پاداش حضور ایران در مقدماتی جام جهانی 2010 بعد از تاخیر طولانی مدت به دست فدراسیون فوتبال رسید و تنها بخش کوچکی از آن پرداخت شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، تیم ملی ایران به واسطه حضور در مرحله مقدماتی جام جهانی 2010 پاداش یک میلیون دلاری نزد فیفا داشت که تحریمهای بانکی مانع از رسیدن آن به دست فدراسیون فوتبال به شکل عادی بود و از همین رو مسئولان وقت چارهای اندیشیدند تا آن را به شکل غیر مستقیم و از طرق AFC دریافت کنند.
سران فدارسیون از AFC درخواست کردند با توجه به تحریم دلاری ایران، مبلغ مورد نظر به صورت یورو به شماره حسابی که اعلام شده در مالزی واریز شود ولی این مبلغ به اشتباه از سوی AFC به همان صورت دلاری واریز شد و این موجب شد که پول ایران بلوکه شده و قابل برداشت نباشد.
مسئولان فدراسیون در آن مقطع باید با شکایت از AFC و پیگیری حقوقی ماجرا این مبلغ را آزاد میکردند ولی با درخواست AFC در این مورد سکوت کرده و اجازه دادند سران کنفدراسیون خود به دنبال پیگیری ماجرا و رفع مشکلی باشند که مقصرش بودند.
این موضوع 3 سال به طول انجامید و در سال 2013 رای بازگشت پول صادر و در سال 2014 به حساب AFC واریز شد. با این وجود سران AFC بازهم در پرداخت این پول به فدراسیون کمکاری کرده و آن را 3 سال به تعویق انداختند و در سال 2017 مبلغ واریز شد.
نکته قابل تامل اینجاست که شرکت حقوقی طرف قرارداد AFC مبلغ 800 هزار دلار حق الوکاله از این پول برداشته و فقط 280 هزار دلار به ایران رسید این در حالیست که اولاً چنین درصد سنگینی برای آزاد کردن یک مبلغ به شدت خارج عرف بوده و مشخص نیست چرا مسئولان فدراسیون زیر بار چنین ماجرایی رفته و از سوی دیگر اگر AFC مقصر بلوکه شدن پول بوده چرا ایران باید حق وکالت آزاد شدن پول را بپردازد؟
این را میتوان به ارتباط خوب مسئولان وقت فدراسیون فوتبال با شیخ سلمان و کرسی نایب رئیسی AFC مرتبط دانست؟ اینکه بخشی از این پول حق باشگاهها بوده و نکته مهمتر لزوم ورود دستگاههای نظارتی برای پیگیری چنین تخلف بزرگی است که باید دید با گذشت 3 سال ارادهای برای رسیدگی به این موضوع وجود دارد یا نه؟