریکا در ماه مارس بیشترین کاهش را طی 5 سال گذشته داشت و احتمالاً با کاهش بیشتر تقاضا برای برخی کالاها و خدمات به خاطر شیوع ویروس کرونا بیش از این هم پایین خواهد آمد. این کاهش تقاضا افزایش قیمت مربوط به کمبود های به وجود آمده در اثر اختلال در زنجیره عرضه را جبران می کند.
آمریکا در حالت رکود قرار دارد، اقتصاد به سرعت کوچک می شود و میلیون ها نفر شغل خود را از دست می دهند چون دولتهای محلی و ایالتی اقدامات سختگیرانه ای برای کنترل ویروس کرونا در پیش گرفته اند. به این ترتیب، اقتصاددانها پیش بینی میکنند این روند کاهش تورم برای مدتی ادامه داشته باشد.
گاس فاچر، اقتصاددان ارشد در پی ان سی فایننشال گفت:« بزرگترین نگرانی در حال حاضر کاهش قیمت ها یا تورم منفی است. در شرایطی که کسب و کارها قیمت ها را در پاسخ به تقاضای بسیار پایین ناشی از شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای حمل و نقل کاهش میدهند، احتمالاً طی چند ماه آینده تورم منفی خواهیم داشت».
وزارت کار اعلام کرد شاخص قیمت مصرف کننده در ماه گذشته در بحبوحه کاهش قیمت بنزین، کاهش اقامت در هتل ها و کاهش قیمت پوشاک و بلیط هواپیما ها، 0.4 درصد پایین آمده است که بیشترین کاهش از ژانویه 2015 است. این شاخص در فوریه 0.1 درصد افزایش داشت. در دوازده ماه منتهی به مارس، شاخص قیمت مصرف کننده 1.5 درصد افزایش یافت که کوچکترین افزایش از فوریه 2019 بود. این شاخص در فوریه 2019 ، 2.3 درصد افزایش یافته بود.
اقتصاددانها پیشبینی میکنند شاخص قیمت مصرف کننده 0.3 درصد در مارس کاهش یابد و 1.6 درصد به صورت سالانه افزایش داشته باشد.
تورم منفی یعنی کاهش سطح قیمت عمومی، در طول رکود اقتصادی بسیار مضر است چون مصرف کنندگان و کسب و کارها خریدهای خود را به امید قیمت های پایین تر به تعویق میاندازند. در این شرایط سیاست پولی، بازار کار، بازار بورس و قیمت مسکن مختل می شوند.
اقتصاددان ها عقیده دارند اقتصاد آمریکا در ماه مارس وارد رکود شده است.
به جز بخش های بی ثبات غذا و انرژی، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه مارس 0.1 درصد پایین آمده که اولین کاهش از ژانویه 2010 است. این شاخص 0.2 درصد در دو ماه پیاپی افزایش یافته بود. تورم واقعی در ماه مارس پایین آمد و قیمت وسایل نقلیه موتوری جدید بیشترین کاهش را از آوریل 2018 داشت.
انتهای پیام/47