حسین علی حاجی دلیگانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی؛ با اشار به اینکه، قدم اول برای تحقق رونق تولید بر طرف کردن موانع تولید بهره ور در کشور است، گفت: تولید بهرهور در اقتصاد ایران همچنان مغفول مانده است و شاید دلیل اصلی آن به فضای نامطلوب کسب و کار در ایران باز میگردد.
این کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در حال حاضر رتبه جهانی ایران در حوزه بهبود محیط کسب و کار حدود 12 است که چنین جایگاهی به هیچ عنوان زیبنده مردم کشور نیست.
وی ادامه داد، دلایل مختلفی برای تحلیل رتبه پایین کشور در حوزه محیط کسب و کار وجود دارد، اما تجربیات اخیر نشان میدهد، ضعف مدیران اجرایی در سراسر کشور در تصمیم گیری و اقدامات به موقع دلیل اصلی عقب ماندگی و عدم بهره برداری در بسیاری از پروژه های تولیدی در کشور است.
حاجی دلیگانی گفت: در یک تحلیل خیلی سختگیرانه میتوان گفت در شرایط فعلی به جای آنکه یک حاشیه ناامن برای مدیران فاسد ایجاد شود قدرت ریسک از بسیاری از مدیران سالم در حوزه مالیاتی، بیمه، تجارت، تامین اجتماعی، حوزه صنایع و... سلب شده است.
وی افزود، هم اکنون معیار تشویق مدیران تحرکات کمتر و اقدامات خفیف در حوزه اجرایی است و دلیل عمدهایی که برای این موضوع مطرح میشود، متوجه نظارتهای پیچیده از سوی برخی دستگاههاست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: به نظر میرسد یکی از اولویتهای مجلس در روزهای ابتدایی سال 99 سرخط کردن دستگاههای نظارتی برای شکلدهی به مدل جدیدی از نظارت بر دستگاههای مجری باشد.
حاجی دلیگانی ادامه داد، بخشی مهمی از محیط کسب وکار متاثر از تصمیمات دستگاههای اجرایی است، از طرف دیگر رونق و جهش تولید وابسته به تسهیل فضای کسبوکار است و براورد تحقیقات و تحلیلها نشان میدهد، ریسک گریزی مدیران به یکی از عوامل کاهش تصمیم گیریها در سطوح اجرایی تبدیل شده است.
انتهای پیام/