به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از وزارت علوم، شیر خام گاوداریهای صنعتی، سنتی و مراکز جمع آوری و عرضه شیر به منظور کنترل کیفیت شیر از نقطه نظر فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژی و سموم از جمله آفلاتوکسین M۱، در سطح استان ایلام مورد بررسی قرار گرفت.
مشخص کردن وضعیت سلامت و بهداشت شیر تولیدی استان با توجه به شمارش بار میکروبی، مشخص کردن وضعیت آلودگی به آفلاتوکسین M۱، بررسی منابع احتمالی آلودگی و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای اداره کل دامپزشکی جهت نظارت بر مراکز جمعآوری و گاوداریهای صنعتی ایلام از دستاوردهای ویژه این طرح برگزیده است.
استفاده از تکنیکهای دقیقتر، ارزانتر و سریعتر مانند بیوسنسورها برای تشخیص آفلاتوکسین M۱ در شیر جهت جایگزین کردن با روش HPLC، جداسازی و شناسایی میکروارگانیسمها و سویههای باکتریایی موجود در شیر، بررسی میزان آفلاتوکسین M۱ در فصول مختلف و مطالعه تأثیر فصل بر میزان آن از برنامههای آتی جهت توسعه طرح است.