به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، رضا رحمانی در نشست هماهنگی طرح نظارت و بازرسی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان گفت: ظرفیتهای تولیدی بسیار مناسبی در حوزه کالاها و صنایع غذایی رشد کرده و در ده ماهه ابتدایی سال جاری ، تولید مواد غذایی 20 درصد رشد تولید را شاهد بودیم. همچنین بخشی از کالاهای اساسی که وارداتی است، حجم واردات آن بسیار بالاتر از سالهای قبل انجام شده است.
وزیر صنعت با بیان اینکه شیوع کرونا در بازار اثرگذار بوده است، به این معنا که تحت تأثیر کرونا و فضاسازیهای رسانهای، قیمت برخی کالاها افزایش یافته است، افزود: این اتفاق در حالی است که مصرف برخی اقلام بهداشتی نیز به شدت افزایش یافته است که این امر، طبیعی است.
وزیر صمت با بیان اینکه پشت سر این فضاسازی های رسانهای اهداف مختلفی دنبال می شود، تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا برای برخی دشمنان زمینه سوءاستفاده و فرصت طلبی را ایجاد کرد تا بتوانند بازار را به هم بریزند، البته برخی از فروشندگان نیز از این موضوع به عنوان یک فرصت دیده و کالا را احتکار یا گرانفروشی کردند.
وی از استانهای کشور درخواست کرد که جلسات ستاد تنظیم بازار را به صورت مستمر با حضور استانداران برگزار کنند، خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم بتوانیم تولید اقلامی که این روزها بیشتر مورد نیاز مردم است را تولید و در اختیار مردم قرار دهیم.
رحمانی در خصوص شکر تصریح کرد:کمبودی در شکر نداریم اما اگر عرضه با وقفه ایجاد شود، برخی به سمت احتکار میروند. اما شکر به اندازه کافی در کشور وجود دارد و البته ما متهم به این بودیم که چرا این میزان از ذخیره سازی انجام شده است؛ بنابراین نباید نگران کمبود این کالا و عرضه آن در بازار باشند.
وزیر صمت خاطر نشان کرد: مردم دنیا می دانند که کرونا شیوع یافته است؛ این درحالی است که 14 واحد فعال بزرگ داریم که مواد ضدعفونی کننده تولید می کنند؛ البته مشکلاتی در این واحدها وجود داشت که در حال برطرف شدن است و هم اکنون نمایندگان وزارت صنعت در این کارخانه ها مستقر شده اند تا مشکلاتشان را رفع کنند؛ پس این واحدها مشکلی برای تولید ندارند و ما هم برای کالارسانی در بازار مشکلی نداریم.
وی با اشاره به اینکه با وزارت بهداشت هماهنگی های لازم انجام شده تا به برخی از واحدهای تولیدی، مجوزهای کوتاه مدت داده شود تا برخی از واحدها با تغییر خط تولید، محصولات مورد نیاز پزشکی را تولید کنند، ادامه داد: 70 واحد تولیدی مواد شوینده داریم که 250 هزار تن ظرفیت تولید داریم و مواد اولیه نیز داخلی است، بنابراین مشکلی برای افزایش تولید نداریم.
رحمانی افزود: وزارت بهداشت تدبیر کرده که ماسک در اختیار مراکز بهداشتی و درمانگاهها قرار گرفته و به صورت رایگان توزیع شود؛ بنابراین باید مانع فضاسازی های بی مورد شد.کسانی که احتکار مواد شوینده، بهداشتی و ماسک می کنند، در حق مردم خیانت کرده و با برخوردهای سخت تعزیرات، دادستانی و قوه قضاییه روبه رو خواهند شد.
وی با بیان اینکه هر چقدر لازم است باید عرضه را افزایش دهیم، اظهار داشت: از مردم تقاضا می کنیم که با توجه به اینکه وفور کالا داریم و هیچ جای نگرانی برای تأمین مایحتاج مردم وجود ندارد، به مرور تقاضای خود را وارد بازار کنند. همچنین مجوز واردات ماسک نیز صادر شده و با بانک مرکزی نیز برای تأمین ارز مورد نیاز آن هماهنگ شده است؛ ضمن اینکه در واحدهای بزرگ تولیدی نیز بازرس مقیم، مستقر کرده ایم.
وزیر صمت با بیان اینکه بازار شب عید به شدت تحت نظارت دولت و وزارت صنعت است و ذخایر کافی برای شب عید و ماه مبارک رمضان وجود دارد، تصریح کرد: جای هیچگونه نگرانی نیست.همچنین با توجه به اینکه شرایط این روزها منجر افزایش قیمت ارز شده است ولی تلاش بانک مرکزی این است که قیمت ارز کاهش یابد.
وی در پایان گفت: تلاش بانک مرکزی این است که در ماههای آینده بتواند قیمت ارز را کنترل کند ؛ بنابراین برای نوسانات نرخ ارز اگر قیمت پایین نیاید، سازمان حمایت اثر واقعی قیمت ارز را در قیمت کالاها خواهد پذیرفت.
انتهای پیام/