به گزارش خبرنگار خبرآنی، امروز طی مراسمی تفاهم نامه چهارجانبه میان سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و یکی از شرکتهای تولید کننده موتورهای سیکلت منعقد شد.
دکتر منوچهر منطقی در مراسم انعقاد تفاهم نامه گفت: برقی کردن موتور سیکلتها در کلانشهرها از اهداف دولت و ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل پیشرفته به شمار می رود.
وی گفت: آمارها نشان می دهد ۱۸ درصد از آلایندگی در تهران مربوط به موتورسیکلتهاست.
وی با بیان اینکه بیشتر این آلودگی ها مربوط به موتورهای کاربراتوری است افزود: این موتورها با آلایندگی بالا هستند و هر یک از آنها به اندازه ۶ خودرو آلودگی ایجاد میکنند.
منطقی ادامه داد: تا قبل از سهمیه بندی سوخت به دلیل ارزان بودن قیمت بنزین و استهلاک کم موتور سیکلتهای بنزینی، مردم استقبال خوبی از موتورهای برقی نداشتند، ولی با سهمیه بندی و افزایش قیمت سوخت، موتور سیکلتهای برقی مورد توجه بیشتری قرار گرفتند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته خاطر نشان کرد: در صورت جایگزین کردن موتورسیکلتهای برقی با بنزینی، سالانه ۲ هزار و ۱۰۰ لیتر به ازای هر دستگاه موتور سیکلت، کاهش مصرف سوخت خواهیم داشت.
کاهش ۱.۵میلیون تنی آلودگی با روی کار آمدن موتورهای برقی
منطقی گفت: با پیاده سازی طرح جایگزینی موتور سیکلتهای برقی با بنزینی برای ۳۰۰ هزار دستگاه موتور سیکلت در تهران حدود ۱.۵ میلیون تن آلایندگی از فضای شهری کاهش می یابد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته با اشاره به این تفاهم نامه که بین سازمان حمل و نقل شهرداری، شرکت تولید کننده و اداره پست و معاونت علمی منعقد شد، گفت: این تفاهم نامه در راستای فرهنگ سازی و توسعه استفاده از وسایل نقلیه برقی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان در بومی سازی وسایل نقلیه برقی و توسعه زیر ساختها منعقد شده است.
وی ادامه داد: همچنین این تفاهم نامه به منظور تامین ۳هزار دستگاه موتور سیکلت برقی با مشخصات فنی جهت استفاده موزعین شرکت ملی پست جمهوری اسلامی منعقد شده است.
وی گفت: قرار است ۳۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت برقی با قابلیت استفاده از طرح باتری SWAP تولید شود.