در دنیای پیشرفته و بانکداری مدرن معمولا برای انتقال پول برای مبالغ بالا از این روش ارسال کدبرای مشتری استفاده میشود و افراد مجبور به استفاده از رمز پویا نیستند.امادرهرصورت این روشی است که مسئولان نظام بانکی برای همه مبادلات آنلاین در نظر گرفتهاند.
"رمز پویا" مدتها است که تیتر اخبار بسیاری از رسانههای چاپی و آنلاین است. بعد از اینکه آمار سوء استفاده از کارتهای بانکی افراد به اشکال مختلف به شدت رشد کرد استفاده از رمز پویا بهجای رمز دوم ثابت کارتهای بانکی به عنوان یک راهحل معرفی شد. در واقع استفاده از یک کد منحصر به فرد تصادفی که در لحظه ایجاد میشود و برای دارنده کارت ارسال میشود، جایگزین رمز دوم ثابت شد. مدت زمان زیادی نیز در نظر گرفته شد تا این سیستم معرفی و از نظر فنی آماده شود تا در زمان اجرا مشکلی به وجود نیاید.
دوره آزمایشی نیز طی شد تا آمادگی مشتریان و سایر ذینفعان به حداکثر ممکن برسد. سرانجام زمان اجباری شدن طرح فرا رسید و در سطح گسترده مورد استفاده قرار گرفت. اما هنوز هم شاهد حاشیههای اجباری شدن رمز پویا توسط مشتریان هستیم و رسانهها نیز به تبع آن همچنان به موضوع میپردازند. برخی از فرایند پیچیده گلایه دارند، برخی از عدم اطلاعرسانی کافی، برخی هم به عدم آمادگی همه بانکها در یک زمان اشاره میکنند.
بانک مرکزی برای کاهش مشکلات ناشی از نصب و راهاندازی اپلیکیشنهای رمزساز که هر بانک بهصورت جداگانه ارائه دادهبود راهحلهایی را پیشنهاد داد، اما بهنظر میرسد این راهحلها نیز نتوانسته است مشکلات کاربران را کاهش دهد. راهحل اول ارسالرمز دوم پویا بهصورت پیامکیاست که بهگفتهی برخی کاربران پیامک حاوی رمز دوم در برخی از تراکنشها دیر ارسال میشود و کاربر نمیتواند در زمان تعیین شده تراکنش خود را تکمیل کند. راهحل دوم نیز این بود که تراکنشهای کمتر از 100 هزار تومان به رمز دوم پویا نیاز ندارند و با همان رمز دوم ایستا کار میکنند؛ اما به این شرط که کاربر مسئولیت عواقب ناشی از آن را بپذیرد. بهعبارتی اگر کاربر بخواهد برای تراکنشهای زیر 100 هزار تومان از رمز دوم ایستا استفاده کند باید در مهلت تعیینشده از سوی بانکها، به خودپرداز بانک مورد نظر مراجعه کرده و ضمن انتخاب رمز دوم ایستای جدید، تعهد دهد که مسئولیت عواقب ناشی از استفاده نکردن از رمز دوم پویا برای تراکنشهای زیر 100 هزار تومان را میپذیرد.
با همه این راهحلها اما مشکلات همچنان ادامه دارد. بررسیها نشان میدهد تعداد تراکنشهای خرید اینترنتی که مستقیما مرتبط با کسبوکارهای این حوزه است حدود چهار درصد نسبت به قبل از الزام استفاده از رمز دوم پویا کاهش داشتهاست. تراکنشهای شامل تراکنشهای کارت به کارت از طریق برنامکها نیز حدودا 20 درصد کمتر شدهاست.
بطور خلاصه باید گفت که در حال حاضر مشتریان از سختتر شدن انجام کارهای روزانه مثل خریدهای اینترنتی، پرداخت قبوض و کارت به کارت کردن و ... گلایه دارند. در هر صورت این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که در دنیای تجارت الکترونیک برندها حتی برای کم کردن یک کلیک اضافه تلاش میکنند. چون معتقدند این موضوع رضایت مشتریانشان را فراهم میکند. برای مثال سالهاست آمازون به عنوان بزرگترین فروشگاه الکترونیکی جهان روی "خرید با یک کلیک"خود مانور میکند.
در دنیای پیشرفته و بانکداری مدرن معمولا برای انتقال پول برای مبالغ بالا از این روش ارسال کد برای مشتری استفاده میشود و افراد مجبور به استفاده از رمز پویا نیستند. اما در هر صورت این روشی است که مسئولان نظام بانکی برای همه مبادلات آنلاین در نظر گرفتهاند و ناچار همه باید به آن عمل کنند. اینجاست که خلاقیت دستاندرکاران حوزه فین تک میتواند مجددا راحتی را برای مشتریان فراهم کند. یکی از این روشها استفاده از کیفهای پول الکترونیکی است. برای مثال یکی از کیف پولهای الکترونیکی موفق کیپاد است. اگر کیف پول همراه پاسارگاد یا همان کیپاد را روی موبایل خود نصب کنید برای انجام کارهای روزانه دیگر نیازی ندارید برای هر کاری رمز پویا بگیرید و میتوانید نیازهای خود را به سادهترین شکل ممکن انجام دهید. ضمن اینکه موضوع به همین جا نیز ختم نمیشود و در راستای راحتی بیشتر مشتری در همه زمینهها و کم شدن تعداد کلیکهای مشتری برای انجام تراکنشهای روزانه، این کیف پول الکترونیکی کلیه عملیات آنلاین شما را سهلتر میکند. برای مثال اگر شما در کیف پول الکترونیکی خود موجودی داشتهباشید میتوانید با کمترین کلیک و زمان فرایندهایی مثل انتقال پول به دیگران بدون نیاز به رمز پویا، پرداخت قبوض، انجام امور نیکوکاری، پرداخت عوارضطرح ترافیک و ... را انجام دهید. در واقع کافی است کیف پول الکترونیکی خود را یکبار شارژ نمایید و سپس پرداخت های روزمره خود را بدون نیاز به وارد کردن رمز پویا در هر بار پرداخت انجام دهید.
نکته مهم و جالب دیگر در زمینه کیپاد آن است که اگر از کیپاد استفاده کنید در صورتی که گوشی موبایل شما مجهز به فناوری NFC باشد، میتوانید با استفاده از کیپاد کارت شهروندی خود را در برخی از شهرهای کشور (مشهد و قزوین) شارژ کنید. برای این کار کافی است با استفاده از گزینه خرید شارژ، مبلغ مورد نیاز خود را وارد کنید و پس از کسر مبلغ شارژ از کیف پول، کارت شهروندی خود را به پشت تلفنهمراه نزدیک کنید تا بدون نیاز به مراجعه کیوسکهای شارژ بتوانید کارتهای بلیت خود را شارژ کنید. لازم به ذکر است شارژ کیف پول و یا انتقال اعتبار نیاز به پرداخت کارمزد ندارد.
بنابراین اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زمان برایتان اهمیت دارد و میخواهید همه کارهای آنلاین خود را با سرعت و با کمترین کلیک و با امنیت بالا انجام دهید و از دست رمز پویا نیز خلاص شوید پیشنهاد میکنیم کیپاد را نصب و تجربه کنید./ تسنیم