به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سعید زرندی در مراسم افتتاح سالن مجموعه سازی شرکت قالب های بزرگ سایپا گفت: واگذاری خودرو در این دو ماه نسبت به ماههای مشابه سال گذشته140 درصد افزایش پیدا کرده و اهتمام خودروسازان انجام سریع تعهدات به مردم است.
وی گفت: صنعت خودرو یکی از پیشران های مهم اقتصادی و صنعتی است و برای کشور یک صنعت استراتژیک محسوب می شود.
زرندی افزود: ظرفیت تولید خودرو در کشور 2 میلیون و 200 هزار دستگاه است و بیش از 630 هزار شغل برای کشور ایجاد کرده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت افزود:سهم صنعت خودرو در ارزش افزوده کل صنعت بیش از 12 درصد است و ارزش میزان صرفه جویی ارزی حاصل از تولید خودرو و قطعات به کشور بیش از 10 میلیارد دلار تخمین زده می شود.
وی گفت: آمریکا در کنار تحریم های ظالمانه علیه کشور به کل اقتصاد، بطور خاص صنعت خودرو را نیز تحریم کرد تا بتواند با توجه به ارتباط مستقیم این صنعت با مردم ، کشور را دچار مشکل کند.
زرندی تصریح کرد: این صنعت، توانست برخلاف مشکلات کلان تحریم و مشکلات خاص تحریم بر خودرو، از شرایط بحران خارج شود.
معاون طرح و برنامه افزود: فشار تقاضا بر این صنعت، بی سابقه بوده است و البته با تمهیداتی تلاش داریم مشکلات دلالی در این صنعت را برطرف کرده تا خودرو به دست مصرف کننده واقعی برسد.
وی با بیان اینکه نرخ بالای خودرو موجب رنجش مردم شده است گفت: البتهاین نرخ بالا ناشی از مسائلی است که خارج از حوزه کنترل خودروسازاناست و مسائلی نظیر تورم و نرخ ارز و حجم بالای نقدینگی، روی آن اثرمیگذارد.
معاون طرح و برنامه گفت: مقدمات وضع مالیات بر عایدی سرمایه نهایی شده که در آن لحاظ شده است تا از کسانی که بیش از یک خودرو دارند مالیات دریافت کند.
وی افزود: کسانی که اقدام به خرید بیش از یک خودرو با هدف کسب سود و دلالی کنند، قطعاً متضرر خواهند شد.
زرندی همچنین گفت: خودروسازان باید با کاهش هزینه های سربار، فروش شرکتها و اموال مازاد، افزایش کیفیت و توجه بیشتر به خدمات پس از فروش اقدامات جدی و عملیاتی داشته باشند.
معاون طرح و برنامه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ایجاد نهضت داخلی سازی و حمایت از کالای بومی، هزار و 165 میلیون یورو خرید کالای خارجی از تولیدات صنایع داخلی را در سال جاری هدف گذاری کرد که 275 میلیون یوروی آن سهم بخش صنعت خودرو بود و خوشبختانه این هدف تاکنون محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه در ماه های اخیر خوشبختانه کشور توانسته است شوکهای ناشی از تحریمها را تحمل و سپری کند افزود: از ابتدایامسال، صدور جواز تاسیس 18 درصد، صدور پروانه بهره برداری 5 درصد رشد کرده است و در همین مدت 339 هزار پروانه صنفی صادرشده که نشان دهنده رشد 3.9 درصدی این بخش در مقایسه با سال گذشته است.
زرندی گفت: بیشتر کالاهای اصلی صنعت و معدن در ده ماهه امسال با رشد تولید مواجه بوده اند و امیدواریم تا پایان سال بخش هایی از تولید مانند خودرو نیز کاهش تولید خود را جبران نمایند.
انتهای پیام/