یک خانواده سودانی از دولت انتقالی این کشور خواست تا برای بازگرداندن فرزندشان که توسط دولت امارات در یک اردوگاه آموزشی نظامی به مدت سه ماه گروگان گرفته شده، مداخله کنند و او را بازگردانند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، عبدالله الطیب یوسف، برادر یک تبعه سودانی گفت: دولت امارات برادرم را برای استخدام به عنوان نگهبان در تاسیسات و سازمانهای مهم به همراه گروهی فریب داده و وی را به اردوگاهی فرستاده تا پس از آن او را برای شرکت در جنگ به یمن و یا لیبی اعزام کند.
عبدالله الطیب یوسف همچنین تصریح کرد: برادرم و گروه همراه وی غافلگیر شدند زیرا به محض ورود به فرودگاه از آنها خواسته شد تا به اردوگاه نظامی بروند و در آنجا طریقه استفاده از سلاحهای سنگین را آموزش ببینند.
وی در ادامه افزود: آخرین تماس من با برادرم چهارشنبه گذشته از طریف واتساپ بود و در جریان این تماس برادرم به من خبر داد که طریقه استفاده از سلاحهای سنگین را در امارات آموزش دیده و به وی پیشنهاد شده است تا در ازای دریافت پول برای شرکت در جنگ در لیبی و یا یمن یک گزینه را انتخاب کند.
عبدالله الطیب یوسف از دولت انتقالی سودان خواست تا برادرش را به خارطوم بازگرداند.
در ۲۵ دسامبر گذشته روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی از دست داشتن امارات و حمایت مالی از انتقال مزدوران برای شرکت در جنگ در لیبی خبر داد. روزنامه گاردین فاش کرد: موج جدیدی از شبهنظامیان مزدور از سودان در حال شرکت در جنگ لیبی بوده و این مساله نگرانیها درباره تبدیل شدن جنگ لیبی به یک جنگ بینالمللی توقفناپذیر و بیثبات کننده منطقه را افزایش داده است.
اوایل ماه جاری میلادی سازمان ملل اعلام کرد: مداخله شبهنظامیان سودانی در لیبی تهدیدی مستقیم علیه امنیت این کشور جنگزده محسوب میشود.
نیروهای حفتر چهارم آوریل عملیات گستردهای را علیه طرابلس آغاز کردند. در جریان این عملیات درگیریهای شدیدی میان نیروهای حفتر و دولت توافق ملی رخ داده است.
لیبی از زمان سرنگونی نظام معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد بحران سیاسی و نظامی است. در حال حاضر دو طرف اصلی بر سر قدرت در این کشور جنگ دارند. یکی دولت توافق ملی لیبی که مقر آن طرابلس است و از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت موقت در شرق لیبی با ریاست عبدالله الثنی که پارلمان طبرق و ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر از آن حمایت میکنند.
کنفرانس برلین درباره بحران لیبی یکشنبه (۲۹ دی ماه) با حضور رهبران و وزرای خارجه ۱۲ کشور و روساء و نمایندگان پنج سازمان برگزار شد.
انتهای پیام