امیر سیاح خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با بیان اینکه، احتمالا با شیوع بیماری کرونا مصرف در برخی اقلام غیر ضروری کاهش خواهد یافت،گفت: البته میتوان گفت کاهش مصرف در برخی اقلام میتواند یک تغییر مثبت تلقی شود، کاهش تقاضا در خودرو یک تغییر مثبت است همچنین اگر در توازن جدید اقتصاد ایران جامعه به سمت کاهش کمتر اقلام وابسته به ارز حرکت کند این موضوع میتواند یک فرصت تلقی شود.
به گفته این کارشناس اقتصادی، کاهش تقاضا در برخی اقلام میتواد بسیار خطرناک باشد، به عنوان مثال کاهش تقاضا در حوزه مسکن میتواند موتور محرک اقتصاد ایران را با چالش رو به رو کند. توجه داشته باشید که اکر تقاضا در این بخش کاهش یابد احتمالا تولید نیز درحوزه مسکن کاهش یافته و همچنین در سایر صنایع وابسته به مسکن نیز با رکود مواجه خواهیم شد که این تغییر به شدت منفی تلقی میشود.
سیاح با بیان اینکه، در راه حل میانه اقتصاد و سلامت، باید روی بخشهایی که با استقبال عمومی مواجه میشوند تمرکز کرد، گفت: احتمالا در بخش مواد غذایی و محصولات کشاورزی و سایر صنایع وابسته با کاهش مصرف رو به رو نخواهیم بود بر این اساس میتوان یک توازن میان این بخش و بخشهایی که دچار کمبود تقاضا شدهاند ایجاد کرد.
وی افزود، به نظر میرسد با افزایش قیمت انتظاری در دهکهای پایینی مصرف اقلام ضروری با کاهش چشم گیر رو به رو شود، بر این اساس دولت باید در این حوزه ورود جدی داشته باشد تا حداقل شناسایی این خانوارها با کمترین خطا انجام شود.
کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس اطلاعات موجود باید افرادی که دارایی قابل توجهی مثل خودرو، ملک، مسکن نداشته و همچنین گردش مالی پایینی دارند شناسایی شده و حتی به قیمت چاپ پول تامین مالی برای حمایت از این اقشار انجام شود.
انتهای پیام/