به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، عبدالرضا مصری در مصاحبه با رادیو افزود: بسیاری از کسب و کارها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل و کارگران بیکار شده اند از اینرو ضرورت دارد دولت دست تولید کنندگان، صنعتگران، کارآفرینان و کارگران زحمتکش و پر تلاش این مرز و بوم را به گرمی بفشارد و از آنان به معنای واقعی حمایت کند.
وی اظهارداشت: تاکنون مردم فقط جریان جلسات دستگاه های اجرایی در خصوص حمایت از بنگاه های اقتصادی و کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا را شنیده اند و متاسفانه نتیجه این تصمیمات تا به حال ابلاغ نشده است.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یک موردی که گفته بودند تاخیر پرداخت هزینه آب و برق برای واحدهای تولیدی بلامانع است متاسفانه همان نیز اجرایی نشده و به یک معنا آب و برق برخی از واحدهای تولیدی قطع شده است.
وی در ادامه افزود: یک میلیون کارگر روز مزد ساختمانی، 1,2 میلیون نفر راننده، بیمه شدگان در حوزه قالی بافی، روستائیان و عشایر و بسیاری موارد دیگر در کشور مشمول بیمه بیکاری به هیچ وجه نیستند.
مصری بیان داشت: افرادی که مشمول بیمه بیکاری نیستند در کشور خیلی زیادند اینکه گفته می شود بیمه بیکاری پرداخت خواهیم کرد شامل همه نیست بلکه برای یک عده خاصی است.
وی ادامه داد: پیشنهادداده اند دو میلیون تومان وام خرید کالا به کارگران پرداخت شود.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه با این تصمیم کارگر بیکار به کارگر بیکار بدهکار تبدیل خواهد شد.
وی افزود: سود این وام ها را دولت می خواهد طی دو سال به بانک ها بدهد به همان سود مبلغی اضافه کند بجای دو میلیون تومان تسهیلات یک میلیون تومان وام بلاعوض اعطا و کارگران بیکار را بدهکار نکند.
مصری اظهارداشت: سود این وام 400 تا 500 هزار تومان می شود اگر دولت بخواهد دو ساله بصورت قرض الحسنه به مردم پرداخت کنند.
وی در ادامه از کمک 10 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به خانواده های دارای معلول و همینطور کمک 30 میلیارد تومانی به کمیته امداد خبرداد و گفت: این گونه اقدامات در شرایط فعلی تسکین دهنده و کمک کننده است.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ضرورت ایجاب می کند دولت در این شرایط به اقشار نیازمند حمایت های این چنینی داشته باشد.
وی اظهارداشت: بسیاری از صاحبان کسب و کار برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز خود چک به تامین کنندگان مواد داده اند.
مصری اضافه کرد: متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا خطوط تولید متوقف و کارگران بسیاری از بنگاه ها و کارگاه های تولیدی بیکارشده اند.
وی پیشنهاد داد: بانک مرکزی یا قوه قضائیه طی بخشنامه ای اعلام کنند تمامی چک هایی که در این رابطه است تا شش ماه برگشت نخورد یعنی همه به هم یک فرصت شش ماهه دهند تا چک ها نقد شود درضمن وقتی همه با هم باشند دولت هم خسارتی پرداخت نخواهد کرد.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جدا از این دولت در بحث مالیات، عوارض و ارزش افزوده می تواند به کسب و کار ها آسیب دیده از کرونا فرصت دهد.
وی افزود: برای مثال شهرداری ها تا آخر اسفند بر اساس تعرفه همان سال عوارض ماده پنج ارزش افزوده را دریافت می کنند اگر این عوارض در موعد مقرر پرداخت نشود و به زمان دیگری برای مثال فروردین موکول شود هم بخشودگی ها از بین می رود و هم 20 تا 25 درصد بر عوارض آن سال اضافه خواهد شد.
مصری افزود: یک کسب و کاری به فرض قرار باشد تا آخر اسفند ماه یک میلیون تومان عوارض پرداخت کند اگر این مبلغ را در زمان مقرر پرداخت نکند و بخواهد در فروردین پرداخت کند مبلغ عوارض از یک میلیون تومان به یک و میلیون و 200 هزار تومان افزایش پیدا می کند.
وی پیشنهاد داد یک بخشنامه ای صادر شود این عوارض تا سه ماهه اول سال 99 بر مبنای تعرفه سال 98 محاسبه و دریافت شود.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تنفس شش ماهه مالیاتی به کسب و کارها، امهال وام ها به مدت شش ماه تا یکسال بدون سود و جریمه از دیگر پیشنهاداتی که می توان در جهت حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا ارائه داد.
وی افزود: کارگران روز مزد نیز باید کمک حمایتی شوند تا بتوانند زندگی خود را تامین کنند.
مصری اظهارداشت: بطورکلی یک نسخه واحد برای همه نمی توان پیپچید بلکه برای گروه های مختلف اجتماعی باید نسخه های جداگانه ای نوشت.
وی ادامه داد: این موارد بودجه و اعتبار نمی خواهد بلکه یک تصمیم است که دولت باید در جهت حمایت از کسب و کارها اتخاذ کند.
نماینده مردم کرمانشاه و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شرایط موجود در کشور باید از کسب و کارها آسیب دیده از کرونا و کارگران به معنای واقعی حمایت شود.
وی افزود: دولت حرف از حمایت می زند اما تاکنون حمایت جدی و موثری از اصناف، تولیدکنندگان و کسب و کارهای بخش خصوصی انجام نشده است.
مصری یادآورشد: ویروس کرونا علاوه بر بخش سلامت جامعه دامن گیر بخش های مختلف اقتصادی شده و بسیاری از کسب و کارها را دچار اختلال و مشکل کرده است از اینرو ضرورت ایجاد می کند دولت در جهت حمایت از فعالان اقتصادی تصمیمات مناسب و راهگشایی اتخاذ کند.
انتهای پیام/