به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از انجمن واردکنندگان گوشی تلفن همراه، احسان علوینسب گفت: شیوع کرونا و متوقف شدن روند تولید موبایل در کشور چین، باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت گوشیهای موبایل در برندهای چینی مهم در بازار ایران شده است و بهخاطر نقش کشور چین در تامین قطعات سایر برندها نیز شاهد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت گوشیهای موبایل از سایر برندها در بازار جهانی هستیم.
وی با اشاره به وضعیت بازار گوشی موبایل در ایران اضافه کرد: در حال حاضر هنوز کالاهای واردشده با نرخ سابق ارز نیمایی موجود هستند و افزایش قیمت گوشی تنها ناشی از افزایش قیمت بازار جهانی است. به این ترتیب پیشبینی میشود با توجه به افزایش تقاضا در روزهای پایانی اسفندماه، واردات موبایل با ارز نیمایی جدید قیمت اولیه را برای تامینکننده بالاتر برده و شاید چیزی حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت در انتظار بازار گوشی موبایل باشد.
علوی نسب خاطرنشان کرد: البته معیارهای دیگری مثل کاهش تقاضا بهدنبال خارج شدن موبایل از اولویت سبد خرید مشتریان در روزهای بحرانی و همچنین در بحث عرضه، لغو پروازها و مسائل مربوط به تخصیص ارز نیمایی بر قیمتها اثرگذار هستند و پیشبینی را دشوارتر میکند.
وی در مورد خطر افزایش ورود کالاهای قاچاق با توجه به شرایط فعلی نیز هشدار داد و گفت: مزیت رقابتی واردکنندگان در این بازار تا اینجا در اختلاف قیمت ارز نیمایی با ارز آزاد و همچنین هزینههای رجیستری بوده که با توجه به افزایش نرخ ارز نیمایی، اگر افزایش قیمتها بیرویه و کنترلنشده پیش برود، ممکن است این مزیت رقابتی کمرنگتر شده و واردکنندگان کالای قاچاق و مسافری، دست به سودجویی بزنند.
به گفته علوی نسب، از آنجا که پلتفرمهای فروش عمده موبایل مستقیما واردکننده را به فروشنده متصل میکند، در این شرایط با حذف واسطهها میتوانند نقش تعیینکنندهای در کنترل قیمتها و جلوگیری از احتکار داشته باشند. چرا که خریدها در این پلتفرمها بهصورت روزانه صورت میگیرد و شفافیت در ارائه قیمت و امکان رصد نوسانات بازار، جلوی افزایش قیمت ناگهانی و یکشبه را میگیرد.
وی گفت: حضور پلتفرمهای آنلاین برای فروش موبایل و تجهیزات جانبی، کاهش خطر شیوع بیماری کرونا را در نتیجه خرید غیرحضوری نیز به همراه خواهد داشت.