به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، محمدباقر نوبخت در حاشیه چهارمین جلسه ستاد برنامه ریزی و راهبری جهش تولید افزود: در این جلسه مهمترین برنامهها برای جایگزینی واردات و توسعه صادرات محصولات کشاورزی ارائه شد که از جمله آن ارائه برنامهها برای کاهش واردات اقلام کشاورزی مانند ذرت، جو، دانههای روغنی، کنجاله و شکر بود.
وی گفت: برای این که بتوانیم از وضع واردات قابل توجه محصولات کشاورزی خلاص شویم طرحهای اعلامی وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه قرار گرفت، زیرا به طور نمونه در سال گذشته و سال قبل از آن بیش از 14 میلیارد دلار به واردات اختصاص دادیم، اما امسال با توجه به محدودیتهای ارزی باید بتوانیم به جهش تولید دست یابیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: توسعه صادرات محصولات کشاورزی یکی دیگر از اولویت هاست، زیرا به طور نمونه کیفیت محصولات ارگانیک ما آنقدر زیاد است که میتوانیم صادرات خوبی به کشورهای منطقه و جهان داشته باشیم از این رو ساز و کار توسعه صادرات در این بخش بررسی شد.
نوبخت ادامه داد: تحقق سیاستگذاریهای یاد شده به بهبود وضع کلان اقتصاد نیاز دارد و این که چگونه فرآیندها را اصلاح کنیم تا این جهش صورت گیرد این اصلاح میتواند در کسب و کارها، نظام مالی و نظام مالیاتی صورت گیرد.
وی گفت: در یک تا دو سال گذشته رشد اقتصادی کشور با احتساب نفت منفی بود، اما در پاییز سال گذشته رشد اقتصادی کشور بدون نفت مثبت شد و این ناشی از رشد 7 درصدی در حوزه کشاورزی بود این رشد نشان میدهد بخش کشاورزی از استعداد و ظرفیت لازم برای دستیابی به جهش تولید برخوردار است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: برای دستیابی به جهش تولید در کشاورزی به افزایش سطح زیر کشت متکی نیستیم بلکه با روشهای فناورانه، رشد قابل توجه در تولید را خواهیم داشت ضمن این که هم اکنون نیز کشت گلخانهای که با همین روش انجام میشود به کشورهای همسایه صادر میشود.
نوبخت همچنین گفت: منابع بودجه عمومی امسال کشور حدود 500 هزار میلیارد تومان است که معادل 20 درصد آن یعنی بیش از 100 هزار میلیارد تومان را در عرصه کرونا و مرتبط با کرونا صرف خواهیم کرد.
وی افزود: از این 100 هزار میلیارد تومان، 25 هزار میلیارد تومان برای طرحهای مختلف از خزانه تأمین میشود که حدود 12 هزار و 200 میلیارد آن در دو هفته گذشته به وزارت بهداشت داده شد و 12 هزار و 800 میلیارد تومان آن نیز برای 5 برنامه اعلامی وزارت بهداشت تا پایان ماه آینده در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 75 هزار میلیارد تومان نیز تسهیلات ارزان قیمت و با نرخ ترجیحی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا اختصاص خواهیم داد.
نوبخت افزود: علاوه بر اینها برای اتمام طرحهای عمرانی نیز 87 هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفتیم تا با اتمام این طرح ها، مردم بتوانند از مزایای آن استفاده کنند در عین حال در همین اوضاع و احوال از وضع کارمندان نیز غافل نشدیم و برای شاغلان و بازنشستگان افزایشهایی را در نظر گرفتیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جلسه آینده ستاد برنامه ریزی و راهبری جهش تولید که روز سه شنبه 12 فروردین برگزار میشود وزارتخانههای صمت، نفت و راه و شهرسازی برنامههای خود در دستیابی به جهش تولید را عرضه خواهند کرد.
انتهای پیام/