رئیس جمهوری آمریکا محدودیتهای دوران اوباما در مورد استفاده ارتش آمریکا از مینهای ضد نفر را کاهش داد و استدلال کرد که سیاست قبلی میتواند شدیدا به ضرر سربازان آمریکایی باشد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، با توجه به نگرانیهایی که در مورد خطرات چنین سلاحهایی برای غیرنظامیان مدتها پس از پایان درگیریها وجود دارد، این اقدام توسط حامیان کنترل سلاح مورد انتقاد قرار گرفت و تمایل دولت ترامپ برای لغو سیاستهای تعیینشده در دولت اوباما را نشان میدهد.
پاتریک لهی، از سناتورهای آمریکایی در واکنش به اقدام ترامپ گفت: تصمیم رئیس جمهوری مبنی بر تسهیل سیاستهای مینهای ضد نفر ناامیدکننده، تاسفآور، واکنشی و غیر منطقی است.
دولت باراک اوباما در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد، دیگر مینهای ضد نفر از جمله برای جایگزین کردن ذخایر موجود ایالات متحده تولید یا تهیه نمیکند، تا جایی که مهمات موجود غیر قابل استفاده شده و دیگر نتوان از آن مهمات استفاده کرد. ایالات متحده همچنین استفاده از این تسلیحات بیرون شبه جزیره کره را ممنوع کرد.
کاخ سفید اما در بیانیهای اعلام کرد، پنتاگون مشخص کرده است که این محدودیتها میتواند به نظر نیروهای آمریکایی باشد. در بیانیه کاخ سفید آمده است: این سیاست به فرماندهان اجازه خواهد داد تا در شرایط استثنایی مین های مجهز و غیر دائم را که به طور خاص برای کاهش آسیبهای ناخواسته به غیرنظامیان و نیروهای همپیمان طراحی شده است، استفاده کنند.
این سیاست جدید که نتیجه بررسی سال ۲۰۱۷ است که از سوی جیمز ماتیس، وزیر دفاع وقت آمریکا آغاز شد، به ارتش این امکان را میدهد تا از مینهای زمینی استفاده کند که بتوانند ظرف ۳۰ روز یا کمتر از بین بروند و از ویژگیهای غیرفعالسازی پشتیبان برخوردار باشند. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد، هیچ محدودیت جغرافیایی درباره اینکه کجا میتوان از این مینها استفاده کرد، وجود ندارد.
انتهای پیام