به گزارش خبرنگار خبرآنی، محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز (سهشنبه) در جمع دانشجویان و نخبگان المپیادی کشور، در حاشیه «گردهمایی فناوران فضایی» که همزمان با روز ملی فناوری فضایی در موزه ارتباطات برگزار شد، از رئیس سازمان فضایی ایران خواست که بخش رصد اپتیکی ماهواره ظفر را که تا پایان هفته به فضا ارسال میشود، به المپیادیهای نجوم واگذار کند.
وی ادامه داد: سازمان فضایی ایران موقعیتی را فراهم خواهد کرد که نخبگان المپیادی نجوم در ایستگاههای زمینی ماهواره مستقر شوند و امکان رصد اپتیکی ماهواره ظفر را داشته باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ماهواره ظفر تا پایان این هفته به فضا ارسال میشود، افزود: در این راستا شرایطی فراهم خواهد شد تا اطلاعات دریافت شده از این ماهواره برای تحلیل در اختیار نخبگان نجوم قرار گیرد.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه برخی اعتراض میکنند که چرا از پرتاب ماهواره ظفر قبل از انجام موفقیتآمیز آن خبر دادهام، گفت: ما تمام تلاشمان را برای پرتاب موفقیتآمیز این ماهواره به کار گرفتهایم و حتی اگر این پرتاب با موفقیت انجام نشود، به منزله شکست نبوده و نباید ناراحت باشیم.
وی با بیان اینکه مردم دروغ را نمیپذیرند، اضافه کرد: قصدمان این است که ماهواره ایرانی را در مدار زمین بگذاریم و معتقدیم که شکست معنایی ندارد چرا که تمامی تلاشمان را به کار گرفتهایم و از این تلاش درس خواهیم گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دشمنان میخواهند که رؤیای ما را خراب کنند، اظهار داشت: ما دوست داریم ماهواره بسازیم و رؤیایمان این است که روزی پرچم ایران را در کره ماه قرار دهیم؛ اینها رؤیای ما است و اشکالی ندارد اگر برخی رؤیای ما را مسخره کنند.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه برای رسیدن به رؤیاهایمان باید تلاش کنیم، گفت: ماهواره پیام حاصل تلاش دانشجویان امیرکبیر بود که اگرچه در مدار قرار نگرفت، اما مقدمه درسی بود که ماهواره پیام ۲ را با ۴۵ برابر دقت پیام ۱ تعریف کرد. هماکنون نیز دانشجویان دانشگاه علم و صنعت برای ماهواره ظفر، رؤیاهای خود را به واقعیت تبدیل کردهاند و حتی اگر این ماهواره نیز با موفقیت ارسال نشود، پنج ماهواره دیگر آماده پرتاب داریم.
به گفته وی، ماهواره ظفر ۲، ناهید ۱ و ۲ و نیز پارس ۱ و ۲ آماده ارسال به فضا هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: آینده روشن متعلق به ما است و تلاش زمانی معنی میدهد که ما به رؤیاهایمان فکر کنیم.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: درب دانشگاه علم و صنعت از امروز به روی المپیادیهای نجوم و نخبگان برای فعالیتهای علمی پژوهشی باز است.