به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سی ان ان، پس از راکد شدن اقتصاد آلمان در پایان 2019، ترس از رکود دوباره اروپا را فرا گرفته است. شیوع ویروس کرونا حالا تهدیدی برای صادرات اروپا به چین است.
اقتصاد آلمان در سه ماه پایانی 2019 هیچ رشدی نداشت و درست در زمانی که قرار بود دوباره احیا شود، این کشور را در شرایطی سخت برای 2020 قرار داد.
ضعف در چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا در کل منطقه یورو منعکس شده است. رشد اقتصادی این منطقه در سه ماهه پایانی 2019 تا 0.1 درصد کاهش یافت که پایینترین حد طی هفت سال گذشته بود.
کلاز ویستسن، اقتصاددان ارشد منطقه یورو در پانتوئون میکروایکانامیکس در یک یادداشت تحقیقاتی گفت:« اقتصاد منطقه یورو باید این برهه حساس را طی کرده و رشد خود را آغاز کند ولی شیوع ویروس کرونا بدین معناست که سه ماهه اول سال جدید هم تغییری نخواهد داشت».
آلمان قبلا هم حال و روز خوشی نداشت و رشد اقتصادی آن در کل سال 2019 در بحبوحه فروش ضعیف خودرو در کل جهان ، جنگ تجاری چین و آمریکا و بی ثباتی ناشی از برگزیت تنها 0.6 درصد بود.
اقتصاددان ها عقیده داشتند که اقتصاد این کشور در اوایل سال جدید میلادی شروع به رشد می کند ولی ویروس کرونا جلوی همه چیز را گرفت.
چین سومین مقصد بزرگ صادرات کالاهای آلمانی است و کاهش تقاضا در این کشور به کارخانه های آلمان آسیب می رساند. آلمان در 2018، 94 میلیارد یورو (101.6 میلیارد دلار) کالا به چین صادر کرد که بیش از چهار برابر فرانسه است.
خودروسازان آلمان که کسب و کار بزرگی در چین دارند هم در معرض خطر قرار دارند: خودروسازان بزرگ این کشور کمتر از 2 میلیون خودرو در ماه گذشته در چین فروختند که 18 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت.
کارستن برزسکی، اقتصاددان ارشد آلمان در آی ان جی گفت:« تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد چین احتمالاً بهبود بخش تولید را به تعویق میاندازد چون موقتاً زنجیره های عرضه را مختل می کند».
داچ بانک آلمان طی یادداشتی به مشتریانش در اوایل همین هفته، بروز رکود در سه ماهه اول سال میلادی جاری را نسبتاً محتمل دانست.
ولی این شرایط در تمام اروپا صادق نیست. اندرو کنینگهام، اقتصاد جان ارشد اروپا در کپیتال ایکانامیکس پیش بینی می کند رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال جاری میلادی 0.1 درصد و در سه ماهه دوم 0.2 درصد باشد. وی انتظار دارد رشد سالانه در 2020 کندتر از 2019 باشد.
تاثیر کامل ویروس کرونا بر اقتصاد جهان هنوز مشخص نیست و نمی دانیم سرعت ابتلا به این ویروس چه زمانی کاهش می یابد. اگر شرایط ادامه داشته باشد، بانک مرکزی اروپا باید وارد عمل شود و نرخ بهره را دوباره به قلمروی منفی بازگرداند یا خرید ماهانه اوراق قرضه را افزایش دهد.
انتهای پیام/38