به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، هادی طحاننظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان با انتشار مطلبی در صفحه شخصیاش در فضای مجازی توضیحاتی درباره فرآیند برگزاری انتخابات مطرح کرده است.
متن کامل یادداشت طحاننظیف به شرح زیر است:
تلاشهای چندماهه دستگاهها اعم از مجریان و ناظران و سایر دستگاههای مرتبط با انتخابات به ثمر نشست و روز جمعه دوم اسفند، روز برگزاری انتخابات فرا رسید و با تمهیدات صورت گرفته، انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
البته دشمنان مردم ایران از ماهها قبل به دنبال دلسرد کردن مردم بودند و تا آخرین لحظه نیز از هیچ تلاشی در این راه دریغ نکردند، اما در روز انتخابات نیز حوادثی رخ داد که نیازمند تصمیمگیری سریع و مدبرانه برای مردم بود؛ از بحث شیوع ویروس کرونا و غیراجباری اعلام نمودن اثر انگشت در شعب اخذ رأی به خاطر اهمیت سلامت مردم تا تلاشهای فراوان برای تمدید مهلت اخذ رأی برای محروم نشدن مردم از حق رأی خود و بسیاری موضوعات دیگر.
ما در شورای نگهبان تمام سعی خود را بر این امر متمرکز نمودیم تا با همکاری سایر دستگاهها اعم از مجریان انتخابات و سایر دستگاهها از آراء مردم به عنوان حقالناس حراست و صیانت نماییم.
در روز انتخابات حدود 270 هزار نفر اعضای شبکه بزرگ نظارت شورای نگهبان، همگی ناظران مردمی انتخابات بودند و با دقت و حساسیت بالا، سعی در ایفای نقش مهم و خطیر خود در تأمین سلامت انتخابات و امانتداری آراء مردم داشتند که بر خود لازم میدانم از زحمات تکتک آنها تشکر کنم.
این افراد طبعا هیچ رابطه قراردادی و استخدامی با شورای نگهبان ندارند و از اقشار مختلف مردم بودند که مانند همیشه به امر نظارت بر انتخابات پرداخته و به یاری شورای نگهبان در انجام چنین مسئولیت خطیری میپرداختند. البته در وزارت کشور نیز وضعیت به همین صورت است و عوامل اجرایی عموما از جنس مردم هستند و برای مردم به انجام چنین امر خطیری اهتمام میورزند. لذا باید بگویم که در نظام جمهوری اسلامی ایران، اجرای انتخابات و نظارت بر آن فرآیندی مردمی است و توسط مردم صورت میپذیرد.
فرآیند انتخابات، فرآیندی رقابتی بوده که در آن هر کس به دنبال برنده شدن است و ممکن است در این مسیر، تخلفاتی نیز صورت پذیرد که هر چند اندک باید این موارد، پیگیری و رسیدگی شوند.
شورای نگهبان همانگونه که در روز انتخابات و قبل از آن، تمام تلاش خود را صرف پاسداری از حق مردم نمود، پس از آن نیز به شکایات واصله مستند و مستدل رسیدگی خواهد کرد تا خدای ناکرده حق هیچیک از طرفین ضایع نگردد. لذا این شورا به مدت هفت روز شکایات افراد و نامزدها دریافت میکند و پس از بررسی و جمعبندی گزارشها نتیجه صحت انتخابات در تمام حوزههای انتخابیه را اعلام خواهد کرد.
انتهای پیام/