به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از دیجیتال ترندز، جدید ترین ابزار سیاره یاب سازمان فضایی اروپا به نام ماهواره CHEOPS برای نخستین بار رصد جهان را آغاز کرد.
سازمان فضایی اروپا این ماهواره را در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی به فضا فرستاد. از آن زمان تاکنون، ماهواره مذکور مشغول مدار زدن دور زمین در ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری سیاره خاکی است. در این میان محققان تست های مختلفی را انجام دادند تا از سلامت تجهیزات این ماهواره اطمینان حاصل کنند.
ویلی بنز استاد فیزیک اخترشناسی دانشگاه برن و محقق ارشد این ماموریت می گوید: مدت کوتاهی پس از پرتاب CHEOPS به فضا در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۹ میلادی ما برقراری ارتباط با ماهواره را آزمایش کردیم. پس از آن در ۸ ژانویه ۲۰۲۰ دستوردهی به ابزار آغاز شد. ما رایانه ها را ارتقا دادیم، آزمایش هایی انجام شد و در نهایت تمام تجهیزات این ابزار روشن شدند.
هرچند آزمایش ها به خوبی انجام شدند و هیچ مشکلی گزارش نشد، اما هنوز چالش های بزرگی پیش روی بنز و همکارانش بود؛ باز کردن پوشش این تلسکوپ فضایی اهمیت زیادی دارد. این بخش از ماهواره طی فرایند پرتاب از آن محافظت می کند.
این پوشش در ۲۹ ژانویه برای نخستین بار باز شد. اکنون CHEOPS ماموریت خود را برای رصد سیاره های خارج از منظومه شمسی و به خصوص جستجو برای سیارات دارای حیات آغاز کرده است. بنز می گوید: طی دو ماه آینده ستاره های زیاد با یا بدون سیاره توسط تلسکوپ رصد می شوند تا صحت اندازه گیری CHEOPS در شرایط مختلف بررسی شود.
این ابزار تاکنون صدها تصویر ثبت کرده و هرچند همه آنها تاریک هستند (چون پوشش ابزار باز نشده بود) اما اکنون محققان می توانند ابزار را تنظیم کنند.