به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت فرهنگی وزارت علوم، غلامرضا غفاری افزود: از آنجا که شیوع بیماری کرونا در شرایط کنونی موجب بروز یکی از بزرگترین چالش ها و مخاطرات اجتماعی در بیش از چهل کشور دنیا و از جمله کشور ما شده است، غلبه بر این بیماری علاوه بر بهره گیری از ظرفیت های درمانی، نیازمند تقویت زیر ساخت های اجتماعی است.
وی تقویت امید، اعتماد و همبستگی را از مهم ترین ملزومات اجتماعی برای فائق آمدن بر این چالش عنوان کرد وافزود: دانشگاه به عنوان موتور محرک اجتماع نقش به سزایی در تقویت بنیان های اجتماعی داشته و می تواند در کاهش این قبیل تلاطم ها ایفای نقش کند.
غفاری ایجاد آرامش، پرهیز از بروز استرس و فشارهای روحی و جلوگیری از انتشار شایعات ضمن اطلاع رسانی دقیق و به هنگام را در مقابله با این بیماری ضروری دانست و تأکید کرد: این عوامل به همراه تلاش های درمانی می تواند جامعه ما را از این چالش خطیر عبور دهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ضمن تشکر از خدمات ارزشمند و ماندگار کادر پزشکی، پرستاری و دست اندرکاران حوزه سلامت کشور گفت: دانشگاه ها و کنشگران دانشگاهی نیز در راستای ایفای مسؤلیت اجتماعی خود در قبال جامعه می بایست وارد عمل شده و به یاری این عزیزان بشتابند.
غفاری ادامه داد: در این راستا پویش دانشجویی «زندگی، دست یاریگر توست...» با همراهی تمامی کنش گران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها راه اندازی می شود.
وی هدف از ایجاد این پویش بزرگ را مشارکت و یاری رساندن دانشگاهیان در کاهش عوارض اجتماعی این بیماری عنوان کرد. معاون وزیر علوم افزود: رشد عقلانیت جمعی از طریق افزایش آگاهی های عمومی، تقویت همبستگی اجتماعی و پرهیز از اقدامات متعارض و موازی با سیاستگذاران و دست اندرکاران این موضوع، ارتقای امید و نشاط اجتماعی در شرایط پر استرس کنونی از طریق ایجاد آرامش در جامعه، ترویج فرهنگ کمک رسانی از طریق پیگیری اقدامات پیشگیرانه و آموزش های خود مراقبتی و نیز در صورت لزوم مشارکت در خدمات رسانی بهداشتی و درمانی به شهروندان از کار ویژه های این پویش دانشجویی به شمار می روند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به تجربه موفق این قبیل پویش ها در موضوعات اخیر به ویژه در سیل ابتدای سال جاری ابراز امیدواری کرد: همه با یاری یکدیگر و در کنار تلاش های خستگی ناپذیر کادر درمانی بتوانیم هر چه زودتر و در آستانه عید نوروز بار دیگر بر این مشکل غلبه پیدا کنیم.
غفاری از تمام کنشگران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها اعم از مجموعه های دانشجویی، کانون های فرهنگی، انجمن ها علمی، تشکل های اسلامی، نشریات دانشجویی، معاونان و مدیران فرهنگی دانشجویی، استادان مشاور فرهنگی و کارشناسان فرهنگی که همواره همراه حرکت فرهنگی دانشگاه ها هستند دعوت کرد تا با پیوستن به این پویش بزرگ در ریشه کنی این بیماری مؤثر باشند.
انتهای پیام/