به گزارش خبرنگار قضائی پایگاه خبری خبرآنی، غلامحسین اسماعیلی در ادامه نخستین نشست خبری خود در سال 99 که به صورت پخش زنده از شبکه سیمای عدالت برگزار شد در پاسخ به سوالاتی مبنی بر ورود برخی انتقادات در اعطای مرخصی به زندانیان اظهار کرد: در این ایام آنهایی که اقدام مدبرانه قوه قضائیه را تحسین کردند به مراتب بیش از اندک مواردی بود که از این اقدام انتقاد کردند. این اقدام یک الگو در جهان شد به گونهای که یک مطالبه در کشورهای مختلف شده است. سوال می شود که این اقدام ایران در دیگر کشورها مانند آمریکا که زندانیان زیادی دارد چرا انجام نمیشود؟ چرا مانند ایران نسبت به اعطای مرخصی اتباع بیگانه اقدام نمیشود؟ چرا به زندانیان امنیتی مانند ایران که به بیش از 50 درصد این زندانیان مرخصی داده شده، مرخصی داده نمی شود.
وی افزود: یکسری انتقادات مصداقی می شود که چرا به فلانی مرخصی ندادید. در این موضوع ما اصلا تصمیم فردی نگرفتیم بلکه شاخص و معیار گذاشتیم. برخی زندانیان رفتارشان با این شاخص ها انطباق کرد و برخی زندانیان انطباق نداشت که استفاده نکردند. انتقادها را وارد نمیدانیم و الگوسازی برای کشورهای مختلف کردیم و خوشبختانه هم زندانیان و خانواده آنان و هم مجامع و نخبگان با سلایق مختلف از این اقدام قوه قضائیه تقدیر کردند.
وی در پاسخ به سوال دیگر درباره آخرین وضعیت فرار زندانیان از زندان سقز گفت: در این ایام متاسفانه چند حادثه در برخی زندانها از جمله سقز داشتیم که با یک برنامهریزی و توطئه از ناحیه تعدادی از زندانیان و در کنار آن سهلانگاری و احتملا تبانی برخی کسانی که در زندان خدمت میکردند انجام شده است.
وی گفت: بلافاصله اعلام کردیم که حتما هم باید این زندانیان دستگیر و هم با افراد مقصر برخورد شود. برای برخی عواملی که قصور کرده بودند پرونده تشکیل شد و برخی از آنها بازداشت هستند و با همکاری نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سپاه و مجموعه زندانبانی، اکثر قریب به اتفاق این زندانیان دستگیر شدند و تعدادی از آنها نیز به صورت خودمعرف به زندان برگشتند و انگشت شماری در بیرون هستند. هم عامل اصلی و محرک و طراح این توطئه دستگیر شد و هم بین فراریان تمام کسانی که جرایم خشن انجام داده بودند، به موقع دستگیر شدند و کسانی که باقی ماندند کسانی هستند که جرایم سنگین ندارند و ما نیز در اولویت دستگیری کسانی که دارای جرایم سنکین بودند را قرار داده بودیم.
انتهای پیام/