به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ صبح امروز (سهشنبه 29 بهمنماه) علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سالن آمفیتئاتر این وزارتخانه از میراثبانان برگزیده کشور تجلیل به عمل آورد.
علی اصغر مونسان در ابتدای این مراسم ضمن گرامیداشت مقام میراثبانان کشور و با یادی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: میراث فرهنگی کشور بسیار گسترده است و توان وزارت میراث فرهنگی اندک، اما با این وجود یگان حفاظت میراث توانسته وظایف خود را بهخوبی انجام دهد. میراث فرهنگی کشور به همه مردم تعلق دارد و حفاطت از آنها یعنی حفاطت از اموال تمام مردم.
وی افزود: هر سند تاریخی سندی است از هویت ملت و کشور و افراد زیادی در تلاشند این هویت را از بین ببرند و هویت نداشته خود را به جهان معرفی کنند تا شاید بتوانند در ایجاد یک تمدن نقش داشته باشند.
وزیر میراث فرهنگی در مورد کمبود امکانات هم توضیح داد: یگان حفاظت میراث تحت فشار است و به اندازه کافی نیرو ندارد و شاید بتوان گفت نسبت میراثی که باید محافطت شود با نیروهای یگان حفاظت 10 به یک باشد؛ اما باوجود این محدودیتها و کاستیها تمام تلاش خود را برای حفاظت از میراث کشور خواهد کرد. مردم هم باید به این حفاظت کمک کنند تا شاهد سرقت و خروج آثار تاریخی از کشور نباشیم. البته مردم هم تا کنون در حفاظت اشیا تاریخی کمال همکاری را با ما داشتهاند و بسیار از گزارشات را همین مردم به یگان حفاظت میدهند.
مونسان ادامه داد: باید کمک به یگان حفاظت برای مردم به یک دغدغه تبدیل شود و به منظور فرهنگسازی این مهم آموزش و پرورش به کمک وزارت میراث فرهنگی بیاید. گنجاندن مفاهیم حائز اهمیت میراث فرهنگی در کتب درسی میتواند راهگشا باشد. البته در همین رابطه تفاهمنامه ای هم با وزارت میراث فرهنگی امضا کردهایم.
وی افزود: در کنار فرهنگسازیهایی که باید شکل بگیرد مجازاتهای متناسب با جرم هم وجود دارد و طبق قانون مجازاتهای سنگینی برای کسانی که به هویت ملی و تاریخی ما تعرض میکنند در نظر گرفته شدهاست.
وزیر میراث فرهنگی از تشکیل میراث بانان افتخاری خبر داد و تصریح کرد: به دلیل مشکلات اداری هنوز این بحث به سرانجام نرسیدهاست.
در ادامه برنامه سردار امیر رحمتاللهی فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اقدامات پیشگیرانه این یگان گفت و توضیح داد: وظیفه اصلی ما حفاظت از آثار تاریخی است که در این راستا اقدامات متنوعی صورت گرفتهاست. از جمله آنها قانون برخورد با دستگاه فلزیاب مصوب سال 1379 است و طبق آن ما هر دستگاهی که از وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز نداشته باشد توقیف میکنیم. این توقیف کافی نیست. به دنبال همین موضوع با همکاری اداره حقوقی مجوز جریمه برای این مجرمان را تصویب کردیم. بر مبنای قانون جدید متخلفان تا سه برابر ارزش دستگاه جریمه میشوند.
وی افزود: این کار بازدارندگی لازم را به وجود آورده است و درآمد حاصل از جریمه دستگاه فلزیاب هم باید به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پرداخت شود. اما همچنان تخلفات در فضای مجازی ادامه دارد و جرائم پیچیدهتر شده است.
سردار امیر رحمتاللهی خاطرنشان کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی حضوری جدی در فضای مجازی دارد و با رصد فضای مجازی تا کنون توانستهایم 120 سایت متخلف را گزارش و مسدود کنیم. تخلف در این سایتها فروش آثار تاریخی و فرهنگی بود. ما آمادگی این را داریم تا گزارشات مردمی را درباره سایتهای متخلف دریافت کنیم.
وی در مورد همکاری این یگان با قوه قضائیه هم خاطرنشان کرد: طی همکاری با قوه قضائیه ما برای 400 پرونده از 2700 اخطاریه قانونی که دادهایم پرونده قضائی تشکیل شدهاست.
انتهای پیام/